Ziemassvētku darbnīcas VIDEOrecepte: Gatavojam kopīgi ķirbju kūku!

21. Dec 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šis ir laiks, kad mājā arvien biežāk ir jūtama gaisā virmojam svētku smarža: kanēlis, krustnagliņas, kardamons, viss jaucas kopā un vēstī, ka svētki ir pavisam tuvu. Mēs devāmies ciemos pie trīs bērnu tēta uz viņa eļļu un etiķu veikaliņu Vom Fass, kur bieži tiek rīkoti labas garšas semināri, lai kopā rosītos virtuvē un uzzinātu, kādas ļoti gardas kūkas recepti.

Skaties VIDEO un gatavosim kopā!

Ķirbja kūkas recepte

1kg ķirbis

4 – 5 olas

50 – 60 gr. sviesta

kukurūzas milti

1 bundžiņa iebiezināta piena ar cukuru

sula no ½ aplesīna

nedaudz laima miziņas

10 ml kalamansi etiķa

kanēlis

ingvers

muskatrieksts

Pagatavošana

Vajag sagatavot ķirbi, sagriezt mazākos gabaliņos, nosutināt, lai mīksts, blenderēsim, jauksim kopā ar miltiem un olām un liksim cepties.

Ķirbis katliņā jāsautē uz lēnas uguns līdz tas kļuvis mīksts, tad tam pievienojam sviestu.

Kad tas ir paveikts, vēlams ķirbi sablendēt kopā ar sviestu viendabīgā masā. Pēc tam šai ķirbja masai pievienojam bundžiņu iebiezinātā piena ar cukuru un rūpīgi samaisām.

Iebiezināto pienu mēs ņemam, lai būtu saldā krējuma un cukura vietā, šai kūkai strādā labāk, ja liek iebiezināto pienu.

Iegūtajai kūkas masai pievienojam nedaudz rīvētu laima miziņu un svaigu apelsīna sulu, kuru izspiežam no vienas apelsīna pusītes.

Pieliekam vēl kalamansi etiķi, tas citrusaugu veidīgais etiķīts, kas ir tas pats, kas iespiest laima vai citrona sulu.... vienus 10 mililitrus.

Tas, cik daudz jāpievieno kukurūzas miltu ir grūti pateikt, svarīgi, lai kūkas masa pēc savas konsostences veidojas līdzīga biezo pankūku mīklai.

Tad pievienojam kanēli, maltu ingveru un pavisam nedaudz muskatrieksta, kas pastiprinās citas garšas.

Un visbeidzot atsevišķā traukā sakuļam 4 līdz 5 olas un pievienojam tās mūsu kūkas mīklai. Tad ar sviestu ieziežam pannu un lejam kūkas masu pannā. Ķirbju kūka jācep aptuvei stunda 180 grādu karstumā. Kad kūka būs izcepusies, tā pēc savas konsistences un garšas nedaudz atgādinās siera kūku, lai gan no siera kūkā nebūs ne miņas.

 

Āboli šokolādē:

2 nomizoti un daiviņās sagriezti āboli

2 paciņas piena šokolādes

Uzduram ābola gabaliņu uz irbulīša, mērcam to šokolādē un tas arī viss. Garšai varam nedaudz pievienot riekstus vai koksrieksta skaidiņas. Kad tas viss paveikts, liekam mūsu kārumus ledusskapī un ļaujam šokolādei atkal sacietēt.

 

Māmiņu Klubs