10 neparasti veidi,kā izmantot PLACENTU!

10 neparasti veidi,kā izmantot PLACENTU!

20. Oct 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Meklē kādu interesantu mākslas darbu,ko pievienot savai kolekcijai? Kā ar placentas bildi?

Dūla Raebena Nolana (Raeben Nolan) sniedz padomus jaunajiem vecākiem, kuri meklē īpašus veidus, kā izveidot atmiņu kartes par grūtniecības un dzemdību pieredzi. Placentas izdrukas ir tikai viens no pakalpojumiem,ko viņa sniedz.

"Cilvēkiem tas patiešām patīk. Es uzskatu to par lielisku veidu,kā cienīt dzemdības," atzīst Nolanas kundze. "Daudzi cilvēki sākumā ir skeptiski, bet kad viņi to apskata, viņiem iepatīkas. Jā, tas ir lieliski! Mēs to ierāmēsim! Viņi ir pat ļoti lepni, ka izveido placentas koku."

Šāda placentas koka izveide ir tikai viens no veidiem, kā placentu izmantot, godājot šo orgānu arī pēc dzemdībām. Teiksiet, ka tas ir pretīgi un nepieņemami? Varbūt. Bet nenoliedzami, tas sāk kļūt par modes lietu un māmiņas arvien biežāk atrod arvien jaunus paņēmienus,kā to izmantot.

Ja nenobijies vai esi ieinteresēta, kā tad varētu izmantot placentu pēc dzimšanas, ieskaties izveidotajā fotoblogā!

Avots: www.babycenter.com

Kā Tu pēc dzemdībām izmantoji placentu? To izmetot vai izmēģināji kaut ko radošu? Kāds ir Tavs viedoklis par ģimenēm, kuras saglabā placentu arī pēc dzemdībām?

gucci123 gucci123 02. Oct 2013, 15:40

Atradu nedaudz iz vēstures par placentas ēšanu, kas, starp citu, skaitās kanibālisma paveids:
"Pie kanibālisma pieskaitāms arī autokanibālisms, t.i., paša ķermeņa daļu ēšana - piem., nagu graušana, mīksto audu ēšana. Pēc 70-tajiem gadiem sakarā ar mājas dzemdību popularizēšanos īpašu popularitāti ieguva placentas ēšana. Daļa veģetāriešu uzskata placentu par vienīgo gaļu, kas nav iegūta nogalināšanas procesā un tāpēc uzskata to par ēdamu. Tomēr placentofāgijas gadījumā nereti placenta tiek sadalīta ģimenes locekļu vidū." Saite: http://vesture.eu/index.php/Kanibālisms

gucci123 gucci123 02. Oct 2013, 13:18 zemene

Cik esmu lasījusi, cilmes šūnas ņem no nabas saites un uzglabā speciālā bankā. Tās var izmantot medicīniskos nolūkos, nevis ēst, dzert un gatavot kosmētiku u.tml. Esmu lasījusi par cilmes šūnu pozitīvo medicīnisko efektu smagu saslimšanu gadījumā. Bet placenta - tas ir orgāns, kas rodas grūtniecības laikā un kuru sieviete "piedzemdē" pēc bērna piedzimšanas. Un to izmantot ir tāpat kā, piemēram, izoperētus orgānus. Ok, katrs dara kā grib, bet padarīt to par fetišu, tas tomēr ir dīvaini, lai neizteiktos savādāk.

02. Oct 2013, 10:51

Jā - aizskarts TABU temats, kas daudziem izraisa šķebināšanu un nepatīkamas sajūtas. Protams ka vienas metīsies aizstāvēt šo metodi, otras atkal klups virsū un dēvēs to par pretīgu, dzīvniecisku, raganisku, kanibālistisku, neizzinātu, u.c. (daudz interesantu viedokļu nācies dzirdēt).

Jāatgādina - mums katram ir sava izvēle un tas ko katrs dara ir viņa paša ziņā - nav nevienam tiesību tagad mesties otram krāgā par izvēles/uzskatu nesaderību.

