2010.gada novembru māmiņas.... :)

15. Jun, 07:48 previce previce

Sveikas! Varam padalīties kādos datumiņos mūsu mazuļi nāks pasaulē.... :)

04. Feb 2011, 20:31

Jā, tā siešana arī vesela māksla, man šķiet!! 😃 Tu dzīvojies pa mājām? Tad es varētu iebraukt pakaļ, kad sanāks uz to pusi braukt!?

04. Feb 2011, 20:25

Es dzīvoju Mārupē, tuvāk Tīrainei. Redzēju, ka Tu esi Torņkalnā. Tad jau neesam tālu viena no otras. 😀 Varu iedot arī līdzi arī lapu ar bildēm, kā siet.

04. Feb 2011, 20:08

Oi, līdz tām nodarbībām vēl tālu, pati tik daudz ko mācos, kā pareizi pacelt,nēsāt, kā pamasēt pēdiņas, lai pastimulētu kaut kādu kustību. Bet ar laiku gan jau iemācīšos 😀
Un tas osteopāts parādīja tādu vingrojumu, ko bail darīt, jo rokas nav tik stipras un lielas un tā neizjūtu kādas izmaiņas 😃

Lūk, mani arī tas biedē slingā, ka mazajam var nepatikt vai arī tik pāris reizītes tas tiks izmantots, bet ieguldāmā naudiņa tajā precē ir diezgan paliela. Tāpēc joprojām "raustos"un domāju, vai tiešām vajag 😀

04. Feb 2011, 19:51

Nu es nemaz neesmu mēģinājusi, aiga - par to arī baidos - ja nu nopērnu un beigās nemaz nav ērti vai meitiņai nepatīk!? Kur Tu dzīvo - es ļoti labprāt pieteiktos uz slinga izīrēšanu 😉
Mana bēbe gan arī jau pāris nedēļas smuki dzīvojas uz paklājiņa un priecājas par mantām, tā ka beidzot kaut ko var izdarīt mājās! 😀

04. Feb 2011, 18:06

Keta, vai Tu esi mēģinājusi slingu? Mums dienas režīms ir pamainījies un arī puika pasācis ilgāk padarboties pats, tad nu slings rāmi stāv plauktiņā. Ja ir vēlme, varu iedot pamēģināt, jo vēlāk plānoju to izmantot, kad puika sāks sēdēt un siet varēs savādāk. Īstenībā, ja man toreiz Aija nebūtu atstājusi pamēģināt, droši vien nebūtu sadūšojusies pirkt. Bet brīvo roku sajūta ir fantastiska. 😀

Raula, rādās, ka pie Tevis varēsim veidot novembra bērniņu vingrošanas nodarbības. 😀

04. Feb 2011, 16:04

Čau, meitenes!
Šodien bijām pie neirologa, nosūtīja mūs uz neirosonogrāfju, profilakses pēc, jo mazajam esot "gara galva" un izskatoties, ka joprojām notiekot aklimatizācijas process šajā pasaulē, ēc smagajām dzemdībām. Bet mazais esot foršs, omulīgs, vesels puika. Kad teicu, ka ejam pie osteopāta, daktere ļoti nopriecājās (arī mūsu pediatre par to priecājās), jo tieši osteopāts esot tas, kas mūsu gadījumā esot vislabākais līdzeklis. Uzrakstīja arī nosūtījumu uz vingrošanu, bet tas neesot obligāti, jo arī te mums visu palīdzēšot osteopāts. Kad teicu, ka gan jau tiksim uz pekām, neiroloģe noteica, ka mēs jau esam uz pekām, bet viss tas, ko ieteicams tagad darīt, esot nākotnes vārdā, lai mazais nebūtu nervozs, haotisks un būtu stalts puika bez muguras problēmām 😀

