Viss par mazuļiem jau no dzimšanas brīža! 29. jūnijā aicinām uz Bēbīšu dienu Online!

Viss par mazuļiem jau no dzimšanas brīža! 29. jūnijā aicinām uz Bēbīšu dienu Online!

27. Jun 2023, 19:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecāku medijs "Māmiņu Klubs" 29. jūnijā rīko tiešraides konferenci topošajiem un jaunajiem vecākiem "Bēbīšu diena".

Tiešraides konferencē kopā ar 10 vadošiem speciālistiem bērnu agrīnās attīstības un veselības jomā sniegsim plašu ieskatu vecākiem tik svarīgos jautājumos. Kā kopt, aprūpēt bēbīti? Kas jāzina par bērnu veselību pirmajos dzīves gados? Kā veidot attīstošu vidi un rotaļāties ar mazuli? Kā nodrošināt krūts zīdīšanu un pirmo piebarojumu? Kas jāzina par alerģijām un citām tipiskām mazuļu veselības problēmām? Kā rūpēties par bērna veselīgu attīstību ģimenē?

Vienas dienas laikā - visplašākais ieskats bērna pirmajos dzīves gados - tiešraidē un ierakstā!

Š. g. maijā Māmiņu Kluba aptaujā, kurā piedalījās vairāk nekā 360 māmiņas, noskaidrojām jaunajiem vecākiem visbūtiskākās tēmas šobrīd, tās ari iekļaujot Bēbīšu dienā 29. jūnijā.

REĢISTRĒJIES BĒBĪŠU DIENAI ŠEIT

BĒBĪŠU DIENAS PROGRAMMA

(programma tiks papildināta)

11.00-11.45 Kāpēc apzinātība vecāku lomā ir svarīga bērna mentālajai veselībai?

Apzinātība bērna audzināšanā nozīmē skaidru izpratni par to, kā mēs audzinām savu bērnu, kā spējam ne tikai priecāties par pozitīvajiem audzināšanas aspektiem, bet arī pieņemt grūtos brīžus. Kā norāda kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe Diāna Zande, iepriekšminētais cieši saistīts ar bērna mentālo veselību. Kā tieši un kāpēc vēl apzinātība vecāku lomā ir tik svarīga, skaidrosim Bēbīšu dienas ietvaros.

11.50-12.30 Veselības pārbaudes un  vakcinācija bērna pirmajos dzīves gados

Bēbīša ienākšana ģimenē ievieš būtiskas pārmaiņas. Jo sevišķi tad, ja sagaidīts pirmais bērniņš, vecākiem var būt daudz jautājumu, tostarp arī par nepieciešamajām veselības pārbaudēm un vakcināciju. Cik bieži dzīves pirmajā gadā bērnam jādodas vizītēs pie ārsta, kādus speciālistus jāapmeklē un kādas vakcīnas jāveic, 29. jūnijā skaidros bērnu infektoloģe, pediatre Prof. Ilze Grope.

12.35-12.55 OH, BABY bērnu produktu jaunumi

Kā ģimenēm dzīvot dabiskāku un veselīgāku dzīvi, izmantojot organiskus bērnu kopšanas līdzekļus, šādi rūpējoties ne tikai par sava bērna veselību, bet arī apkārtējo vidi un tās ilgtspēju? Par to Bēbīšu dienā stāstīs Oh Baby Latvija pārstāve Nelda Purkalne.

13.00-13.20 Kādos gadījumos nepieciešams neirologs?

Vēloties iegūt lielāku pārliecību, ka bērniņš ir vesels un attīstās atbilstoši savam vecumam, vecāki nereti mazuli vēlas atrādīt pēc iespējas vairākiem speciālistiem, lai gūtu sirdsmieru. Vai visiem mazuļiem ir jāapmeklē neirologs un kādos gadījumos šī speciālista konsultācija patiesi ir nepieciešama, to Bēbīšu dienas ietvaros skaidros neiroloģe Dana Apela.

