Samazinās cenas vairākiem fiziskās veselības aprūpes pakalpojumiem sociāli neaizsargātākajiem bērniem

Samazinās cenas vairākiem fiziskās veselības aprūpes pakalpojumiem sociāli neaizsargātākajiem bērniem

11. Dec 2012, 15:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sākot ar 2013.gada 1.jānvāri, bērni no daudzbērnu ģimenēm, kā arī bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni vairākus Valsts sporta medicīnas centra sniegtos fiziskās veselības aprūpes pakalpojumus varēs saņemt par samazinātu cenu, paredz šodien valdībā atbalstītie Noteikumi par Valsts sporta medicīnas centra maksas pakalpojumu cenrādi.

VM par vienu latu samazinājusi cenu muguras - kakla, krūšu, jostas daļas - masāžai. No nākamā gada daudzbērnu ģimeņu bērniem, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem līdz 11 gadu vecumam maksa par šo pakalpojumu būs divi lati, bet bērniem no 12 līdz 18 gadiem - četri lati.

Par vienu latu samazināta arī cena ārstnieciskajai un koriģējošajai vingrošanai grupā. No 2013.gada tās cena šiem bērniem būs divi lati.

Vienlaikus, izvērtējot iedzīvotāju maksātspēju, visiem klientiem samazināta cena vispārējai masāžai, kā arī fizioterapeita vadītai 60 minušu ilgai individuālai nodarbībai ar pacientu. Vispārējā masāža no nākamā gada maksās 20 latus līdzšinējo 23 latu vietā, bet minētā fizioterapeita vadītā nodarbība 12 latus līdzšinējo 12,60 latu vietā.

Kā ziņots, sākot ar 2013.gada 1.janvāri, "Sporta medicīnas valsts aģentūra" kļūs par valsts tiešās pārvaldes iestādi - "Valsts sporta medicīnas centrs".

Līdz ar iestādes statusa izmaiņām arī iestādes cenrādis izstrādāts jaunā redakcijā. Tas papildināts gan ar noteiktiem pakalpojumu cenu samazinājumiem, gan palielinājumiem, gan arī jauniem maksas pakalpojumu veidiem.

Iestādes pamatuzdevums ir nodrošināt iedzīvotājiem, tostarp sportistiem un bērniem ar paaugstinātu fizisko slodzi, fiziskās veselības aprūpi, īstenot valsts politiku sporta medicīnā, nodrošināt sporta medicīnas pasākumu koordināciju un nepieciešamos pasākumus, ko paredz starptautiskās antidopinga konvencijas.

Kristīne Miļūna 
LETA