Ziema ir jābauda!

Ziema ir jābauda!

25. Jan 2019, 23:02 Olīša mamma Olīša mamma

Nebija šaubu, ka šī būs ļoti īpaša ziema! 

Un redzot, kas darās aiz loga secinām, ka šī ir pat ļoti īpaša. Tik skaistu ziemu sen nav nācies piedzīvot. Ir ļoti daudz sniega un nav pārmērīgi auksts - ideāli! 

Arī Oliveram šī ir pirmā ziema. Tāpēc ļoti priecājos, ka viņa ir tieši šāda! 

Nekad neaizmirsīšu to skatienu, izbrīnu un prieku bērna acīs, kad viņš pirmo reizi ieraudzīja krītam sniega pārslas! Neviltots, sajūsmas pilns skatiens! Grozīja galvu uz visām pusēm un lēnām plikšķināja savas lielās zilās acis! 

Šogad sagaidījām pirmo saulaino dienu un iesēdinājām Oliveru sniegā. Lai bērns pirmo reizi patausta sniegu un saprot, kas tas ir par zvēru! Viņš ar cimdiņiem braukāja pa sniegu un cītīgi pētīja viņu. Pēc tam nometās četrāpus un mēģināja nogaršot to. Tiklīdz sniegs pieskārās lūpām, tā viņš uzreiz atrāvās no zemes un šokēts skatījās uz mums. Laizīja lūpas un neizpratnē brīnījās. Pēc pāris sekundēm jau atkal mēģināja to pašu. Tikai šoreiz bailīgāk, vairs ne tik pārdroši kā pirmajā reizē. Tas bija tik mīlīgi. 

Olītim sanāca izbaudīt arī ziemas priekus braucot ar ragaviņām. Mūsu mīļais tētis uztaisīja Oliveram ragavas. Kad pelēns paaugsies, varēs lepoties, ka pašas pirmās ragaviņas viņam ir izgatavojis tētis. 

Protams pagaidām jau īsti Olivers vēl nesaprot visu to foršumu. Bet tāpat bija ļoti priecīgs, kad mēs viņu vizinājām ar ragavām. Beidzot viņš brauc un redz pilnībā visu sev apkārt. Ratos ikdienā jau kā aliņā. 

Visi šie mazie Olivera prieciņi par tik ikdienišķām lietām (kas viņam protams nemaz nav ikdienišķas) manu sirsniņu aizskar līdz sirds dziļumiem. Varētu stundām vērot kā viņš priecājas. Kā mazākais sīkums liek viņam no sirds smieties un priecāties! 

Šī ziema ir īpaša ar to, ka nākamā jau būs pilnīgi citādāka. Neviena ziema vairs nebūs kā iepriekšējā! 

Tieši tāpēc Mīļie baudiet šīs skaistās ziemas dienas kopā ar saviem mazajiem rakariem! Tūlīt jau pavasaris! ❤️