Mēs par Šarlotes poliklīniku!

02. Feb 2015, 18:34 kas_tas_tads kas_tas_tads

Mūsu ģimenes ārsts ir VC4 Iveta Ceriņa – ļoti jauka daktere.  Visu paskaidro, ir arī vajadzības gadījumā sazvanāma. VC4 telpas ir arī visnotaļ mazuļiem draudzīgas. Ratus var atstāt pie garderobes (tiesa gan – nav kur viņus „piesiet”), bet tik pat labi var ņemt arī līdzi tālāk – to arī izmantoju. Arī uz 2. stāvu nav problēmas tikt – pat mani lieli rati ieiet liftā. Vēl tur piejams stūrītis bērna pārtīšanai. Patīk arī tas, ka mazuļiem ikmēneša vizītēm paredzēta speciāla diena, kad nāk tikai bērni, nevis visādi slimnieki.

Vēl esam bijuši Biķernieku BKUS pie speciālista (neirologa). Tur gan laikam rati jāatstāj lejā, bet tā kā paši bijām ar auto, tas problēmas nesagādāja. Nu labi, sagādāja – jo auto stāvvietas pārpildītas, nācās vairākas reizes riņķot apkārt līdz atradās kāda vietiņa. Speciālistu gaidīt bērniem arī šķiet garlaicīgi – skraida no viena gaiteņa galu uz otru, neredzējām nevienu speciālu bērnu stūrīti. Turklāt kad man vajadzēja mazo pabarot (ar krūti) izmeklējos kādu  vietiņu – neatradu ne speciālu istabu, ne kādu puslīdz ok tualeti, kur to izdarīt. Sēdēju gaitenī un baroju.

Esam bijuši arī uz galviņas USG RDzN. Tikšana klāt ar ratiem nu tā – ir uzbraucamās sliedes kāpnītēm, bet diezgan neērtas. Rati jāatstāj pie sarga un pēc tam jānes bēbis pašam. Bet nu neko. Toreiz arī viena māmiņa mazo baroja gaitenī – nezinu, iespējams, nav tam piemērotākas vietas.

Šarlotes poliklīnika savukārt izceļas ar draudzīgu, skaistu, ērtu vidu. Ir speciāla telpa ratiņiem, kur tos droši var pieslēgt. Pieejami bērnu pārtinamie galdi, arī galds reģistratūrā, pie kā mazie var apsēsties (mantiņu gan te nav). Esot arī māmiņu istaba, kur varot bērnu pabarot, bet to neesmu iemēģinājusi.  Ko lai saka – šī vieta mums patīk un turpmāk, ja vajadzēs iet pie speciālistiem, šai dosim priekšroku.