Nestandarta rotaļlietas mazulim

Nestandarta rotaļlietas mazulim

05. Apr 2017, 11:11 Elionore Elionore

Jo lielāka mana meitiņa aug, jo vairāk piedomāju - kādas mantas dot mazajai, lai spēlētos?

Pēdējā laikā manai 5,5 mēnešus jaunajai mazulītei topā ir mitro salvešu paciņu - kā tā parādās, mazā dara visu, lai pie tās aizkļūtu un sagrābtu mazajās rociņās, čamdītu un censtos nogaršot. Lai gan mazā vēl nerāpo, līdz salvešu pakai itin viegli tiek. Uzraugot, lai pārāk to nebāztu mutītē, ļauju viņai kādu brīdi ar to spēlēties. Vēl viņu ārkārtīgi interesē vecāku zobubirstītes - jo īpaši, kad tās ir darbībā. 

Uzklausot dažādus padomus un meitiņas intereses, mazās rotaļlietu "arsenālā" ir iekļauta neliela pusdienu kastīte, plastmasas trauciņš ar vāciņu, plastmasas un kartona krūzītes un pāris burku vāciņi. Protams, ir arī sadāvinātas mantiņas - mīkstā grāmatiņa, vibrējošs kaķis, graužamriņķi utml. Mazā rotaļām nesmādē arī savu nicināto knupīti. Protams, šīs lietiņas viņai nav pieejamas visas un uzreiz.

Mammas, kādas ir jūsu mazuļu TOP rotaļlietas - gan standarta, gan sadzīves priekšmetu? Kādas mantas ieteiktu sagādāt uz priekšdienām?

Elionore Elionore 09. Apr 2017, 12:24 Mamma_MaRi

Es noteikti salvešu paku neļauju žļembāt, bet ar rociņām izpētīt čaukstošo materiālu - gan 😀 Cik Tev mazs ir bērniņs? Kādas mantiņas esi viņam sagādājusi? Varbūt esmu izvēlējusi nepareizās, principā, pērkot, vados pēc ražotāja norādes.

06. Apr 2017, 16:57

Šobrīd, kamēr bērns ir salīdzinoši mazs, spēlējas tikai ar savām mantām un viņam patīk. 😀
Tādas lietas kā TV pults, karotes, krūzes, bļodas es nedodu, jo uzskatu, ka tās nav lietas, ar kurām ir jārotaļājas. Pamperus un salvešu pakas arī nedodu. 🤓|

05. Apr 2017, 14:29

Man dēlam bija tā, ka viņam interesēja viss, kas nebija standarta rotaļlieta. TV pults, maisiņi, katls, bļoda, printeris, rokas pulkstenis utt. Tagad tikai ap 2.5 gadu vecumu sāk parādīties interese par rotaļlietām kā tādām.

īgLa īgLa 05. Apr 2017, 12:36

Minētās salvetes,visādi maisiņi un iepakojumi,kas čaukst,plastmasas pudeles.

Elionore Elionore 05. Apr 2017, 11:21

Ak, cik žēl, ka šeit rakstu nevar rediģēt! Pabeidzu rakstīt un atcerējos, ka vēl gribēju pieminēt, ka nesen uzšuvu montessori puzles bumbu - tā gan meitu pagaidām vēl īpaši neinteresē.

Elionore Elionore 05. Apr 2017, 11:15

Aizmirsu pieminēt, ka vēl mazulīte ir pilnīgā sajūsmā, kad rotaļājos ar viņu, izmantojot puscaurspīdīgu šifona lakatu ar melniem kaķīšiem - plivinu to virs viņas, spēlējam "paslēpes". Smiekli garantēti 😀