02. Feb 2011, 22:53

Sveikas!
Mjā, ja jūs uztraucaties, vai bērni pietiekoši tur galviņu, vai spēlējas... Tad es nesaprotu, kur mūsu puika tā steidzas?! Galvu tur stabili no mēneša vecuma, jo savādāk nevarējām viņu vannot kā vien uz vēdera. Uz punča arī patīk, bet ne ļoti ilgi. Reizēm saņemu puikas roku un lēnām velku, tad viņš sakopo savus spēkus un apveļas uz vēdera. Un pat labo roku pats pareizi sakārto, ar kreiso gan jāpiepalīdz. Tāpat viņam ir dažas mantas, ar kurām labprāt spēlējas. Viena stieplīšu mantiņa, ko viegli saķert un pat iebāzt mutē, otra ir bizbizmāre, kurai sit pa rozā kājām un zilonītis, kuram sit pa snuķi, jo šos gan vēl nesaprot kā saķert. 😀 Un protams, savas dūrītes, kuras vienlaicīgi jādabū mazajā mutītē. 😀 Un vēl viņam ļoti patīk, kad ar viņu runā. Viņš bubina pretī, smaida un skaļi sasmejas, no kā piemetas žagas. To Lindenberga komentēja, ka bērns vēl nemāk sadalīt savu elpu, tāpēc sāk žagoties. 😀

02. Feb 2011, 18:20

keta,
man arī tās cenas nepatīk... Nevar jau vēl zināt, vai bērnam tai slingā patiks. Un ja nu nē, tad nauda iztērēta un jēgas nekādas.
Mana jau šad tad pagriežas uz sāna, bet vēl ne tā baigi aktīvi, laikam vēl nav sapratusi 😃

02. Feb 2011, 18:01

Ak, kā es arī gribētu slingu, man liekas, ka tad pavisam cita lieta - visu mājās var izdarīt, tikai nevaru saņemties nopirkt, skatoties uz cenām :o
Manai mīlulei rīt 3 mēneši 😀😀😀
Smuki jau tur galviņu, guļot uz mana vēdera, kā arī kad pārlieku viņu pār savu kāju, lai atraudziņu sagaidītu. Bet pašai uz vēdera vēl joprojām nepatīk un arī neturā uz savām rociņām vēl tādā pozā..
Kad bēbīši sāk velties uz sāniem? It kā jau katrs attīstās savā tempā, betgribot negribot sanāk salīdzināt.

02. Feb 2011, 16:40

Jā, tos paklājiņus arī redzēju gan Prismā, gan Spicē, Ciplollino veikalā.

02. Feb 2011, 15:41

munsun,
kur var nopirkt to puzles paklājiņu, man ar tādu vajag, citādi sega pa laminātu baigi slīd... Neatradu ne Maximā, ne Rimi, ne tuvējos bērnu veikalos. Kad nevajadzēja, likās visi veikali pilni ar tiem paklājiņiem 😃

02. Feb 2011, 14:24

Čavuk, meitenes!
Es atkal tik sarunās ieskatos, retu reizīti rakstiņos, jo nav laika 😀 Vienmēr apbrīnoju tās māmiņas, kas raksta tos rakstiņus pirmajā lapā un auklē mazuļus - pa kuru laiku? 😀

Es savējo vēl neesmu uz grīdas likusi, arī liekas, ka par vēsu. It kā jau dzīvoklis silts, bet tik un tā, pa grīdu tomēr vēji staigā. Gan jau paspēs arī pa grīdu izdzīvoties, pagaidām mazajam jāsamierinās ar gultu 😀

Manējam arī ļoti patīk dzeltenā krāsa. Man pie sienas ir tāda smaidoša saulīte, gultas galvgalī, tad nu mazais visu laiku ceļ galvu uz atpakaļu, lai skatītos uz to. Bet es tad to saulīti nolieku viņam priekšā un ir kādu brīdi miers 😀 Kaut kur gan lasīju, ka dzelteno krāsu bērni atpazīstot vienu no pēdējām, bet varbūt tā nav taisnība 😀
Un vēl man ir dzeltens krekliņš, kad tas ir virsū, tad mazais smaida īpaši daudz, jau kad velku virsū, viņš ir priecīgs 😃

Par slingiem te meitenes kaut kad iepriekš runāja, ir, kas izmanto 😀

Meitiete, ko ar lāzeru darīsi?

