Viss par daudzbērnu ģimenēm portālā www.godagimene.lv

Viss par daudzbērnu ģimenēm portālā www.godagimene.lv

25. May 2014, 08:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai arī tu esi mamma vismaz 3 rakariem? Burvīgi, mēs zinām, ka esi laimīga, un zinām, ka reizēm, saprotams, arī tu nogursti vai saskaries ar kādām grūtībām. Tas ir pilnīgi normāli! Kā dzīvojat jūs? Kur atpūšaties, kurp kopā ar ģimeni dodaties? Nu jau kādu laiciņu esam atklājuši portālu daudzbērnu ģimenēm www.godagimene.lv, kurā atradīsi noderīgāko informāciju par visu,kas svarīgs daudzbērnu ģimenēm!

20140325092333-27552.jpg

Kartes ar atlaidēm un privilēģijām daudzbērnu ģimenēm

Ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu 2014.gadā daudzbērnu ģimenes tiks pie Latvijas Goda ģimenes apliecībām jeb “3+ ģimenes kartēm”. Kartes ir valsts veidota atbalsta sistēma daudzbērnu ģimenēm, kas reizē kalpos arī kā apliecinošs dokuments tam, ka ģimenē aug trīs un vairāk bērni vecumā līdz astoņpadsmit gadiem. Šīs kartes īpašniekiem turpmāk būs iespēja saņemt atlaides, izmantojot pakalpojumus, kurus piedāvā valsts un privātie uzņēmumi Latvijā.

Latvijas Goda ģimenes apliecībai “3+ Ģimenes kartei” ir tiesības pieteikties visām daudzbērnu ģimenēm, kurās aug trīs un vairāk bērni vecumā līdz astoņpadsmit gadiem, kā arī tām daudzbērnu ģimenēm, kurās kāds no vecākiem ir aizbildnis trīs un vairāk bērniem vecumā līdz astoņpadsmit gadiem. Kartei ir iespēja pieteikties gan bērnu mātei, gan tēvam. Ja jums ir daudzbērnu ģimene -  katram no vecākiem ir tiesības saņemt šādu karti.

Pieteikšanās kartei notiks elektroniski, caur portālu www.godagimene.lv. Pieteikšanās tiks izsludināta jau tuvākajā laikā.

Portāls www.godagimene.lv

Kopš šodienas daudzbērnu ģimenēm būs pašām sava virtuālā mājvieta - īpašs portāls ar ziņām, rakstiem, blogiem, informāciju par kartes sniegtajām atlaidēm un privilēģijām. Šo vietni varam veidot visi kopā, piedaloties konkursos, daloties ar savu daudzbērnu ģimenes pieredzi, izsakot viedokli par tām valstī uzlabojamajām lietām, lai ģimenes ar trīs un vairāk bērniem justos cienītas un godātas.

Blogošana, pieredzes apmaiņa starp daudzbērnu ģimeņu vecākiem

Portālā www.godagimene.lv jūs sagaidīs īpaši konkursi un aicinājumi blogot, veidot savas domubiedru grupas, vienoties par kopīgi īstenojamiem pasākumiem daudzbērnu ģimeņu atbalstam.

Portālam jau pievienojušās divas jaukas daudzbērnu māmiņas, kas raksta savas dienasgrāmatas, dalās ar padomiem - Ilze Lipska, populārā ēdienu blogere un Inga Hartika, kas gaida dvīņus un jau drīzumā kļūs par piecu bērnu māmiņu!

Arī ikviena no jums, kas gaida trešo vai audzina trīs un vairāk bērnus, var kļūt par pastāvīgajām Godagimene.lv blogerēm, testēt jauno karti, doties uz pasākumiem un saņemt veicināšanas balvas.

Pirmais iepazīšanās blogu konkurss jau sācies! Nenokavē un piedalies>>

Raidījumi - īpaši veltīti daudzbērnu ģimenēm

Arī TV3 raidījums “Māmiņu Klubs” šogad arvien vairāk pievērsīsies daudzbērnu ģimeņu tematikai. Katru mēnesi iepazīsimies ar jaunu ģimeni un skaidrosim, kas labs Latvijā pieejams daudzbērnu ģimenēm. Tiksimies ar interesantiem ekspertiem un uzņēmumiem, kas gatavi sniegt priekšrocības un atlaides!

Īpašus daudzbērnu ģimenēm veltītus raidījumus dzirdēsim arī Kristīnes Virsnītes veidotajā autorprogrammā “Māmiņu Klubs Radio Rīga”, kā arī skatīsim īpašas tiešraides un video stāstus internetā.

2014.gads būs patiesi informatīvi bagātīgs daudzbērnu ģimenēm!

Pētījumi par daudzbērnu ģimeņu stāvokli Latvijā

“Māmiņu Klubs” sadarbībā ar sociologiem ir veicis arī vairākus nozīmīgus pētījumus par daudzbērnu ģimeņu stāvokli mūsdienu Latvijā. Ar pētījumu rezultātiem var iepazīties šeit!

Jūsu viedokļi ir ļoti svarīgi, jo ar šo projektu valsts beidzot ir pateikusi - daudzbērnu ģimenes ir īpaši privilēģata grupa. Pirmkārt, tās ceļ Latvijas visai bēdīgo demogrāfisko situāciju, turklāt, netiek pienācīgi atbalstītas. Līdz ar projektu Demogrāfisko pasākumu īstenošana Latvijā - daudzbērnu ģimenes kartes - Latvijas goda ģimenes kartes ieviešanu tuvāko divu gadu laikā paredzēts īstenot virkni pasākumu, lai izstrādātu ilgtermiņa atbalsta programmu.

Konkursi un iepazīšanās

Kas būtu līdzāspastāvēšana bez kārtīgas iepazīšanās?! Kamēr neesam iepazinušies klātienē, aicinām to darīt virtuāli,piedaloties blogu konkursā! Portāls Godaģimene.lv aicina 3+ ģimenēm iepazīstināt ar sevi, dalīties pieredzē! Lai šeit ir vieta, kur ģimenēm citai citu labāk iepazīt, varbūt pat sadraudzēties!

PIEDALIES KONKURSĀ ŠEIT->>>>

Turpināsim jums ziņot par šo projektu, bet tagad - ieskatieties www.godagimene.lv

20140325091301-99617.jpg