2 ķeizargriezieni jau bijuši. Kad pasaulē varu laist trešo bērniņu?

09. Jan 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Katja ir māmiņa diviem mazuļiem. 2008.gadā ar ķeizargrieziena palīdzību viņa kļuva par meitiņas māmiņu, bet 2011.gadā viņai piedzima dēliņš tieši tāpat. Ārsti ieteikuši ar nākošo grūtniecību nogaidīt 4-5 gadus. Un tomēr, viņai gribas trešo bērniņu, lai bērniem nebūtu vecuma starpība lielāka par 3 gadiem. Ko darīt?

Izskatās, ka iecere tomēr varētu izdoties, jo, kā Māmiņu Klubam pastāstīja ārste - ginekoloģe Dace Matule, dzemde reāli sadzīst 2 gadu laikā pēc dzemdībām.

Tādā gadījumā jādodas uz pieņemšanu pie sava ginekologa, lai viņš pēc apskates dotu savas individuālās rekomendācijas par to, kad drīkst plānot nākošo grūtniecību.

Neskatoties uz to, cik ilgs pagājis kopš pēdējā ķeizargrieziena, tiek vērtēts arī sievietes vecums un veselības stāvoklis. Ārstam ir jāzina, kā noritējušas operācijas un pēcdzemdību rehabilitācijas process. Un tikai tad viņš var izdarīt savus secinājumus.

Ja pēc pirmā ķeizargrieziena ārsti ir vairāk vai mazāk mierīgi, tad pēc otrā grūtniecība tiek novērota krietni rūpīgāk: šuvju kontrole, svara kontrole, izdalījumi, vairāk USG utt.

Parasti ārsti veic vienai sievietei ne vairāk kā 3 ķeizargriezienus, jo katra šī operācija atslābina dzemdes sieniņas, un dažkārt tomēr iespējams satikt arī sievietes, kam arī ceturtais bērniņš nācis pasaulē ar šādas operācijas palīdzību.

Sieviešu klubs

Skaties ONLINE TV videosarunu ar ginekoloģi Daci Matuli un uzzini vairāk par sievietes veselību!