Annas Rozītes gaidību pavasaris

Annas Rozītes gaidību pavasaris

13. Apr 2011, 13:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā topošajai māmiņai šopavasar uzlabot garastāvokli un gūt pozitīvas emocijas, Maminuklubs.lv atklāj raidījuma „Kinomānija” vadītāja Anna Rozīte.

 

„Noteikti miegs ir tas, kas dod labsajūtu – gan fizisku, gan garīgu. Tas man ir ļoti svarīgs. Ja es labi izguļos, tad nākamā diena, ja vēl ir labi laika apstākļi, principā ir izdevusies!

 

Ļoti iepriecina arī ziedi, kas tagad ir daudz, krāsaini un smaržīgi. Es cenšos sevi ar tiem iepriecināt pati un iegādājos tāpat vien. Ziedus parasti novietoju vāzē uz galda, vai guļamistabā – tas man uzreiz liek justies citādāk – šķiet, ka jau pavasaris ir klāt, neskatoties uz to, dažreiz varbūt ārā par to vēl nekas neliecina.

 

Vēl uzmundrina arī krāsainas drēbes, neskatoties uz to, ka manā garderobē ir diezgan daudz tumšo – melnas un brūnas. Pavasarī ik pa brīdim gribas kaut ko krāsaināku, tādēļ tagad manā skapī ir pa kādam drēbes gabalam, kas ir spilgts, kopumā, netipisks manai garderobei! Acīm redzot, pie vainas ir kaut kāds dvēseles aicinājums, kādēļ tomēr prasās kaut ko krāsaināku, gaišāku un pozitīvāku. Domāju, ka arī bērniņa gaidīšanu noteikti pamaina domāšanu un, iespējams tāpēc arī ir tieksme pēc, kā gaiša un pozitīva.

 

Protams, cenšos ķert pirmos saules starus, neskatoties uz to, ka tie pagaidām vēl ir mānīgi. Ja es redzu, ka ārā spīd saulīte, tad cenšos atrast kādu brītiņu, lai izbrauktu ārpus Rīgas, kaut kur pie dabas. Ja neiznāk tik tālu, tā kā dzīvoju Rīgas centrā, tad mēģinu kaut vai uz parku aiziet, jo arī tas uzreiz ir tāds pozitīvs lādiņš, kas uzlabo gan domas, gan noskaņojumu!

 

Arī agrāk teju vai nemaz neskatījos šausmu filmas un trillerus, tomēr tagad tās neskatos vispār nemaz. Vienmēr piedomāju pie tā, lai filmā, kuru izvēlos noskatīties, nebūtu slepkavību, nežēlīgu skatu vai šaušanas.

 

Jau vairākus gadus lasu ezotērisko literatūru, līdz ar to, tā der arī šim, manas dzīves posmam. Iespējams, grāmatās, kuras esmu lasījusi iepriekš, tajos pašos tekstos, tagad ieraugu kaut ko jaunu – to, kas ir tieši attiecināms uz gaidību laiku.  

 

Ļoti maz gan lasu topošajām māmiņām atbilstošu literatūru. Ik pa brīdim pašķirstu kādu žurnālu, vai kaut ko izlasu internetā, tomēr pareti. Agrāk domāju, ka man būs kaudze ar atbilstošām grāmatām, mēģināšu tās lasīt, uzzināt daudz jauna un saprast. Tomēr tagad tas ir mazāk nekā man šķita. Kaut gan es lasu labu ezotērisko literatūru, kas man laikam sniedz visu vajadzīgo informāciju, kas šobrīd ir nepieciešama!

 

 Līva Zaksa, Maminuklubs.lv

Foto: Reinis Ziemelis

Kā tu, gaidot bērniņu, gūsti pozitīvas emocijas un sevi iepriecini?