Artūrs Šulcs: Grūtniecība ir erotiska

Artūrs Šulcs: Grūtniecība ir erotiska

16. Aug 2013, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā ir ar seksu grūtniecības laikā? Vai tajā laikā tā ir pieņemama? Šos jautājumus kopā ar Rīga Radio 94.5 FM Māmiņu Kluba radio raidījuma vadītāju Kristīni Virsnīti apsprieda pārmaiņu treneris, seksologs un tētis Artūrs Šulcs, kā arī Ieva Adamss (Ieva Lejiņa), kas ir gan žurnāliste, gan pasniedzēja, sabiedrisko attiecību speciāliste, māmiņa un brīnišķīga sieviete vienlaikus. 

„Grūtniecība nevar būt šķērslis divu cilvēku emociju un domu apmaiņai, kas būtībā ir tāds kā pamatakmens attiecībās. Mums nevajag pat kopīgas intereses, mums vajag dalīties ar savām emocijām un piedzīvojumiem," pēc personīgās pieredzes spriež Ieva Adamss.

Vai mīlēšanās grūtniecības laikā ir pieņemama?

„Grūtniecība ir erotiska, gan vīrieša, gan sievietes skatījumā,” – tādu viedokli pauž seksologs Artūrs Šulcs un atzīst, ka „sekss grūtniecības laikā nav nekas slikts, jo bērns vienkārši tajā brīdī piedalās vecāku baudas procesos, līdzīgi kā tad, kad vecāki dejo.”

Ieva Adamss smaidot atzīst, ka „bērni ir erotikas auglis!”, tātad, kas gan varētu  būt slikts tajā, ka viņi, esot māmiņas puncī, piedalās vecāku baudas mirkļos?

Kāpēc grūtniecības laikā vīrieši nobīstas no mīlēšanās ar savu sievieti?

„Tas ir ne tikai normāli, bet palīdz arī auglības procesam kopumā.” – par mīlēšanos grūtniecības laikā saka seksologs Artūrs Šulcs.

„Sekss ir nepieciešams ne tikai pieņemšanai, bet arī tam, lai nākamā māmiņa varētu barot savu bērniņu ar krūti, jo, bērns piedzimst un ar savu mazo mutīti metas pie krūts un neprasa, vai tu to gribi, vai tev tas patīk, bet vienkārši vairākas reizes diennaktī pieprasa, lai tu dotu savu ķermeni viņam. Un kā sievietei sagatavot savu ķermeni šim procesam? Nav citu ceļu, kā tikai – jutekliskie momenti, ko var dot mīļotais vīrietis, kurš sievietes krūti var skūpstīt, glāstīt, stimulēt to, sagatavojot sievieti pieskārieniem, kas ir dabiski un normāli. „

„Principā, kad bērns beidz skolu – 15/16 gados, viņam ir jāzina ne tikai tas, kā rodas bērni, bet ko ar viņiem dara.”

Artūrs Šulcs atzīst, ka vīrieši dažreiz baidās no seksa grūtniecības laikā, jo nezina, ka ar savu dzimumlocekli nevar nodarīt bērnam pāri. „Un arī izglītības procesā ir par to jādomā, tā ir izglītības problēma.”

Kādas ir Tavas domas par mīlēšanos grūtniecības laikā? 

Klausies Māmiņu Kluba radio raidījumu Riga Radio 94.5 FM katru otrdienu no plkst.18 līdz 19:00!

Māmiņu klubs