Putras Semper - mēs nogaršojām, ko iesakām darīt arī jums

Putras Semper - mēs nogaršojām, ko iesakām darīt arī jums

06. Apr 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Piedzima mana Vera - miniatūra personība (2780g.), ēda tikai mammas pienu, bet svarā pieņemties atteicās. Mēneša laikā 300-400 grami. Pediatre šausmās: "Nebarojat meitiņu!", bet es tikai sākumā dzīvoju vien ar domu "PABAROT!".

Un tad nu sākām nogaršot putras jau 5 mēnešu vecumā, viss pēc likumiem, viss pēc šabloniem - bez piena, bez glutēna, rīsiem, kukurūzas, griķiem.. Bet attiecības ar putrām nu nekādi negribēja veidoties, ne Verai, ne man. Verai tikai padod krūti. Ar karoti ēst nevēlas, no pudeles - nepadodas, bet dod vien, mammīt, atslauktu pieniņu, varbūt arī, ka apēdīšu. Bet mamma atbildīga - sēž, piena pumpīti darbina. Un tā divus mēnešus, bet par 700 gramiem pieņēmās svarā, malacis!!!

Godīgi sakot, nogurdinoši. Vienmēr gribas, lai būtu vienkāršāk - ielej ūdeni, samaisi, bērnu nosēdini, un viņš  piepilda abus vaigus. Lēmums izšķirīgs - piena putras!

Un tā nu arī ar Semper firmas putrām  - mīlestības no pirmās karotītes. Ņēmām notestēt sauso, auzu pārslu putru ar āboliem un banāniem. Nu ļoti garšīga! Nepagūstu iesmelt nākamo karoti - Veriņa atver jau plati muti vaļā, smejas un prasa, un ja arī es nogaršoju putru, viņai skauž, sāk šķībi actiņas mirkšķināt.

No jau gatavām putrām tūmiņās mēs arī esam bez prāta! Parasti Vera viņas ēd desertā, dažreiz vienkārši izspiežu tūbiņas saturu viņai mutē, neizmantojot karotīti. Testējām auzu pārslas, rīsus ar bumbieriem, mango, vīnogas ar āboliem, otrā arī auzu pārslas, rīsi ar bumbieriem un aprikozēm, un trešā auzu pārslas, rīsi ar āboliem  - kā bērnu strūdele.

Runājot par to, vai es kā mamma esmu apmierināta ar rezultātu, viennozīmīgi varu teikt, ka jā! Gardi, vienkārši, bērns paēdis, laimīgs, un es arī tāpat. Smarža un garša patīkama, iepakojums uzreiz krīt acīs, tiesa šīs firmas putras gan ir dārgākas. Bet bieži vien veikalos ir akcijas, un mums jau ir papildināti krājumi. Vai iesakām nogaršot? Jā! Īpaši gatavās putras tūbiņās, jo tās ēst ir daudz interesantāk, nekā ar karotīti. Un, ja jūsu bērns ir jau spējīgs pats ēst, pats turēt rokās tūbiņu un izspiest tās saturu, viņš būs dubultā laimīgs.

Mēs nogaršojām un nolēmām tālāk našķēties ar Semper firmas putrām.

Paēdusi un apmierināta mamma Inna un meita Vera :)

InnaKulesa (maminklub.lv)