Uz Akropoli? Nē, paldies!

Uz Akropoli? Nē, paldies!

20. May 2019, 16:27 Mamm.mamm Mamm.mamm

Kādu laiku atpakaļ reti brīvajā sestdienas rītā devāmies arī mēs Akropoli lūkot. Un, diemžēl, esam ļoti, ļoti vīlušies. Tik ļoti, ka vēlreiz turp braukt negribam. Bet vispirms par foršo jaunākajā tirdzniecības centrā.

Un forša, mūsuprāt, tur tikai slidotava, ap kuru dažādi ēdinātāji. Malko kafiju vai ātri uzēd pusdienas un vēro, kā citi slido. Pati gan laikam tieši šī apstākļa dēļ tur neslidotu. :) Viens mīnusiņš arī ēdamzonai - galdiņi pie slidotavas sasniedzami tikai pārvarot dažus pakāpienus (tātad, braucējiem un ratu stūmējiem vuetas tur nav). Bet kopumā, tas ir kaut kas jauns un svaigs. Ne tāds kā citos tirdzniecības centros.

Un nu par to, kas lika mums vilties...

Pirmkārt, atradām tikai divus liftus, ar kuru var nokļūt no pirmā uz otro stāvu un atpakaļ. Abi lifti atradās vienā vietā (viens otram blakus). Tātad, ir tikai viens!!! punkts, kur var pārvietoties starp Latvijā lielākā (kā Akropole pati sevi pozicionē) tirdzniecības centra abiem stāviem visi, kam ir kādi kustību ierobežojumi (bērnu rati, iepirkumu ratiņi, ratiņkrēsli...). Bija vēl viens manāms fitnesa centrā, bet tas, saprotams, ir fitnesa centra klientiem.

Otrkārt, NAV kur pabarot bērnu ar krūti. Jā, kārtējais lielveikals, kur nav telpas bērna barošanai un pārtīšanai. Un, uh, cik liela vilšanās, arī Mothercare veikalā nav Māmiņu telpas (lai arī parasti šajos veikalos tās ir). Mothercare Akrolopes veikalā pat nav pārģērbšanās kabīnes. Noprotams, ka veikala īpašnieki, izstrādājot plānus, paredzējuši, ka bērniem Akropolē vietas nebūs. Pārtīšanas telpa - publiskā WC. Tur laikam arī jābaro. Akropolē tātad ir ārkārtīgi sterilas labierīcības un ir pieņemts ēst tur. Nu tā sanāk. (P. S. Kad nolēmu tomēr bērnu pabarot ar krūti piesēžot restorānā, laipna viesmīle man uzbāzīgi jautāja, ko pasūtīšu un bija ļoti neapmierināta, ka norādīju, ka tikai pabarošu bērnu.)

Treškārt, lielākais tirdzniecības centrs ar plašām ejām neizceļās. Nezinu, kas cits tur ir plašs un liels, bet ejas, gaiteņi tie noteikti nav. Ja brauc blakus divi rati, citi garām paiet nevar. Sorry, bet Alfa šajā ziņā Akropolei krietni "ieliek". Arī veikali ir šauri, pārbāzti un ar bērna ratiem jutos kā mikrorajonu daudzdzīvokļu māju pagalmos.

Uz pārējiem trūkumiem varētu teikt, ka tie nav tik būtiski. Piemēram, autostāvvietai nav jumta un troksnis šķita lielāks kā citos lielveikalos (īpaši Maximā), arī piebraukšana varēja būt ērtāka.

Ļoti ceru uz Alfu un gaidu tās atvēršanu pēc rekonstrukcijas. Ceru, ka māmiņas un mazi bērni tur tiks daudz vairāk atzīti.

Titulattēls: la.lv

Mārtiņš Veismanis Mārtiņš Veismanis 07. Jul 2019, 12:26

Pie A ieejas Akropolē ir lieliska bērnu partinamā/barojamā istaba.

Mamm.mamm Mamm.mamm 22. May 2019, 11:22

Filologe - izstaigājām visu pirmo stāvu un visu otro stāvu. Māmiņu istabu (bez poda, t.i. ne WC) neatradu. Varbūt man vajadzēja iztraucēt ļoti aizrautīgo un smieklu pilno info centra darbinieču pļāpāšanu, lai izjautātu par barošanas vietu.

Mamm.mamm Mamm.mamm 22. May 2019, 11:18

Mincenee - ja platas ejas vidū noliek soliņus vai puķu podus, eja kļūst vismaz uz pusi šaurāka. Cilvēki nevis pa vienu pusi iet turp un pa otru atpakaļ, bet pa abām pusēm visos virzienos. Un tad, jā, mēs navaram iet blakus ar iepirkumu un bērnu ratiem.
Kāpēc vairākus liftus? Lai būtu iespēja no vairākām vietām pārvietoties starp stāviem. 😉 Šim Jūsu jautājumam man ir pretjautājums: Kāpēc ir sabūvētas vairākas kāpnes??? Tas (no Jūsu jautājuma par liftiem) sanāk muļķīgi un lielveikalam nepiemēroti.

filologe filologe 21. May 2019, 13:20

Varbūt kaut ko jaucu, paši vēl neesam bijuši. Redzēju kaut kur bildes ar Akropoles māmiņu istabu - izskatījās ļoti skaisti un ērti. Varbūt vienkārši neatradāt, neticās, ka šādas telpas tur nav.

mincenee mincenee 21. May 2019, 11:38

Jūs nopietni? Kur nu vēl platākas ejas. Un pretī slidotavai pie labierīcībām ir ērti soliņi, varējāt arī tur piesēst un barot bērnu. Izklausās, ka Jums viss ir slikti. Kāpēc gan tirdzniecības centrā vajadzētu ntos liftus?