Cik īsti lielam jābūt intīmo ziepīšu pH līmenim?

Cik īsti lielam jābūt intīmo ziepīšu pH līmenim?

01. Dec 2011, 09:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Kā izvēlēties savai intīmajai zonai piemērotākās ziepītes? Vai ir jāņem vērā tas, cik liels pH līmenis ir tur apakšā?“ jautā Sieviešu Kluba lasītāja.

 

Foto: Flickr.com/si-art

Atbild Sieviešu Kluba eksperte Sandra Tamane, ginekoloģe.

 

Intīmajā zonā dabiskais pH līmenis ir no 4,5 līdz 5,5. Tā kā sievietes cikls mainās, svārstās arī dabiskais pH līmenis. No tā ir atkarīgs arī, cik daudz izdalījumu kurā mēneša dienā būs. Jo tuvāk mēnešreizēm, jo var būt vairāk arī izdalījumu.

 

Lai pasargātu savu intīmo veselību, intīmajai zonai ieteicams lietot speciālās šai zonai paredzētās ziepītes vai mazgāšanās losjonus. To pH līmenis ir pielāgots sievietes dabiskajam pH, tādēļ par savu intīmo veselību vari būt droša.

 

Ja ķermeņa ādu ikreiz, kad dodies dušā, var arī ar ziepēm nemazgāt, jo šādi pasargā sevi no pārmērīga ādas sausuma, tad intīmajai zonai gan apmazgāšanās ar speciālajām ziepītēm ir ieteicama katru reizi.

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

 


Sieviešu Kluba izvēle:

 

Vagisan intimate wash lotion – intīmās ziepes, kuru sastāvā ir dabīgās piena sūkalas. Tās profilaktiski palīdz pasargāt tevi no piena sēnes. Bet tās nav ārstnieciskas, jau esošu piena sēni tās neārstē.