Svētku laikā demonstrēs klipu par apdedzināšanās un applaucēšanās riskiem

20. Dec 2012, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Turpinot iepriekšējos gados aizsākto sabiedrības informēšanas akciju bērnu traumatisma mazināšanai, šī gada Ziemassvētkos un Jaunajā gadā televīzijas skatītājiem tiks demonstrēts sociālās reklāmas klips par applaucēšanās un apdedzināšanās riskiem.

Klips tapis sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Tas tiks demonstrēts telekanālā LNT, sadarbojoties ar raidījumu "Degpunktā", no 20. decembra līdz 1. janvārim.

„Turpinot iepriekšējos gados aizsākto informatīvo akciju bērnu traumatisma mazināšanai, šogad nolēmām koncentrēties uz gadījumiem, kuros it kā pilnīgi negaidīti cieš un iegūst smagas traumas – apdegumus un applaucējumus - mazi bērni. Lielākajā daļā šo gadījumu turpat līdzās ir bijuši arī pieaugušie un tikai nedaudz vairāk uzmanības un situācijas paredzēšanas būtu paglābis no nelaimes. Tādēļ mūsu reklāmas klips aicinās vecākus ikdienā un īpaši svētku laikā būt uzmanīgākiem un apdomīgākiem. Mēģināsim kopīgi apzināt iespējami bīstamās situācijas, kurās var nonākt mūsu bērni, un likvidēt tās!”, norāda Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta – Riekstiņa.

20121219212636-50779.jpg