02. Feb 2011, 12:24

Gribēju vēl pajautāt - vai kāda no jums lieto slingu un kādas ir atsauksmes? Mana maziņā pēdējā laikā grib dzīvoties tikai pa rokām. Domāju, ka ne tik daudz tāpēc, ka lai būtu rokās, bet tāpēc, lai būtu vertikālā pozīcijā, jo tā taču var daudz vairāk un labāk redzēt apkārt notiekošo, nekā guļus 😃 Tad nu iedomājos, ka varbūt man noderētu slings, tad vismaz rokas būtu brīvas 😀

02. Feb 2011, 12:06

Sveikas, meitenes!
Es te tāda retā ienācēja, kaut kā visu laiku piemirstas... 😀 Ieskrienu tik pirmajā lapā, palasu rakstus, un atpakaļ pie bērniem 😉 Laikam būs jāpieliek zīmīte pie monitora "neaizmirsti ieiet sarunās" 😃
Manai meitiņai arī ne visai patīk, ka liek uz punča. Reizēm neko nesaka, tīri labi tā dzīvojas, bet reizēm taisa skandālu. Galviņu tur labi. Kulaciņi arī visu laiku pa muti. Sāk jau tā kā mēģināt tvert pēc mantiņām, bet vēl neizdodas. īpaši mīļa ir dzeltenā krāsa. Viss, kas dzeltens, piesaista uzmanibu 😀
Jūs savējos bebukus jau liekat uz grīdas dzīvoties? Es nevaru saņemties, liekas, ka dzīvoklis vēl par vēsu. Lielāko meitiņu arī liku tikai no kādiem 4 mēnešiem.

01. Feb 2011, 20:03

Piekrītu, ka mazuļu veselība šobrīd ir primārais. Lai aug braši mūsu mazulīši!!! 😀

To krevelīti varot pusstundu pirms mazgāšanās iesmērēt ar eļļiņu un pēc tam mazgāt ārā. Bet, re, arī pati labi nāk ārā. Un tās krevelītes varot uznākt, pāriet un pēc kāda laika atkal uznākt, līdz gada vecumam. Tāpat kā tā piena sēnīte uz mēles - mums tā atkal ir uznākusi.

Tā kā Renāram īpaši nepatīk uz punča, tad bieži jau nesanāk to galvu uz augšu turēt, bet tajās retajās reizītēs, kad viņš atļaujas tā sevi nolikt, arī smuki tur galviņu.
Savas rokas arī vēl tā īpaši nepēta, tik reizēm iebāž mutē. Visbiežāk rokas mutē ir tad, kad ir vertikāli paņemts opā un nāk miedziņš. Tad dūrīte vienmēr ir pie mutes 😀

01. Feb 2011, 18:32

Munsun, mums daktere uzreiz atlika to poti uz 4 mēnešiem, jo februāris jau arī ir tāds riktīgs gripas laiks.

Renāram aizvakar vannā pārplīsa tā tuberkulozes potes vietiņa un strutas nāca ārā. Tad nu es dabūju dzirdēt, kā mans puika raud, kad viņa tiešām kaut kas sāp. Tādu brēkšanu-raudāšanu vēl nebiju dzirdējusi, pat pups sākumā nelīdzēja. Bet nu vismaz tas ir noticis. Dikti jau sakrājušās tās strutas tur bija. 😀

31. Jan 2011, 18:28

Nu cerams, ka tiešām nekaitē, jo mana beibe ar ik pa laikam cielē uz ekrānu 😀

31. Jan 2011, 17:54

Par TV laikam tepat iekš MK bija raksts, ka mūsdienu televizori mazajiem nekaitē. Agrāk tie televizori bija tādi, ko kā mati gāja nost, bet tagad viņiem visādas aizsardzības sataisītas, baigi drošie 😃
Man puika arī skatās TV, viņam laikam patīk, ka tur viss ņirb un kustas 😀

