2010.gada novembru māmiņas.... :)

15. Jun, 07:48 previce previce

Sveikas! Varam padalīties kādos datumiņos mūsu mazuļi nāks pasaulē.... :)

11. Nov 2010, 20:50

Es tiešām apbrīnoju tās sievietes, kuras tik maz prot pieņemties svarā. Malači! Man sanāca kādi +10kg. Pēc dzemdībām pašlaik lieki palikuši 3kg. Mierinu sevi, ka tagad jau "piena kannas" arī kādu svaru piedod. 😀 Kā nekā, briest ar katru dienu. 😀

11. Nov 2010, 15:37

Runājot par ēšanu, pēdējā nedēļā baidījos pārēsties. Bet tagad domāju, ka vajadzēja vien izbaudīt šīs dienas. Šobrīd īpaši jāpiedomā, ko un cik apēdu, lai puikam nav par daudz. 😀 Tāāāā gribētos neprātīgi saēsties šokolādi, konfektes, treknas kūkas utt. 😀 😀 😀

11. Nov 2010, 15:34

Bumbuci, Tevi šķiet var apsveikt. Tas mirklis ir jau tepat. Man trešdienā sākās gļotaini izdalījumi ar asins piejaukumu. Sāpju nekādu. Biju sabijusies un zvanīju dakterei. Viņa lika vērot sevi, un ja parādītos koši sarkani, izteiktāki asins piejaukumi vai sāpes, tad nekavējoties braukt uz slimnīcu. Piektdien likās, ka viss beidzies, bet sestdien jau viss notika. 😀 Starp citu, tagad piedomājot, atceros, ka īsi pirms dzemdībām man vakaros bija slikta dūša bez vemšanas. Nodomāju, ka kaut ko ne to esmu saēdusies. Un tā vairākus vakarus. Turu par Tevi īkšķus, lai viss norit viegli un drīz varēsi raudzīties uz savu engelīti!
Pie vārda Mārts tikām pateicoties vecmammas tēva un tēva-tēva vārdam. Sākumā likās dīvains vārds, bet jo vairāk piedomājām un izvērtējām senčus, likās ļoti piemērots. 😀

11. Nov 2010, 12:53

Jāāā, bumbucis24 tas jau ir tāds kā sākumiņš. Man draudzene ar teica, ka tieši pēc tādiem izdalījumiem viņa sapratusi, ka tuvākajās dienās mazais jau būs klāt! 😉

11. Nov 2010, 12:27

Vo, vo, es ar par to pašu - jācer, ka nav no ābolu un vīnogu ierobežojošās grupas 😃
Tad vēl šodien nopirkšu hurmas, lai galīgi "neuzsēstos uz mandarīnu diētas" 😃

11. Nov 2010, 12:15

susis01 es ar pie 4 mandarīniem neapstājos 😃 bija vēl un vēl 😀 Un tā ir, kā saki, ka pirmajās dienās būs "jāeksperimentē pa jaunam", jo tie it kā alerģiskie produkti tak ir tik daudz, bet beigu beigās katram tas ir individuāli.
Tāpat piparotās piparkūkas. Pagaidām mans mazulis vēl nezina, kas tas ir 😀
Vispār sāku aizdomāties, kā rīkoties ar Ziemassvētku dāvanām. Pa lielam jau tās taisīšu pati, bet izejmateriāli iesaiņošanai jāsapērk. Laikam jau tas jāsāk darīt tagad, jo ar tādu mazu mazulīti pa lielveikaliem un ielām tajā burzmā droši vien negribēsies (un pat labāk nevajag) burzīties.

10. Nov 2010, 21:42

Aiga - interesants vārdiņš 😀 Tiešām ar "ā"? Kā pie tāda nonāci?

Bumbucis24 - tiešām varbūt Tavs organisms tādējādi gatavojas dzemdībām. Trenerīte, kur eju uz ūdens vingrošanu, teica, ka piemēram dzemdībās viņa esot riktīgi vēmusi, arī pirms tam.

