Vai par bērna higiēnu zobiņu nākšanas laikā jārūpējas īpaši?

Vai par bērna higiēnu zobiņu nākšanas laikā jārūpējas īpaši?

23. Sep 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tieši šādu jautājumu mums uzdeva kāda Māmiņu Kluba māmiņa, kuras mazulim nāk zobiņi. Pāradresējām jautājumu saviem speciālistiem un lūk, ko uzzinājām.

Īpašas rūpes par bērna higiēnu zobiņu nākšanas laikā

  • Rotaļlietām jābūt tīrām! Šajā periodā mazulis visu bāž mutītē, tāpēc patiešām - higiēnai te jāpievērš pastiprinātāka uzmanība. Visi priekšmeti, kurus bērns aiztiek, piemēram rotaļlietas un grabulīši, regulāri un rūpīgi jāmazgā. Esiet īpaši piesardzīgas ar mazuļa kožamajām rotaļlietām, kas viņam šajā attīstības posmā būs īpaši svarīgas. Elastīgās kožamās rotaļlietas ar riņķīti var pat apvārīt, bet rotaļlietas, kas pildītas ar gēlu var sterilizēt, aplejot tās ar verdošu ūdeni.

Vienmēr izlasiet informāciju, kas atrodama uz bērna rotaļlietu iepakojumiem. Graužamās, kožamās rotaļlietas var būt izgatavotas no dažādiem materiāliem, tātad daudz kas ir atkarīgs no tā, kā šīs rotaļlietas tiek koptas.

  • Rociņas jāmazgā bieži! Jā, arī mazuļa rociņas ir jāmazgā vairākas reizes dienā, bet smaganiņas jānoslauka ar mitru drāniņu divas reizes dienā. Nav svarīgi, kādā vecumā tas notiek, bet tiklīdz mazulim iznākuši pirmie zobiņi, tie jāsāk tīrīt divas reizes dienā ar speciālu, uz pirksta uzmaucamu birstīti, kas izgatavota no silikona.
  • Tīrām zobiņus 2 reizes dienā! Zobu pastu nav nepieciešamības izmantot, jo mazulis to neprot izspļaut. Silikona birstīti var izmantot ne tikai zobiņu tīrīšanai, bet arī smaganu masāžai. Smaganiņas var masēt arī tad, kad zobiņi vēl nenāk. Ar šo birstīti būs iespējams piekļūt pat pie grūti aizsniedzamām vietām mazuļa mutītē. Un šāda birstīte mazulim māca rūpēties par savu zobiņu veselību jau no bērnības. Ar birstītes palīdzību var zobiņus tīrīt droši, jo ar to nav iespējams savainot mazuļa mutes dobuma gļotādu.

Māmiņu Klubs

Piemērota bērniem no 6 mēnešu vecuma

NUK mācību tīrīšanas un NUK mācību masāžas birstītes palīdz bērnam iemācīties tīrīt zobus regulāri.

1. birstīte: NUK mācību tīrīšanas birstīte ar gumijas kodienu izturīgiem izcilnīšiem, paredzēta maigai smaganu masēšanai zobu nākšanas laikā.

2. birstīte: NUK mācību masāžas birstīte ar maigiem, kodiena izturigiem izcilnīšiem, paredzēta migai smaganu un augslēju masāžai zobu nākšanas laikā, un maigai mazo un jūtīgo zobiņu tīrīšanai.

Katrai birstītei ir neslīdošs rokturis paredzēts zobu tīrīšanas apgūšanai, aizargriņķītis novērš iespēju iestumt zobu birsti pārāk dziļi mazuļa mutē, to var ari izmantot kā zobu birstīšu statīvu