Man personīgi placenta ir ļoti būtisks un svarīgs elements manā un manu bērnu dzīvē - tā ir kā atslēga, kas mūs vieno/vienoja. Savā ziņā žēl, ka pirmajās dzemdībās nepalūdzu saglabāt placentu. Jo pētot literatūru un izzinot pacentas labās īpašibas pamazām nobriestu placentas izmantošanai. Protams kur un kā un kāpēc - tas gan ir mana darīšana. Ja būs iedvesma - padalīšos, bet šobrīd neuzkatu par nepieciešamu strīdēties. Tāpat būs vienmēr tā, ka katrs vilks deķīti uz savu pusi.

gucci123 gucci123 02. Oct 2013, 10:45

Man jau liekas, ka pētījumi, eksperimenti ir ok cilvēces labā, bet ir arī lietas, ko uzskata par savā ziņā intīmām, piemēram, neviens publiski nerunā par to, ko viņš dara tualetē vai kādās pozās nodarbojās ar seksu, vai cik garš ir viņa bērna krāniņš utt. No medicīnas viedokļa placenta ir orgāns - tāpat kā sirds, nieres, plaušas utt., bet no cilvēciskā - nu nevajag šo viņai pasaulei padarīt par fetišu. Tas ir mans uzskats, protams, citiem ir citi uzskati.

gucci123 gucci123 02. Oct 2013, 10:40

Esmu par šo daudz lasījusi, bet pētījumi ir pārāk "svaigi", lai to varētu uzsvērt kā apgalvojumu. Turklāt placenta satur daudz hormonu, kuru iedarbība nav izpētīta.
Maija - hialuronskābi iegūst arī savādāk. Pati izmantoju ampulas ar hialuronskābi, kas nav iegūtas no placentas. Un man ir bijušas 2 kaķenes - nevienās dzemdībās viņas savu placentu nav apēdušas, bet vairojušās uz urrā (2 metieni gadā pirms sterilizācijas).

aab aab 02. Oct 2013, 10:32

godīgi sakot, ieraugot šsī raksta nosaukumu - apšķebināja. un katri reizi, kad ienāku pirmajā mk lapā. gaidu, kad galvenais raksts nebūs šis.
godīgi sakot, mani nevilina doma ēst placentu. iespējams tas ir labi un veselīgi (kā nekā grūtniecība atjauno organismu - domāju, ka cilmes šūnas atjauno), bet ne priekš manis. sorry...

Internets šķiet ir pilns ar dažādiem pētījumiem par šo tēmu, piemēram, http://www.lasvegassun.com/news/2013/mar/01/unlv-researchers-author-first-ever-scholarly-repor/

gucci123 gucci123 02. Oct 2013, 10:10

Savu ķeizargrieziena rētu dziedēju ar alveju un kalanhoju, kurām noteikti nav sliktākas dziednieciskās īpašības. Turklāt mani dara bažīgu tas, ka vēl pirms pāris gadiem par placentu un tās "dziednieciskajām īpašībām" neviens neko nerunāja - no kurienes ir radušās šādas atziņas tik īsā laika posmā. Lai kādu līdzekli atzītu par efektīvu, cilvēki laboratorijās strādā gadiem, organizē izmēģinājumus utt.

Es gribētu redzēt konkrētus pētījumus un cik ilgu laiku šie pētījumi ir veikti, ja var pamatot šādas lietas, ka tas palīdz saglabāt jaunību, uzlabot veselību utt. Tad jau var katrā orgānā atrast kādu "brīnumlīdzekli". Labi atceros nabaga baltos degunradžus, kuri izmira pateicoties šādām atziņām: uzlabo potenci, palīdz pret slimībām utt. Sāk likties, ka cilvēkiem nav ko darīt, var taču lietot augus vai citas dabīgas izejvielas...

princesemince princesemince 02. Oct 2013, 09:33

Zinu meiteni tepat Latvijā, kura savu placentu pēc dzemdībām veda pārstrādāt kosmētiskos līdzekļos. Ķēpa milzīga, taču nedomāju, ka tas ir kaut kas tik nenormāli pretīgs.

Amerikā tas viss ir jau kādu laiku un dūlas, kuras sniedz atbalstu dzemdībās, var iepriekš vienojoties sarunāt,ka placentu ārā nemetīs, bet gan vēlāk kopā izmantos.

Ja ir placentas kosmētika, tad kāpēc gan nē 😀? Es nevarētu iedomāties šo kā dzeramu/ēdamu produktu, bet lietojamu ārīgi un operācijās- kāpēc nē. Viena pazīstama māmiņa placentas pulveri izmantoja homeopātijas līdzekļos un meitiņu ārstē tikai šādā veidā.

gucci123 gucci123 02. Oct 2013, 08:48

Fui, piedodiet! Nu kurš un cik ilgi ir pētījis visu to, kas te tiek aprakstīts? Varu saderēt, ka tas ir kārtējais mārketinga triks, lai tikai cilvēki nodarbotos ar kārtējām muļķībām. Varbūt tad labāk sākt savu urīnu dzert vai fekālijas, vai sviedrus (arī citus organiskus izdalījumus) izmantot kaut kā... Sviests!