Kāda ietekme uz bērniņu ir māmiņas stresam?

Kāda ietekme uz bērniņu ir māmiņas stresam?

21. Mar 2011, 13:56 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Man radās pārdomas. Piemēram, tie bērni, kas izcietuši daudz stresa, būdami vēl mātes vēderā, arī pēc dzimšanas nereti jūtas pastāvīgi iebiedēti un nedroši.

 

Psihologi reizēm pauž viedokli, ka tie bērni, kas ar problēmām saskārušies dzemdību posmā, ir dzīvotspējīgāki un aktīvāki par citiem, taču uz dzīves grūtībām reaģē strauji un ar izteiktu agresivitāti. Šo posmu bērnam ir iespējams būtiski atvieglināt, ja vecāki savu iespēju robežās un pat pāri tām rūpējas par topošās ģimenes psiholoģisko komfortu, mātes mieru un emocionālo stabilitāti.

- Kā Jums šķiet vai tā ir, ka grūtniecības laikā bijis daudz stresa, tad bērns arī piedzimstot ir nemierīgs?

- Vai saviem bērniem esat ko tādu novērojuši?

- Un apgalvojumu par dzimšanu dabīgā ceļā un ar ķeizaru, ka bērni kuri dzimst paši arī izturīgāki savā turpmākajā dzīvē?

-Cik mierīga grūtniecības laikā biji Tu?

04. Jun 2010, 16:14

Nav nekāda nozīme! Ar pirmo bērnu es biju pēdējos 3 mēnešus galīgā panikā - draugs mani pameta, nebija ne naudas, ne kur dzīvot, bet bērns bija mierīgs. Ar jaunāko bērnu biju diezgan mierīga, bet viņu, kad neguļ, ir jānēsā tikai uz rokām.

taschinka taschinka 04. Jun 2010, 15:22

lusy
mana gadijuma dels dzima ar keizeru,bet nu galigi nav maigs.Drizak varetu teikt tads viriskigs,ar stingru raksturu.Vel jau protams mazins,lai ta kartigi spriestu kads raksturs.

taschinka taschinka 04. Jun 2010, 15:20

Es bija gan mieriga,gan nervoza.Drizak varetu teikt viegli aizkaitinama un saraudinama.Dels dzima ar keizergrieziena palidzibu,pagaidam varu teikt,ka dels ir diezgan patstavigs,pats daudz ko iemacas,apgust.Mammai nav jabut visu laiku blakus,diezgan merktiecigs.
Nav jau ta ka viegli dzima,8 stundas abi pamocijamies,lidz tikai uztaisija keizeru.

04. Jun 2010, 10:42

Pirmajā grūtniecībā tiešām biju ļoti nervoza. Kaut arī zināju, ka nedrīkst un centos būt mierīga, tomēr daudz ko ņēmu pie sirds un pārdzīvoju. Un tiešām - meitiņa pirmajos mēnešos bija ļoti nemierīga, slikti gulēja, iztrūkās no vismazākā troksnīša. Tāpēc pirmos 6-7 mēnešus ņēmu gulēt pie sevis un arī pa dienu praktiski visu laiku dzīvojās pa rokām. Ar laiku, protams, kļuva mierīgāka un patstāvīgāka 😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 04. Jun 2010, 10:34

Bija brīži, kad es uztraucos grūtniecības laikā (kā nekā mācījos augstskolā vēl un bija jākārto visādi eksāmeni), bet kopumā jāsaka,ka grūtniecības laiku izbaudīju no sirds!