Gatavojamies fotosesijai: stilista padomi

Gatavojamies fotosesijai: stilista padomi

08. Oct 2010, 14:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēdējā laikā populāras topošo vecāku vidū ir kļuvušas fotosesijas, kurās viņi iemūžina tik nozīmīgo bērniņa gaidīšanas laiku. Taču, lai bildes izdotos nevainojamas, nepietiek tikai ar labu fotogrāfu. Kas tad jāņem vērā, gatavojoties šim īpašajam notikumam?

 

Kosmētika

 
Fotogrāfijas uzmanības centrā būs Tava seja (protams, neskaitot punci), tādēļ ir ļoti svarīgi parūpēties par to, lai tā izskatītos perfekta. Protams, vislabāko rezultātu iegūsi vēršoties pie profesionāla vizāžista, bet, ja esi pārliecināta, ka tiksi galā saviem spēkiem, tad paturi prātā dažus ieteikumus:

 - Pat ja tava āda nav taukaina, uz foto seja tā vai tā nedaudz spīdēs un izskatīsies kā sasvīdusi. Tāpēc izmanto pūderi. Ar lielas otas palīdzību uzklāj to ar vieglām rokas kustībām uz visas sejas. Ja uz tavas sejas ir kādas nepilnības, kā, piemēram, sarkanumi vai tumši loki, nomaskē tos jau pirms pūdera uzklāšanas ar speciālu maskējošo zīmuli vai biezāku sejas toni. Ja sejas ādas krāsa ir vienmērīga, var iztikt tikai ar pūderi.

- Sejas izteiksmi lielā mērā iespaido uzacu forma. Droši akcentē uzacis, izceļ tās ar zīmuli vai acu ēnām. Izteiksmīgs skatiens – ir galvenais fotogrima uzdevums. Biezi uzkrāso augšējās skropstas, ar apakšējām nepārspīlē – uz foto vizuāli var veidoties tumšo loku efekts. Piedod savām acīm izteiksmi ar acu zīmuļa vai lainera palīdzību, tomēr neapvelc acis pilnībā, uz fotogrāfijās tās var izskatīties mazākas, nekā ir patiesībā.

- Acu ēnās nav obligātas, bet ja vēlies tās izmantot, tad atceries, labākais make-up tas, kas izskatās dabisks. Akcentē sava skatiena dziļumu un izteiksmīgumu izmantojot dabīgo toņu paleti. Vislabāk ir piemērotas matētas acu ēnas. Kosmētika, kas satur perlamutru un spīdumus, uz foto var dot neprognozējamo efektu, jo laistās un atstaro gaismu. Tās izmantošanu labāk uzticēt profesionālam vizāžistam.

- Ja no dabas esi ar tumšu ādas krāsu, uzklāj uz vaigu kauliem vaigu ēnas terakotas krāsā, ja tava āda ir gaiša, izvēlies maigus persiku toņus. Vaigu sārtums izveidos tavas sejas skulptūru, īpaši aktuāli tas ir apaļas sejas un apaļu vaidziņu īpašniecēm.

- Krāsojot lūpas, atceries – tumša lūpu krāsa piedos Tavai sejai pārāk stingru nemīlīgu izskatu, kontūra, it īpaši tumšāka par lūpu krāsu izskatīsies rupji un vulgāri. Izvēlies dabisku toņu matētas lūpu krāsas. Lai lūpas izskatītos valdzinoši pilnīgas, apvelc tās ar tādas pašas krāsas kontūrzīmuli un uzklāj apakšlūpas vidiņā nedaudz spīduma.

- Pārāk augsta vai pārāk pieglausta frizūra – nav labākie varianti. Mēģini atrast zelta vidusceļu, gari mati vislabāk izskatīsies izlaisti, bet īsāku griezumu ieveido, piedodot tam apjomu. Seko līdzi, lai mati „neiet pa gaisu”, bet veido pēc iespējas vienmērīgāku kontūru. 

 

Apģērbs

 


Apģērba krāsa un fasons nav mazāk svarīgi kā grims. Pareizi izvēlēta garderobe un atbilstoša krāsa pasvītros tavus dotumus tieši tāpat, kā nepiemērots apģērbs var sabojāt fotogrāfiju.

- Siltu koraļļu un persiku toņu apģērbā tu izskatīsies īpaši pievilcīgi. Šādi toņi „padara jaunāku” un atsvaidzina sejas ādas krāsu. Ja nebaidies uzvilkt sarkanu krāsu, droši dari to, jo sarkans lieliski harmonē gan ar gaišu, gan tumšu ādu.

- Labāk neizvēlēties baltu un pasteļtoņu apģērbu. Uz foto tie saplūdīs ar ādu. Bez tam gaišas krāsas apģērbs var optiski padarīt augumu pilnīgāku. Ņemot vērā to, ka Tu būsi ar punci, tas taču nav vajadzīgs, vai ne?

- Melnā krāsa, protams, vizuāli padara slaidāku, bet fotogrāfijās padarīs tevi par pāris gadiem vecāku. Ja nekādi nespēj pierunāt sevi ietērpties košu krāsu drēbēs, tad izvēlies alternatīvu melnai krāsai – vai nu šokolādes brūnu, vai tumši zilu.

- Tāpat, uz foto ne pārāk labi izskatās zaļa un violeta krāsa. Zaļā sejai piedos olīvkrāsas toni, īpaši tas attiecās uz bālas ādas īpašniecēm, bet violetai ir tendence padarīt tās valkātāju vizuāli vecāku. Riskēt var tumšas ādas īpašnieces ar izteikti zeltainu iedegumu.

- Ja vēlies, lai fotogrāfijas uzmanības centrā būtu Tu un tavs puncis, nevis tavs tērps, atsakies no spilgtām nedabiskām krāsām un lielām apdrukām. Labāk neizvēlies tādas krāsas kā indīgi-zaļa, ultra-oranža, citrondzeltena, spilgti rozā.

- Padomā jau iepriekš, kur Tu fotografēsies un sarunā to ar fotogrāfu. Ja fotosesija notiks studijā, tad painteresējies, kādās krāsās foni tajā būs pieejami. Uz balta fona vai neitrāli pelēka labi izskatās jebkura krāsa. Ja fotografēšanas notiks brīvā dabā vai ar kādu specifisku rekvizītu, tad jau iepriekš ar fotogrāfu jāapspriež, kā viss kopā izskatīsies un saskanēs.

- Ja Tu fotografēsies kopā ar savu vīrieti, padomā, ko vilks mugurā arī viņš. Lai viņš paliktu „otrā plānā”, labāk ir izvēlēties neitrālas krāsas un vienkārša piegriezuma apģērbu bez liekām detaļām. Jūs abi variet ietērpties vienā krāsu gammā. Klasika, protams, ir balts krekls.

- Ja vēlies uz foto parādīt pliku punci, padomā, kāds apģērbs būs tam vispiemērotāks. Vai nu tā būs romantiska atpogājama kleita, vai arī no sava vīrieša novilkts krekls, savukārt viņš kadrā paliks ar atkailinātu torsu. 

 

Kristīne Pridanova, stiliste, imidža dizainere

style-up@inbox.lv

29441955