Vai mazulis tonusa dēļ var atteikties no krūts?

09. Apr 2013, 13:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādai māmiņai ir nācies saskarties ar situāciju, kad 2 mēnešus vecajam mazulim konstatēts tonuss,  pediatre ieminējusies, ka tā iemesla dēļ mazulis var neņemt arī krūti. Uz šo jautājumu atbildi sniedz krūts ēdināšanas speciāliste Sandra Lase. 

Ja bērns līdz 2 mēnešu vecumam neņem krūti, tad tam jābūt ļoti spēcīgam tonusam. Protams, visdrīzāk iemesls ir pilnīgi cits. 

Nav skaidrs, izlasot jautājumu, kā mazulis tiek ēdināts, ja viņš neņem krūti. Pieņemsim, ka tā ir pudelīte ar piena maisījumu. 

Atgriezīsimies, tātad, pie dzimšanas brīža. Kad mazulis piedzimst, viņam ir kinētiskā programma - iepazīties ar mammu, uzzināt, kāda ir viņas krūts un saprast, ka tas ir vienīgais zīšanai piemērotais priekšmets. Ja viņš jau ir pamēģinājis pudelīti, tad dažkārt pēc tam viņš var negribēt ņemt krūti, tajā skaitā arī tāpēc, ka lanolīns, kas ir pudelītēs, pazemina nervu galiņu jūtīgumu. 

Zīšana ir sarežģīts process, kurā jāiesaistās ir pilnībā un ir svarīgi, lai viss strādātu harmoniski, lai nekas netraucētu ne mammai, ne mazulim. 

Ir individuāli gadījumi, kad traucēklis ir mazuļa kakla muskuļo tonuss vai ierobežots kakla skriemeļu kustīgums utt. Bet, lai novērtētu konkrēto situāciju, bērns ir jāredz. 

Māmiņu Klubs

20130314125622-88728.jpg

Latvijā aptieku plauktos parādījies pavisam jauns produkts- Maria Lactation – dabīgu augu vielu  komplekss laktācijas stimulēšanai  barojošām ar krūti māmiņām.

Jautāsiet, ar ko šis līdzeklis ir īpašs? Tas satur tikai dabīgas augu vielas, kas veicinās piena plūsmu, turklāt šī kompleksa uzņemšana ir pavisam vienkārša- pa 1 kapsulai 2 reizes dienā ēdienreižu laikā, uzdzerot glāzi ar ūdeni.

Sastāvā iekļautais  bišu māšu peru pieniņš stimulē laktāciju; fenheļa augļu pulveris un romiešu ķimeņu augļu pulveris novērš vēdera pūšanos; pienenes sakņu pulveris stimulē apetīti; vilkābeles lapu un ziedu pulveris stiprina sirds-asinsvadu sistēmu. 

AKCIJA! Martā un aprīlī Euroaptiekās VISAI Maria produkcijai 15% atlaide

 

20130307111338-62753.jpg

www.marialine.lv

 20130307111037-48608.jpg


Skaties  ONLINE TV par māmiņas uzturu krūts barošanas laikā! Studijā uztura speciāliste Lizete Māldere

Ipad un Iphone ierakstus skaties šeit

Eksperts

Sandra Lase

Zīdīšanas konsultants IBCLC, Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācijas dibinātāja
Sandra Lase Vecāku skolā