Atbild ginekoloģe: ko darīt, ja piena sēne ir grūtniecības 20. nedēļā

Atbild ginekoloģe: ko darīt, ja piena sēne ir grūtniecības 20. nedēļā

05. Nov 2011, 16:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubam padomu jautā mūsu lasītāja. Kā atbrīvoties no piena sēnes, lai tas nebūtu bīstami ne bērniņam, ne grūtniecības norisei? Vai varbūt neko nedarīt?

 

Lūk, mūsu lasītājas vēstule:

 

„Esmu grūtniecības 20. Nedēļā un man ir piena sēne. Nieze – it īpaši naktīs, apsartums un jutīgums. Ko man ieteiktu lietot, lai tas nedraudētu manam bērniņam un grūtniecības norisei?“

 

Atbild Sieviešu Kluba eksperte Zane Krastiņa, ginekoloģe.

 

Šādā gadījumā ir jālieto bezrecepšu medikamenti, kas nav kaitīgi grūtniecībai. Tās ir svecītes ar nosaukumu Canifug Cremolum 200. Iepakojumā ir trīs svecītes, kuras jālieto pa vienai uz nakti.

 

Vispareizāk būtu, ja piena sēni apstiprina arī ārsts, bet no otras puses – piena sēnes simptomi ir tik tipiski (nieze, apsārtums, biezpienveida balti un dzeltenīgi izdalījumi), ka tos var ārstēt arī bez ārsta padoma.

 

Taču, ja pēc dažām dienām diskomforts nav zudis, ir jāiet pie sava ginekologa.

 

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

Foto: Flickr.com

 

Māmiņu Kluba izvēle:


Vagisan Canifug vaginālie pesāriji jeb tā saucamās svecītes. Tās regulē pienskābes daudzumu makstī. Jau dažu dienu laikā atbrīvo maksti no piena sēnes. Ieteicams lietot kopā ar Vagisan Canifug pretsēnīšu krēmu.

 

Vagisan intimate wash lotion – intīmās ziepes, kuru sastāvā ir dabīgās piena sūkalas. Tās profilaktiski palīdz pasargāt tevi no piena sēnes. Bet tās nav ārstnieciskas, jau esošu piena sēni tās neārstē.


 

 

Sieviešu Kluba diskusijai:

Arī tev grūtniecības laikā bija piena sēne? Kā tu ar to tiki galā?