ULECEkids piedāvā eco sildāmās lelles ar ķiršu vai vīnogu kauliņu pildījumu

ULECEkids piedāvā eco sildāmās lelles ar ķiršu vai vīnogu kauliņu pildījumu

13. May 2020, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad ģimenē ienāk mazulis, it sevišķi pirmais, jaunajiem vecākiem tas ir liels uztraukums. Ko darīt, ja mazulim sāp puncis, vai tas ir nemierīgs? Ja mums būtu pieejama “lietošanas instrukcija”, tas, protams, atvieglotu jauno mammu un tētu dzīvi, taču mums tādas nav. Tāpēc mēs paļaujamies uz vecmāmiņu ieteikumiem, meklējam noteiktu literatūru vai ģimenes ārsta padomu.

Pirmais un galvenais noteikums ir būt mierīgiem pašiem, jo stress tālāk tiks nodots arī mazulim, kas situāciju tikai sarežģīs. Ja mazajam sāp puncis, to var viegli pamasēt pulksteņa rādītāja virzienā vai noguldīt mazuli uz vēderiņa. Labi palīdz punča sildīšana, ko izsenis jau izmantoja mūsu vecmāmiņas, mazos punčus, sildot ar griķu maisiņu. Arī mēs, veidojot sildāmās lelles, iedvesmojāmies no mūsu vecmāmiņām, un izmantojot savu – mammas pieredzi.

MAZĀS SILDĀMĀS LELLES (zvaigznīte un valis) ir domātas, lai atvieglotu koliku sāpes mazuļiem no 0 līdz 8 mēnešiem, jo siltums veicina asinsriti un mazina muskuļu spazmas.

Lelles ir pildītas ar vīnogu kauliņiem, kurus ir iespējams sildīt mikroviļņu krāsnī, uz radiatoriem, cepeškrāsni u.c. un tās uztur siltumu ap 30 min. Kāpēc tiek izmantoti vīnogu kauliņi? Jo tie ilgāk uztur siltumu un nesatur alergēnus, kā tas var būt, sildot griķus, prosu u.c. graudaugus. Tas ir drošs un dabisks veids, kā mazulim palīdzēt un to nomierināt. Uzliekot silto lellīti uz mazuļa punča, vēderiņš tiks ne tikai sildīts, bet lellīte ar savu svaru radīs arī nelielu un maigu spiedienu. Ja nelīdz arī tas, tad uzsildīto lellīti novieto uz mammas vai tēta rokas apakšdelma iekšpuses un uz tās ar vēderiņu uz leju novieto mazuli. Bērniņa galva novietota virzienā uz elkoni, kājas brīvi novietotas abpus rokai. Bērniņu var viegli pašūpot, tādējādi mazuļa puncis tiks arī saudzīgi masēts, mazinot tā uzpūšanos.

Mazās lellītes var mazgāt ar rokām 30 grādu temperatūrā.

LIELĀS SILDĀMĀS LELLES (zaķis un pele) ir veidotas kā mīļmantas jeb miega lelles, kas atvieglo gulētiešanas un aizmigšanas procesu bērniem no 1 gada līdz skolas vecumam.

Tās ir lielisks palīgs mammai un tētim. Lellītes uzsildīšana pirms miedziņa var būt lielisks rituāls, kas kalpos kā signāls mazulim – ir laiks čučēt. Tas ir laiks, kad vari savam mazulim veltīt nedalītu uzmanību, papildus nodziedot šūpuļdziesmu vai izlasot vakara pasaciņu. Sildāmo leļļu vēders ir pildīts ar ķiršu kauliņu spilventiņu, kurš ir atsevišķi izņemams no lellītes, un kuru ir iespējams sildīt mikroviļņu krāsnī, uz radiatoriem, cepeškrāsnī u.c. Lellītes uztur siltumu aptuveni 30 min., tās nomierina mazuli un palīdz iemigt, jo rada drošības sajūtu, kas bērniņam asociējas ar mammas mīļajām, siltajām un tēta drošajām rokām. Uleces sildāmās lelles palīdz nomierināt mazuli arī tad, ja viņš mostas, pa nakti raudot, vai gadījumos, kad bērniņš jau, ir pietiekami liels un ir laiks to pieradināt gulēt savā gultiņā.

Lielās lellītes var mazgāt veļas mašīnā 40 grādu temperatūrā, izņemot ķiršu kauliņu spilventiņu.

Veidotas ar mīlestību:

- Sildāmās lelles ir darinātas ar rokām Latvijā no 100% kokvilnas auduma, kas sertificēts ar Oeko-Tex Standard 100 sertifikātu.

- To dizains veidots minimālisma stilā, balstoties uz unisex principa, lai lellītes derētu gan puišiem, gan meitenēm.

- Lielo leļļu galvas pildītas ar pārstrādātu PET pudeļu hipoalerģisku poliestera šķiedru, kas, piemērota pat astmatiskiem bērniem un ir sertificēta ar Oeko-Tex Standard 100 sertifikātu.

- Sildelemenam izmantoti dabīgi un attīrīti vīnogu vai ķiršu kauliņi.

- Der zināt – spilventiņu var likt arī saldētavā un izmantot sāpīgajām sasitumu vai traumu vietām, kā arī mazuļa pierītes atvēsināšanai pie augstas temperatūras.

Mēs, ULECEkids, rūpējamies par to, lai mamma un tētis smaida, mazulis aug griezdamies un kopābūšanas laiks ir pats foršākais!

ULECEkids sildāmās lelles var iegādāties:

www.etsy.com/shop/ULECEkids

Sociālie tīkli:

www.facebook.com/ulecekids

www.instagram.com/ulecekids