13.25-13.40 Kluči bērnu attīstībai

Kluči ir rotaļlieta, kuru zinām jau gadu desmitiem, taču, lai arī kā šajā laika gaitā būtu mainījusies rotaļlietu mode, kluči visos laikos bijuši bērnu favorīti, tāpēc šī tēma neizpaliks arī Bēbīšu dienā.

13.40-14.00 PĀRTRAUKUMS

14.05.-14.45 Fizioterapeita ieteikumi bērna fiziskajai attīstībai

Kā nodrošināt bērna fiziskajai attīstībai piemērotu vidi un ko vecākiem ņemt vērā, lai viņi nevis kavētu, bet gan tieši veicinātu bērna sekmīgu fizisko attīstību, Bēbīšu dienā stāstīs sertificēta fizioterapeite, Māmiņu Kluba Vecāku skolas lektore Kristīne Asonova.

15.00-15.30 Mazo vēderiņu veselība

Visticamāk, jau gaidību laikā tev nācās noklausīties apkārtējo stāstus un brīdinājumus par kolikām, kas piemeklē mazuli negaidīti, radot apjukumu vecākos un diskomfortu bērniņam. Ko svarīgi zināt par mazo vēderiņu veselību, kā palīdzēt savam mazulītim, ja piedzīvots puncīša diskomforts, 29. jūnijā skaidros pediatre Sanita Mitenberga.

15.35-16.15 Veselīga bērna attīstība: vide, rotaļas, cieņpilna aprūpe

Visiem labi zināms teiciens, ka nevajag darīt otram to, ko nevēlētos, lai kāds dara tev. Tas tieši attiecināms arī uz bērna aprūpi, kurai jābūt cieņpilnai. Kādi aspekti svarīgi bērna aprūpē un kāpēc ir tik svarīgi nodrošināt bērna vecumam un vajadzībām atbilstošu vidi un rotaļas, Bēbīšu dienā stāstīs topošā E.Pikleres pedagoģe, fizioterapeite Klaudija Hēla

16.20-17.00 Bērna ēdināšana: zīdīšana, pirmais piebarojums, veselīgs uzturs ģimenē bērna pirmajos dzīves gados

Bērna uzturs ir jautājums, kas aktuāls ikvienā ģimenē, jo ikviens mazulis reiz uzsāk piebarojumu, sāk ieturēt maltītes kopā ar visu ģimeni, tāpēc vecākiem svarīgi zināt galvenās vadlīnijas par veselīgu uzturu ģimenē bērna dzīves pirmajos gados. Kā veidot uztura paradumus, ko celt mazulim galdā un ko darīt, ja kāds no produktiem bērnam neiet pie sirds? Atbildes sniegs sertificēta uztura speciāliste Lizete Puga.

17.05-17.45 Kaitīgie mutes ieradumi bērniem vecumā līdz 3 gadiem

Lai gan mūsu organismā viss ir savstarpēji saistīts, reizēm pat neaizdomājamies par to, kā dažādi ikdienišķi ieradumi var kaitēt nākotnē. Tas attiecināms arī uz dažādiem mutes ieradumiem bērniem, kas, kā norāda sertificēta audiologopēde Evija Ekure, nākotnē var radīt, piemēram, runas attīstības problēmas. Kam pievērst uzmanību, lai tā nenotiktu ar tavu bērniņu, uzzināsi Bēbīšu dienā.

 

Konferencē piedalīsies 10 Māmiņu Kluba un citu veselības organizāciju vadošie speciālisti. Programmas detaļas - jau drīzumā! Turklāt, vecākiem būs iespēja uzdot savus jautājumus un saņemt atbildes tiešraidē.

Tiešraides konference norisināsies no "Māmiņu Kluba" TV studijas. Lekcijas, sarunas, dāvanu izloze visas konferences garumā.

  • Kad: 29.jūnijā no plkst.11.00 līdz 18.00
  • Kā: Tiešraidē un ierakstā "Māmiņu Klubā" - Maminuklubs.lv
  • Biļetes: 15 eur par tiešraidi un ierakstu

REĢISTRĒJIES BĒBĪŠU DIENAI ŠEIT