Dažu reizīti man ar tāds kā nelabums uzrodas, bet pie poda nav bijis jāskrien (es arī grūtniecības sākumā nelabumus nepiedzīvoju). Toties pagājšnedēļ man vairākas dienas bija šķidrs vēders. Bet ēdu visu to pašu, ko parasti. Arī nodomāju, ka nu varbūt mans gatavošanās process norit šādi. Bet vakar, kad biju pie dakteres, nekas neliecināja, ka mazais pavisam tuvā laikā gatavotos dzimt, jo vēders nav noslīdējis, mazais vēl nav sācis slīdēt iegurnī, sāpes arī man nekādas nav. Nezinu.

Šodien mūsmājās sāka smaržot pēc Ziemassvētkiem, nopirkām mandarīnus. Nu 10 minūšu laikā manā puncī sev vietiņu atrada 4 mandarīni 😀 Jādod mazajam jau laicīgi, lai pierod, ka Ziemassvētkos viņam maltītē būs šāda veida pieniņš 😀 Bet vispār jau tie mandarīni tādi alerģiski ir... 😀

10. Nov 2010, 20:39

Paldies par apsveikumiem! 😀 😀 😀
Kādu laiciņu mums padomā bija vārds Mārts, bet sestdien, kad sākās dzemdības, ienāca prātā Kristofers. Tā puika tika pie diviem vārdiem Mārts Kristofers. 😀
Bumbuci, varbūt Tavs organisms gatavojas dzemdībām?! It kā mēdzot būt gan caurejas, gan sliktas dūšas, gan vemšanas... Vai arī pavēro, ko esi sākusi ēst - varbūt bebim tas "negaršo"...

10. Nov 2010, 16:34

Aiga, nu tad sveicieni un laba vēlējumi jaunajai māmiņai un mazajam puisītim! Audziet lieli, braši, veselīgi un smuki!!! 😀
(flower)

P.s.- un atkal jautāšu, kāds mazajam vārdiņš? 😀

10. Nov 2010, 15:55

Nu tad sveikas! Vakar tikām mājās no slimnīcas. Rādās, ka sestdienas datums puikam "negāja pie sirds", tāpēc nogaidījis līdz iestājas septītais, bija klāt. 😀 50cm un 3370g smags. Tik foršas emocijas! Novēlu Jums visām drīz samīļot klātienē savus bebukus! Un lai dzemdības ir vieglas!
Man ir kāds ieteikums tām, kas plāno dzemdības Stradiņos. Ja Jums vēl ir iespēja apmeklēt zīdīšanas un bērna kopšanas lekciju, noteikti to izdariet. Diemžēl es tādus pēc citu ieteikuma nepameklēju, tāpēc mājās esmu atbraukusi kā balta lapa. Personāls Stradiņos ir jauks un atsaucīgs, bet nekas netiek sīki un smalki izstāstīts, ir jāuzdod jautājumi. Bet pirmajā brīdī jau nezini, ko jautāt, ja nestāsta, kas jādara. 😀

10. Nov 2010, 12:35

Kad runāju ar draudzenēm, kam jau ir bebuki, tad visas kā viena teica, ka tie piena pumpīši esot baigā sievietes spīdzināšana. Tiešām ļoti sāpot. Līdz pavisam nesen uzradās viena man pazīstama māmiņa, kas teica, ka nekas neesot sāpējis, bet tas esot baigi foršais veids, kā vajadzības gadījumā atslaukt pieniņu .
Pašai gan vēl pieredzes man ar šo lietiņu nav, taču tā kā man to pieteicās aizdot, tad no sava pērkamo lietu sarakstiņa to izsvītroju. Bet, ja neaizdotu, pieļauju, ka tad arī nopirktu. Visādam gadījumam, ja nu tiešām ir tik daudz, ka jāatslauc, tad tak pati uzreiz pēc dzemdībām neskriesi pa veikaliem meklējot un skatoties, kas Tev labāk der, bet vīrs var arī nopirkt ne tādu 😃

