Zīdīšanas konsultante: maisījuma lietošana pašreiz nav īsti pamatots

Zīdīšanas konsultante: maisījuma lietošana pašreiz nav īsti pamatots

28. Sep 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubā esam sagaidījuši mazo Superbēbīit Līnu Grietu, kura nu ir 2 mēnešus veca un māmiņa baro mazo ar krūts pienu un... diemžēl mazā, pēc ārstes vārdiem nepieņemas pietiekami daudz svarā. Māmiņa Liene ir uztraukusies un samulsusi,vai klausīt ārstes ieteikumiem un sākt piebarot ar mākslīgā piena maisījumu vai uzskatīt, ka meitiņa vienkārši būs smalkāka nekā citi mazuļi? Visu māmiņas pieredzi lasi šeit!

Pēc konsultācijas devāmies pie zīdīšanas konsultantes Sandras Lases.

Mātes piens nemēdz būt bērnam ne patreknu, ne paliesu un tā sastāvs nav īpaši atkarīgs no tā, ko mamma ēd. Tāpēc vainot sevi te pilnīgi nav iemesla.

Pirmais, ko es skatītos šajā situācija – vai patiešām bērns saņem pamaz piena? To var pateikt pēc tā, cik bieži bērniņš čurā un cik reiz dienā ir vēdera izeja. Jo var būt situācijas, kad piena pietiek, bet tas netiek pilnvērtīgi pārstrādāts un tāpēc neiet svars. Var būt arī tā, ka svars neiet uz priekšu bērna pārdzīvota stresa dēļ – te skatāmies pastaigas, vannošanos un citas lietas, kas pa dienu ar jums abiem notiek.

"Ja noskaidrojas, ka piena bērnam tomēr pietrūkst – tad es noteikti izvērtētu zīšanas efektivitāti," iesaka zīdīšanas konsultante. "Cik ilgi zīž, cik bieži un vai pareizi satver krūtsgalu - vai patiešām sanāk viņam to pienu no krūts dabūt laukā."

Ne vienmēr nepaēdis bērniņš ir nemierīgs, gadās arī tā, ka guļ labi, bet piena viņam pietrūkst.

Mākslīgā piena maisījums būtu pamatots tikai tad, ja ir saņemtas atbildes uz visiem šiem jautājumiem un patiešām izrādās ka mammai ir pamaz piena un nav iespējas to pavairot. Es ieteiktu papildus pakonsultēties ar zīdīšanas speciālistu kaut vai telefoniski. Iespējams, kopā izdosies atrast rezerves ko jūs vēl nepamanījāt. Redzu, ka Jums zīdīšana ir ļoti svarīga, tāpēc būtu vērts pacīnīties.

ZĪDĪŠANAS KONSULTANTA INDIVIDIUĀLĀS KONSULTĀCIJAS MĀMIŅU KLUBĀ->>

Eksperts

Sandra Lase

Zīdīšanas konsultants IBCLC, Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācijas dibinātāja
Sandra Lase Vecāku skolā