31. Jan 2011, 16:56

Renārs grabuļiem īpaši neseko līdzi, bet seko man un vīram, kad runājamies, viņš griežas uz to pusi, kur nāk skaņa. Nu reizēm gan viņš ignorē arī mūs 😀

29. Jan 2011, 16:26

Man liekas, ka noteikti var pateikt, cik reizes būs jāiet, bet tā kā man bija tik daudz sūdzību, tad aizmirsu pajautāt 😃 Un pats viņš tā neteica, tik noteica, ka ar galviņu būšot mazliet jāpastrādā 😀 Bet tā kā gribu, lai arī punci viņš saved kārtībā, tad droši vien nepietiks ar 2-3 reizēm.
Un viņš arī parādīja mums vingrojumu, ko it kā paši varam veikt mājās, bet man to bail darīt, jo, pirmkārt, man nav tik spēcīgas rokas, otrkārt, es jau tā nejūtu, vai tur kas mainās. Mazliet jau pavingrojam, bet ne tik droši, kā to darīja dakteris. 😀

29. Jan 2011, 12:40

Pie V. Puharta 1. vizīte ir 25 lati, pēc tam katra nākamā 20 lati.
Bet, piemēram, Baltija Osteopātu asociācijā pie A. Polnas (pie viņas sākumā domāju mazo vest) vizīte ir 40 lati. Tas gan liekas diezgan padārgi, lai gan arī par viņu atsauksmes ir ļoti labas.

28. Jan 2011, 20:20

Mumburkis, pie kāda neirologa Tu biji? Varbūt aiziet pie vēl kāda cita? Mums ieteica Sarmu Lindenbergu. Ļoti jauka daktere, kas teica, ka bērns vairāk svīst (rokas, kājas, galva, mugura, ja atrodas mums uz rokām), jo viņam sāk stabilizēties veģetatīvā nervu sistēma. Un tas ir pilnīgi normāli. Un vēl viņa teica, ka D vitamīns veicina kalcija uzsūkšanos, kā arī ir nozīmīgs, lai veidotos kauli un zobi. Nebūtu rahīta.
Mani atkal satrauc cits jautājums - vai Jūsu bērni daudz siekalojas? Man ir aizdomas, ka kaut kas sāk notikt ar zobu nākšanu. Puika siekalojas kā sanbernārs, dažu minūšu laikā nosiekalo savu apģērbu līdz elkoņiem, visu laiku to zīž, vakaros ļoti čīkst. It kā jau vēl par agru... Kā nekā tikai 3 mēneši pēc nedēļas, bet esmu apjukusi. Neiroloģe teica, ka izteikta siekalošanās var būt pat 2 mēneši piems zobu nākšanas. Bet tā zīšana, čīkstēšana...

28. Jan 2011, 19:39

Pasha13 - jā, bijām pie Vadima Puharta. Nu, jāsaka tā - pirmais iespaids ļoti labs. Lai gan pagaidām nekādu uzlabojumu īpašu nemanu, tomēr tas vien, ka mans bērns stundu nogulēja uz kušetes un ļāva ar sevi darboties svešam cilvēkam, ne reizi pat neieraudoties, manī izraisīja izbrīnu. Šodien pie dakteres jau pirmajās 10 minūtēs kabinets bija piebļauts 😃
Bet mums atkārtota vizīte pēc 2 nedēļām, tad ceru, ka viņš darbosies ar mūsu problemātiskajām vietiņām, jo tagad viņš tā kā "iepazinās". Kaut ko jau tur padarbojās gan ar punci, gan ar galvu, bet teica, ka ar galvu būšot vēl jāpastrādā. Vienkārši man bija tik daudz sūdzību, ka viņš laikam nezināja, pie kura gala ķerties klāt 😃 Bet pat mans skeptiskais vīrs, kurš domāja, ka bērnu pie kāda šarlatāna vedīšu, bija apmierināts un tagad ir pārliecināts, ka tas ir ļoti labs ārsts un var palīdzēt mūsu puikam 😀

previce previce 28. Jan 2011, 19:32

Mēs trešdien bijām,nu tad šitās dienas kreņķējas,tu tu tu labi ka temperatūra nav....