09. Nov 2010, 13:53

Protams, situācijas var būt dažādas.
Bet, ja godīgi, man ar liekas, ka barot mazo varētu būt kaifīgi 😉
Vismaz vīra pieskārieni krūtīm mani toč cēla ne tikai 7. debesīs, bet pat vēl augstāk. Vienmēr teicu, ka noteikti barot mazo ir pats foršākais, kas vien var būt 😀

09. Nov 2010, 10:02

Nu nezinu, man nekas nesāpēja un neplaisāja, tā kā tā viennozīmīgi nevar teikt, ka visām plaisās krūtsgali un sāpēs. Es drīzāk teiktu, ka tā sajūta ir kaifīga 😉

08. Nov 2010, 21:49

bumbucis24, jā, es Tev pilnīgi piekrītu, es arī esmu nolēmusi, ka barošu vismaz līdz pusgadam un centīšos vēl ilgāk. Bet nu švakums tas, ka ap gada vecumu jau jāsāk domāt par atgriešanos darbā, kas nozīmē, ka gribot negribot jāmazina tā sava piena padeve mazulim. Es jau labprāt barotu pat gadu un vairāk, lai gan saka, ka pēc gada vecuma īsti nozīmes tam pieniņam uz mazuļa veselību neesot, tik tāds našķis (kas arī, manuprāt, nemaz nav slikti, mums tak visiem patīk dažādi gardumi) 😀
Man vīrs jau saka, ka arī gribēšot pagaršot, kāds tas pieniņš ir 😃 😃 😃

08. Nov 2010, 21:18

Man kāds šķidrumiņš parādās guļot pa nakti. Laikam kaut kā tad uzguļos vai uzspiežos krūtīm, jo ir manīti pleķīši uz palaga. Un pa kādai reizītei arī krūšturī. Īpaši labāk var redzēt baltā krūšturī, ka dzelteni pleķīši. bet nu tā nedaudz. Un arī biežāk no labās krūts. Šodien darbojoties pa māju halātā, bez krūštura, arī pamanīju, ka krūts galā neliela šķidrumiņa pilīte, bet sīka, sīka.

08. Nov 2010, 19:57

susis01 sveicināta bariņā! 😀
Neatkarīgi no tā, kad mazais izplānos savu ienākšanu šimpus puncim, apmainīties ar sajūtām un pieredzīti tik un tā ir feini 😉

08. Nov 2010, 19:52

aibulite, paldies par info. 😉 Es ar "Tonus elast" veikaliņā pirku pēcdzemdību krūšturus, bet tad būs jāpainteresējas arī par tām bikšelēm - katalogā jau tīri smukas viņas izskatās - ar cakiņām 😀
Katrā ziņā krūšturi feini, ļoti mīksti un ādai patīkami, tad jau manīs, kā būs, kad sāksies mazā barošana un tiem būs jāsatur "piena toverīši" 😀

08. Nov 2010, 19:42

Raula, tās ir tādas biksītes ar ļoooti stingru vēdera daļ 😀 Es nopirku visparastākās, bet ir arī tādas regulējamas, kur pēc vajadzības to punča daļu var savilkt stingrāku vai vaļīgāku. Pirku veikalā "Tonus elast" Miera ielā, blakus dzemdību namam. Turpat arī nopirku barošanas krūšturīti. Viņiem ir gan pirmsdzemdību, gan pēcdzemdību veļa. Paskaties šeit: http://www.tonus.lv/lv/catalog3/

08. Nov 2010, 18:56

aibulite tā, tā, tā,... pastāsti lūdzu par tām biksītēm...neko par tādām nezinu...kur tās var nopirkt?

