Lai mazulim silti un māmiņai ērti! Palīdziet izvēlēties!

Lai mazulim silti un māmiņai ērti! Palīdziet izvēlēties!

08. Nov 2013, 08:03 Liene MāmiņuKlubs.lv Liene MāmiņuKlubs.lv

Jau kādu laiku manu prātu nomoka domas par to, kā padarīt auksto laiku siltu! Siltu, jo ārā, gribam mēs to vai nē - paliek arvien aukstāks un aukstāks! šobrīd dodoties ikdienas pastaigās saģērbju meitiņu ka sevi+ vēl viena kārta. Nu tas jau nobernības iedzīts! :) satinu plediņā un tad lieku ratos.

Bet nu šobrīd jau tā tuntulēšana mani vairs absolūti nesajūsmina un šķiet, ka arī mazajai tāda pakošana īsti pie sirds neiet! Meklēju - ko likt ratos!!! un loģiski - ko tādu, kas noderētu maksimāli ilgāku laiku būtu tīrāms, jo pagalmā mums suņi, kuriem vienmēr gribas palūkoties kā mazajai klājas, atstājot savus pēdu nospiedumus, ko tādu, kas izmantojams arī pavasrī un rudenī un galvenais, lai nepūš cauri vējš un bērniņš nesasvīst, ja pēkšņi nokļūst no āra telpās! Tas aktuāli, jo plānojam doties ceļojumā, kur kāpšana lidmašīnā, no lidmašīnas ārā. un tā temperatūras maiņa! Vēl svarīgi, ka drīz, nu redzēs, kad mazā sāks sēdēt,  guļošie rati būs jāmaina uz sēžamajiem un tas notiks ne karstajā laikā - tātad, ko tādu, kas derēs arī sēžamajai daļai! 

Tātad - idejas, kādas šobrīd man ir - padalieties lūdzu padomos! 

Nu kaut kas līdzīgs šiem, bija arī man pirms 10 gadiem ar pirmo bērnu!

20131107130329-42299.jpg20131107130355-86994.jpg

Viss kārtībā, it kā silti labi, tomēr man griobētos apšaubīt šobrīd šāda guļammaisa praktiskumu. vai neaizņems pārāk daudz vietas, vai nebūs pārāk karsti, ja ārā būs silts un ja dodamies uz veikalu vai nebūs pa karstu un ja ilgāka staigāšana, tad vilkt ārā no maisa, nest rokās utt utt.. Jo zinu, ka mājās esmu viena un arī uz veikalu pašai jāiet kopā ar mazo, nevaru atstāt mājās.. 

Otrs variants - īpaši nesasaspringt un darīt kā daru līdz šim - tīt bērniņu sedziņā. Vienmēr var atvērt vaļā, izņemt bērniņu, tomēr ziema laikā viņa nav diez ko hermētiska un aukstums tā pat tiek garām.  Lai gan atceroties bērnību, kad man mājās auga mazās māsas, mamma tina sedziņās un tā pat staigāja - un nekādu bēdu! 

 

Un tad nu trešais variants, ko man diemžēl nav nācies dzīvē aptaustīt un izmēģināt, bet spriežot pēc apraksta varētu būt tīri ērts un racionāls - Lodger Bunker. 

20131107131122-46667.jpg

Esmu lasījusi aprakstus dažādos forumos, bet nu gribās tādu reālu pieredzi dzirdēt - varbūt kādai māmiņai tāds ir šobrīd? 

Jau iepriekš saku - lielu lielu PALDIES par viedokļiem!

Šajā nedēļas nogalē ir plāns tikt pie viena no variantiem.. vai nu aitiņa vai kāda siltāka sedziņa vai Bunkers.. Tad jau pastāstīšu ko izvēlējāmies un kāpēc! :) 


20130812113641-47913.jpg

19. Nov 2013, 08:10 Smeldze

Sameklē draugiem.lv - Anitra Eglīte, un viņas rūpala -Ideju manufaktūra ir vieta no kurienes pie mums atceļoja brīnišķīgas lietas mazulim!

07. Nov 2013, 20:19

Opā! Nu Jūs esat sarakstījušas 😀 kolosāli. Paldies lielum liels 😀) Lasāmviela vakaram sagatavota 😀 tad nu domāsim! Došu ziņu, ko izvēlējāmies!!!

07. Nov 2013, 19:17 lelle5

šitāds mais mūsu draugam Aleksandram ir.

07. Nov 2013, 15:22

Man arī ir Lodger Bunker. Apmierina, jo gadījumos kad maza iemieg atliek tik uzgerbt cepuriti un cimdinus un bunkerī iekšā!😉 es aktīvi to izmantoju arī autobenki, bet ir viens mīnuss- ja paredzēta ilgāka braukšana, tad mazajai ir pa karstu un viņa sasvīst! Nelīdz bunkera "atvēršana". Īsiem braucieniem un krasām temperatūras maiņai(ieejot un izejot no siltām telpàm) ir baigi feini

07. Nov 2013, 15:00 pelleelina

nevis aitādas, bet aitas vilnas.

07. Nov 2013, 15:00

labāks ir aitas vilnas guļammais, silts un superīgs.

zacc zacc 07. Nov 2013, 14:17

Man patīk tas bunkers, vienīgi palielāku un attiecīgi kustīgāku zīdaini es tajā vairs nevaru "pierunāt" mierīgi sēdēt. Tāpēc mums ir vēja necaurlaidīgs kombinezons, kurā lieku istabas drēbēs, aukstākā laikā vilkšu apakšā jaciņu, zeķbikses, arī segu var virsū segt.

Par to +1 kārtu - nav tas tik strikti. Jāvēro bērns un jāmēģina notrāpīt optimālais variants - gana silti ar isepējami maz drēbēm. Pārbauda, taustot skaustu un muguriņu, rokas var būt vēsākas. Pārtuntulēšana veselībai nenāk par labu.

cecii cecii 07. Nov 2013, 13:39

Es ieteiktu šo jautājumu skatīt no citas puses - vilna (aitas, merīno, kamieļu, lamas) silda un nesviedrē, pat, ja sanāk uzturēties siltākās telpās. Sintētika vienmēr sviedrēs. Tas lodžers laikam būtu vispraktiskākais, ja tik vien būtu vilnas.