5 ieteikumi, lai Tu ātrāk paliktu stāvoklī!

5 ieteikumi, lai Tu ātrāk paliktu stāvoklī!

12. Nov 2010, 11:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dažām sievietēm bērniņa ieņemšana var būt pavisam vienkārša – līdz ko atsakās no kontracepcijas, tā paliek stāvoklī, neatkarīgi no tā, vai gaidāms pirmais vai ceturtais bērniņš. Citiem- mērķa sasniegšanai ir saistīta ar cīņu, kas ietver ovulācijas testus, īpašas seksa pozas un vēl un vēl citus paņēmienus, kas varētu veicināt auglību.

 

Piedāvājam Tev ieskatīties ieteikumos, kas palīdzēs palikt stāvoklī!

 

Bieži nodarbojieties ar seksu.  Lai gan šis ieteikums varētu šķist pašsaprotams, pāriem, kuri aktīvi mēģina tikt pie bērniņa, to mēdz aizmirst. Ja Tev ir neregulārs cikls un mēnešreizes, Tu vari nosegt šo auglīgo periodu, nodarbojoties ar seksu otro dienu, atzīst auglības speciālisti.

 

Izrēķini laiku, kad notiek ovulācija. Sievietēm ar ļoti regulāru 28 dienu ciklu ir pavisam vienkārši to izdarīt- 14 dienas no pirmās mēnešreižu dienas notiek ovulācija. Ja Tavs cikls nav regulārs, te var palīdzēt ovulācijas tests, kas noteikts auglīgo laiku.

 

Lielākā daļa ovulācijas testu mēra luteinizējošā hormona (LH) daudzumu. Tieši pirms ovulācijas organisms producē lielu luteinizējošā hormona (LH) daudzumu, kas strauji atbrīvo nobriedušo olšūnu no olnīcā. LH daudzums signalizē, ka ovulācija notiks aptuveni 36 stundu laikā, tomēr lielākā daļa testu nosaka īsto ovulācijas brīdi 24 stundas pirms ovulācijas. Sievietēm ar 28 dienu ciklu vajadzētu sākt veikt ovulācijas testu 9. vai 10. dienā pēc mēnešreižu pirmās dienas,lai nepalaistu garām ovulācijas brīdi.

 

Vēl ovulāciju var noteikt, mērot bazālo temperatūru, kuru mēra taisnajā zarnā vai makstī no rīta, uzreiz pēc pamošanās, neceļoties no gultas un nekustoties. Bazālā temperatūra nokritīsies aptuveni par 0,5 grādu 24 stundas pirms ovulācijas, tad atkal tā paaugstināsies brīdī, kad notiks ovulācija. Tomēr tā kā bazālās temperatūras svārstības var noteikt arī citi apstākļi, piemēram, slimība, tad nepaļaujies tikai uz šīs temperatūras mērīšanu, nosakot ovulācijas laiku!

 

Nodarbojieties vairāk ar seku pirms ovulācijas. Tiklīdz kā redzi strauju LH kāpumu, nodarbojieties ar seksu tajā dienā, plus vēl arī 2 dienas pēc šīs dienas. Iespējas, ka paliksi stāvoklī, palielinās tieši divas dienas pirms ovulācijas. Tā kā sperma dzemdē var izdzīvot 24 līdz 48 stundas, tas nozīmē, ka jo vairāk būsi nodarbojusies ar seksu, jo lielāka iespējamība, ka spermatozoīds „satiks” olšūnu brīdī, kad sāksies ovulācija.

 

Vēl viens iemesls, kāpēc vajadzētu nodarboties ar seksu pirms ovulācijas ir tāds, ka olšūna izdzīvo tikai 12 līdz 24 stundas pēc ovulācijas. Tāpēc, ja Tev sākas ovulācija no rīta un Tu gaidi līdz vakaram, lai nodarbotos ar seksu, olšūna var zaudēt savu dzīvotspēju līdz sperma ir to sasniegusi.

 

Izbaudi šo mirkli! Vissvarīgākā lieta, ko vajadzētu atcerēties, ir nodarboties ar seksu prieka pēc! Kad tas kļūst jau par ikdienas sīkumu, ir pavisam viegli sākt uzskatīt seksu par vienu no lietām, kas „vienkārši ir jādara”!

 

Apaugļošanai ir vajadzīgs laiks. Puse no visiem pāriem tiek pie bērniņa 6 mēnešu laikā un 85%- gada laikā, tāpēc neuztraucies, ja pēc pirmā mēģinājuma mēneša joprojām neesi gaidībās!

16. Feb 2010, 00:08

Ar abiem bērniem stāvoklī paliku pirmajā mēnesī, kad neizsargājāmies. Un abas reizes ar vīru brīnījāmies, ka tas tik ātri notika, jo domājām, ka paies pāris mēneši. Mēs arī abas reizes izmantojām daļu no šiem ieteikumiem.

Muuna Muuna 15. Feb 2010, 16:27

es kaut kur lasīju, ka katru mēnesi iespēja palikt stāvoklī ir zemāka par 20 %, tāpēc tiešām ir vērts paskaitļot un pacensties 😉

15. Feb 2010, 16:01

Tā ir kad nevar baigi ieciklēties uz to..jo tad tiešām nenotiek tik ātri cik gribētos!!
Mums tomēr vajadzēja nedaudz ilgak laika tas ir 6.mēn,bet arī ticu ka tikai tādēļ ka nu ļoooooti gribēju bebi!!

15. Feb 2010, 14:52

Mums pieteicās mazā jau pirmajā mēnesī....😀😀😀
Neko neiespringām, domājām kā būs tā būs...

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 15. Feb 2010, 13:00

Nu re- ja neiespringst, viss notiek daudz ātrāk 😀 Mēs kkā baigi uz to koncentrējāmies un, iespējams, tāpēc viss uzreiz nenotika!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 15. Feb 2010, 12:28

Mums centieni ar panākumiem vainagojās 3. mēnesī 😀