08. Nov 2010, 18:41

Ar tām pēcdzemdību jostām man liekas ir stipri individuāli, tāpat kā ar grūtnieču jostām.Pirmajā grūtniecībā pāris reizes to uzliku, bet man tā traucēja, un tā arī nostāvēja skapī. Ar otro mazuli gan valkāju, bija vieglāk. Pēc pirmā bērniņa pēcdzemdību jostas man nebija, un tā kā vēdera āda tomēr bija krrietni izstaipīta, tad "brīvā vieta" ātri vien aizpildījās ar tauciņiem. Tāpēc šoreiz esmu iegādājusies pēcdzemdību biksītes. Āda jau uzreiz nesavilksies un pirmajā mēnesī pēc dzemdībām jau tāpat vingrot neskriesi! Pagaidām vēl esmu ar punci, bet nākošnedēļ varēšu padalīties iespaidos par pēcdzemdību biksīšu lietderību 😉

08. Nov 2010, 18:34

bumbucis24 čiu!
Jā, tieši tāda duroša sajūta man arī ir, reizēm tiešām, ejot pa ielu pilnīgi tā, ka vēders jāsaķer. Arī tikko nesen bija. Bet tās laikam nav tās kontrakcijas, ne? Tās esot tā kā no labā sāna un tad uz leju, paliekot ļoti stingrs vēders. Tādu sajūtu gan neesmu sajutusi, bet lūk, šo durošo sajūtu gan jau pat vairākus mēnešus jūtu. Sākumā tā reti, bet nu jau pat vairākas reizes dienā. Un ne no labā sāna vai kā, bet tā tieši iedur, pakņudina un pāriet. Parasti mājās uzreiz mazajam jautāju, ko viņš tur dara 😃

Jā, esmu no tām, kas pirka lielāka izmēra zābakus. Par vienu izmēru lielākus, jo jau septembrī jutu, ka savus, ar ko jau 2 gadus staigāju, nevaru īsti uzvilkt. ☹ Bet rokām pirksti gan pampst mazāk, kā vasarā. Lai gan laulības gredzens jau krietnu laiku stāv tikai plauktiņā 😀 Vīrs jau smejas, ka citi padomās, ka viņš, precēts vīrietis ar gredzenu pirkstā, pa ielu ar mīļāko ejot 😃

08. Nov 2010, 17:46

Ooo, toč, var tak puspreses stāvoklī ar sēdēt..nu re, vēl viena metode.. 😀

Cik bieži pa nakti Tavs mazais mostas un ņammā?
Tā kā pati pa nakti uz tualeti ceļos apmēram 3 reizes un aptuveni vienā un tajā pašā laikā katru nakti, tad mani brīdināja, ka tā tad arī mazais pa nakti ēdīšot, jo būšot pieradis pie šāda režīma 😀

08. Nov 2010, 16:35

Aha, par to mani arī draudzene brīdināja, ka noteikti gribēsies sargāt punci. Un jokaini būs, ka atkal varēs gulēt uz vēdera. Tas pat it kā esot ieteicams.
Vai nēsā pēcdzemdību jostu? Vēl nevaru īsti saprast, cik ļoti tā ir nepieciešama. Domāju varbūt arī par vecmāmiņu metodi - samitrinātu linu dvieli ap punci apsiet, tas arī palīdzot. Un vingrojums - apsēsties uz grīdas, pacelt kājas apmēram 30grādu leņķī, rokas izstiept uz priekšu un tā pasēdēt. Sākumā tik pāris sekundes, jo tas ir grūts vingrojums, bet ar laiku, kad puncīts sākot savilkties, kļūstot vieglāk. Vienkārši man liekas, ka tā josta netrenē nekādus muskuļus, tikai vienkārši satur punci 😀 Varbūt, ka kļūdos. Tāpēc saku, ka nevaru saprast, cik tā nepieciešama 😀

08. Nov 2010, 16:06

inesik87
Un kāda ir sajūta, ka nu vairs nav lielais puncis, ka tur pa iekšu neviens nekūņojas? 😀

Man ar liekas, ka guļus un mazo pagriežot pret sevi tomēr ir visērtākā barošana, tā vismaz izskatās dažādajos klipiņos 😀

meitiete - mums kursos teica, ka tās īstās sāpītes ir ik pēc 5-10 min, a tās, kas tā reizēm, tās ir tās mānīgās, treniņam 😀

