Dažas nianses, kas palīdzēs Tev labāk sagatavoties dzemdībām

Dažas nianses, kas palīdzēs Tev labāk sagatavoties dzemdībām

18. Mar 2010, 20:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vakar varēji apskatīt, kādas lietas nepieciešamas, dodoties uz dzemdību namu. Šoreiz salīdzinām un iesakām labāko - ko, kādu un cik vajag!

 

Soma – ietilpīga! Vēlams, nevis ar rokturiem, bet koferītis uz riteņiem. Koferītī saliktās mantas arī ir labāk pārskatāmas, tik viegli nesajūk vienā murskulī.

 

Dokumenti – vienā konkrētā somas nodalījumā vai kabatā, un parādi arī partnerim, kur tie glabājas, lai nebūtu jāizrakā visa soma, ja Tu dotajā brīdī nemāki uzreiz dot atbildi vai neesi klāt.

 

Drēbes un apavi mammai – čības uzliec pašā somas augšpusē, vai viegli pieejamā somas kabatiņā, jo tās būs jāvelk kājās uzreiz, ieejot dzemdību namā(nodaļā), ja vīrs ir aizgājis pakaļ lielajai somai, bet tu tikmēr sveries, stāsti savu datus utt., stāvēt ar plikām kājām ir muļķīgi. Un tām jābūt mazgājamām, lai vajadzības gadījumā varētu arī dušā iekāpt ar čībām(diemžēl daudz kur dušas joprojām izskatās tā, ka negribas tajās iet), vai arī tādām, kuras nav žēl pēc tam izmest, ja tām pēc dzemdībām rodas kādi pleķi!

 

Drēbes dzemdībās – T-krekls(vai kas tamlīdzīgs) noteikti tumšas, platas un pāri dupsim, lai nesanāk situācija, ka Tevi pārvadā no vienas telpas uz otru, bet nav īsti ar ko piesegties.(nebrīnieties, arī tā joprojām gadās!!!) , tomēr ne tik garas, lai maisītos pa kājām, kad jārāpjas no dzemdību galda augšā un lejā.

Svarīgi, lai būtu iespēja ātri atkailināt krūtis( pogas, izgriezums u.c.), kad bēbītis ir piedzimis un tiek uzlikts Tev virsū, lai nav jāceļ augšā T-krekls un jāpaliek galīgi plikai!

 

Zeķes – siltas, ne obligāti vilnas, jo vilnas „kodīs” kājās. Dzemdību laikā vai pēc tam var salt kājas.

 

Silta jaciņa vai džemperis – lai nesaltu dzemdes kakla atvēršanās periodā un pēc dzemdībām.

 

Halāts – individuāli: ja ikdienā lieto, tad jā, ja nelieto, diez vai sāksi to lietot dzemdību nodaļā. Noderēs posmā līdz dzemdību zālei, ja tualete vai duša nav blakus istabiņai vai istabiņā.

 

Naktskrekli – nav obligāti jātērē liela nauda īpašajiem naktskrekliem, der jebkurš, kuru nav žēl sasmērēt, un kuram ir pogas vai kā savādāk atverama krūšu daļa. Ja esi čakla, vari, kaut tirgū nopirkt lētus kokvilnas naktskreklus un pati iešūt krūšu daļā spiedpogas vai podziņas.

 

Biksītes – kokvilnas( elpojošs, dabīgs materiāls, vieglāk izmazgājas, nepaliek nepatīkams aromāts gludinot). No sākuma tāpat tev vajadzēs vienreizējās autiņbiksītes ar gumiju, vēlāk jau var lietot lielās paketes, tādēļ stringi un citas šikas bikšeles jāatstāj mājās. Biksītes arī ņem līdzi tumšas un ērtas.

 

Apģērbs partnerim – dzemdību zālē visticamāk, ka džemperī ieiet neļaus, ja tu būsi nosvīdusi, tas nenozīmē, ka arī vīrietim būs tikpat karsti, tādēļ padomā par kādu vieglu kokvilnas jaku, zem kuras pavilkt T-kreklu.

 

Atceries, ka arī vīrietim vajag čības!

 

Dvielis – tumšā krāsā, viens ķermenim, viens rokām un mutei.

 

Drēbes pēc dzemdībām – vari turpināt staigāt apkārt vai nu naktskreklā un halātā(nav jāņem līdzi papildus svars) vai arī vari pārģērbties. Ja vēlēsies pārģērbties, labāk ņem līdzi drēbes, kas derētu arī Tev grūtniecības laikā. Ne visām izdodas tikt pie vecajām formām jau nākamajā dienā pēc dzemdībām un apspīlētais t-krekliņš un stilīgās sporta bikses var tikai lieki aizņemt vietu somā un uzdzīt depresiju, ja nelien vēl mugurā!

Iespējams, ka pēc dzemdībām tev ļoti sals – tad noderēs vai nu silta jaciņa, ko partneris var atnest, vai arī sega, par kuras atnešanu arī jāparūpējas visticamāk, ka partnerim!

 

Higiēnas preces – krēms sejai, rokām( bieži mazgājot, ļoti sasprēgā āda), neaizmirsti par fēnu!!! Minimāla kosmētika, lai braucot mājās vari uzpucēties. Ja neesi droša, ka slimnīcā ir aptieka, vari paņemt līdzi intīmās higiēnas salvetes, vai arī iztikt ar bērna salvetītēm. Tā būs ērtāk atsvaidzināt intīmo zonu!

 

Tāpat varbūt vajadzēs krēmu brūču dziedēšanai, ja būs kādas šuves, labs ir Troxevasin.

Atceries par tualetes papīru(pēc iespējas maigāku!!!!)
Neaizmirsti paņemt savu krūzīti, galda piederumus!

Paņem līdzi grūtnieču jostu – lietota otrādāk tā palīdzēs savilkt punci!

 

Maisiņš netīrai veļai arī lieti noderēs!

Vēlams sašķirot visas lietas pa maisiņiem un ielikt iekšā zīmītes ar nosaukumiem, kas tad kurā maisiņā ir, piemēram – drēbes vīram, drēbes pēc dzemdībām, dvielis utt.


Lietas, kuras aizņem vietu, bet var būt jauks atbalsts – mīļmantiņa, fotogrāfijas, CD (arī atskaņotājs, ja nav dzemdību nodaļā), aromātiskās svecītes utt.

27. Aug 2009, 22:43

topošajām māmiņam noderēs😀

Muuna Muuna 27. Aug 2009, 21:14

tiešām labs raksts! paldies 😀

rita123 rita123 27. Aug 2009, 16:55

Tiešām noderīgs topošajām māmiņām😀

27. Aug 2009, 22:43

topošajām māmiņam noderēs😀

Muuna Muuna 27. Aug 2009, 21:14

tiešām labs raksts! paldies 😀

rita123 rita123 27. Aug 2009, 16:55

Tiešām noderīgs topošajām māmiņām😀