previce previce 28. Jan 2011, 19:21

Man Markuss pēc potēm ļoti tramīgs ir palicis,bieži sabīstas un tad ir lielā bļaušana...

previce previce 28. Jan 2011, 19:18

Mums ari lika tonusa dēļ apmeklēt neirologu,bet tagad kamēr gripa negribas pa poliklīnikām vazāties,iesim martā... 😀

28. Jan 2011, 18:53

Renāram arī sarkana uz āru, bet daži milimetri, uzmetās tagad 2. mēnesī.

28. Jan 2011, 18:43

Tā hema... ir kā kārpiņa. Man ar tādas ir uz āru, brūnas. Nav sanācis likvidēt, bet maziem bērniem to varot ātri izdarīt. Tieši labāk esot maziem likvidēt.

Meitiete - nu nemaz jau tik maz neņematies svarā, ir ok 😉 Vai tagad baro tikai pati jeb vēl liec maisījumu klāt? Esmu dzirdējusi, ka pēc tām potēm dažas māmiņas izmanto paracetamola svecītes, lai mazais nomierinās. Un it kā palīdzot.

Mūs pie neirologa bērnu daktere nosūtīja, dēļ tā tonusa. Un tā kā bija arī smagas dzemdības, tad lai paskatās visu. Un tā kā pati visu ko stāstu dakterei, kas mani uztrauc vai vienkrāši kas interesē, tad viņa arī iesaka visu ko. Arī osteopātu šodien ieteica, bet tad atbildēju, ka jau esam bijuši pie viņa. Un daktere par to bija ļoti priecīga 😀

28. Jan 2011, 18:24

Mrita - cik tā procedūra izmaksāja? Un izskatās briesmīgi, ja? Renāram arī ir uz pleciņa izveidojusies un šodien daktere teica, ka to lāzerklīnikā varot noņemt, ja nepaliek lielāka. Kā zināji, ka vairs nepaliks lielāka?

28. Jan 2011, 17:05

Vispār jau skatos, ka visi novembra mazulīši tādi ļoti braši izauguši - gan garumā, gan svarā 😀
Secināju, ka laikam mans pieniņš bija mazajam pārāk liess, jo principā vienīgais, no kā pārtieku ir brokastīs 3 siermaizītes un vakariņās tad ko nu vīrs uztaisa vai, ja pašai sanāk pagatavot, tad zupa. Bet pa dienu nekā, jo mazais nedod laiku. Bet decembrī vīrs dzīvojās vairāk pa māju, bija Ziemassvētki ar gaļām, tāpēc pieniņš bija treknāks. Būs jāatsāk pie tējas liet iebiezināto pienu un ēst daudz valriekstus 😀

Manējais ar pilnīgs roku dzīvotājs - paliek dikti nepamierināts, kad no rokām tiek uz 5 sekundēm nolikts, lai mamma sagatavotos barošanai 😃

Mumburkis - man ar liekas, ka normāls svara pieaugums Tavai meitiņai. Kāpēc ārsts grib kaut ko ne tā saskatīt? Es par savu pārdzīvoju tāpēc, ka pirmajā mēnesī bija tik daudz, bet tagad ēd ik pa 2 stundām vai pat stundai un tikai tik vien. Lai gan es jau zinu, ka ne vienmēr ēd, citreiz esmu vienkārši knupis, lai nomierinātos 😃

1 ... 57 58 59 60 61 62 63 ... 71