08. Nov 2010, 15:18

inesik87 kā bija ar kāju pampšanu? Esmu dzirdējusi, ka pēdējā nedēļā tā esot īpaši pastiprināta, ka pat nekādus apavus nevarot dabūt virsū?
Lai gan man visu grūtniecības laiku kājas un rokas piepampst vairāk nekā vienkārši karstā vasarā, tomēr tagad kaut kā īpaši jūtu kājas. Nopirku pat profilaktiskās kompresijas zeķes. Sākumā bija ok, pat potīte parādījās, bet nu jau tik un tā jūtu tādu kā smagumiņu un skatos, kaa kāju pirksti ir tādi kā tuklāki.

inesik87 vai esi jau apguvusi krūts barošanu? Man tā liekas tāda īpaši grūta lietiņa (jo tik svarīga). Var jau būt, ka tad, kad mazais būs klāt, tas viss liksies pašsaprotami 😉

07. Nov 2010, 13:42

inesik87 mīļi un sirsnīgi apsveikumi jaunajai māmiņai un mazajam māmiņas skolotājam, kas nu mācīs mammītei pavisam jaunas lietas par sevi un pasauli! Lai mazais aug smaidīgs, laimīgs un vesels!!! 😀

Un, ja drīkst zināt, kāds tad vārdiņš mazajam "siržu lauzējam"? 😀

07. Nov 2010, 09:51

Sveikas!NOVEMBRIS nes mums laimi!beidzot rīt dodos uz slimnīcu!parīt mums ir plānotais ķeizers!nevaru jau sagaidīt kad ieraudzīšu savu mazulīti un pie reizes arī uzzināsim kas tad tur puncī dzīvojās!satraukums ir nenormāls!bet viss būs labi! Arī jums visām novēlu izturību un skaistus un veselus bērniņus!

06. Nov 2010, 22:13

Es ar pagājušajā naktī sapnī redzēju savu mazulīti, kas sniedza man pretī savas rociņas 😀
Un vīrs arī bija redzējis, ka palīdz man turēt punci, lai vieglāk. 😀
Laikam jau šādi sapnīši tagad arvien biežāk un biežāk mūs apciemos, līdz pienāks mūsu īstais skaistais satikšanās brīdis 😀

06. Nov 2010, 15:49

Aiga, super ziņas 😀 Gaidām, gaidām, gaidām - būsiet pirmie, kas pa īstam atklās novembri (flower)

ligaginca -gaidām ziņas arī no Tevis, vai piepildīsies Tavas sajūtas 😀 Arī ļoti gaidām! 😀

Šodien tiešām ļoti skaists laiks, kas vien jau liek smaidīt, bet šādi labi jaunumi šo smaidu tikai pavairo un pavairo 😀

Turam īkšķus par jums, meitenes!!!

06. Nov 2010, 13:42

Nu ir jau laiku pa laikam velkošas sāpes, bet cenšos tām nepievērst uzmanību. Mēģinu dziļi ieelpot un izelpot. Lai novērstu domas, izgludināju drēbes, izmazgāju istabas. No malas laikam izklausās pilnīgs sviests! 😀
Man tā vienmēr ir bijis vieglāk - kad kustos, sāpes nejūtu (jūtu, bet nekoncentrējos uz tām). 😀 Arī pie stiprām mēnešreizēm esmu aktīvi jājusi ar zirgu, dejojusi vai jogojusi. Man arī slimnīcā brīnijās, ka nesaku, ka ir sāpes, jo aparāts tās uzrādīja. Man liekas, ka tās vēl nav sāpes. 😀 Bet noskaņojums joprojām foršs! Bērniņš arī pārsvarā mierīgs, retu reizi pabaksta ar kājiņu vai izspiežas.
Ir tik jocīgi. Pēc dabas esmu noslēgta un nekad neiedomājos, ka šādā brīdī būšu gatava stāstīt par savām izjūtām. Bet tas atkal novērš domas un liek izbaudīt mirkli! 😀

1 ... 64 65 66 67 68 69 70 71