Kādu gultas veļu izvēlēties saldākam mazuļa miegam?

Kādu gultas veļu izvēlēties saldākam mazuļa miegam?

03. Jun 2019, 11:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Miegs – tā ir neatņemama sastāvdaļa veselīgam cilvēkam, gan lielam, gan mazam. Īpaši dzīves pirmajos mēnešos, kad lielākā daļa laika tiek pavadīta tieši gultiņā, kvalitatīvs miegs ir tikpat nepieciešams, cik vecāku dāvātā mīlestība, lai bērniņš augtu stiprs un vesels.

Miegs būtiski ietekmē mūsu organismu un tā funkcijas, kā arī ir liels noteicējs tajā, cik daudz enerģijas un kādā garastāvoklī mēs pavadīsim atlikušo dienu, tādēļ ir ļoti svarīgi ne vien tas, cik ilgi mēs guļam, bet arī tas, kā mūs miegā ietekmē citi apkārt esošie faktori.

Viena no svarīgākajām laba miega garantijām ir atbilstoša gultas veļa, kā rezultātā bērniņš mierīgāk guļ, labāk pieņemas svarā un ir apmierinātāks ar dzīvi, pamostoties. Laba gultas veļa nedrīkst kairināt mazuļa ādu, tai ir jābūt mīkstai un patīkamai pieskārienam. Īpaši jāizceļ gultas veļu no ekoloģiskiem materiāliem, jo tā neizraisīs alerģiskas reakcijas.

 Vairāk par to, kā izvēlēties labāko gultas veļu un kādi materiāli mazulim ir vispiemērotākie, lasiet šajā rakstā.

Kokvilna

Tuvojoties vasarai, kad siltums ir teju garantēts gan ārā, gan iekštelpās visu diennakti, iesakām izvēlēties kokvilnas audumu. Tas ir ļoti maigs, patīkams saskarsmē ar ādu un ļauj tai elpot visu gulēšanas laiku, īpaši ņemot vērā, ka bērniņa āda pirmajos mēnešos ir ļoti plāna un mīksta.

Kokvilna ražošanas procesā netiek apstrādāta ar ķīmiskām vielām, ir tīra, droša un nekaitīga, jo īpaši laikā, kad mazulim ir vēlme visu arī iebāzt mutē.

Trikotāža

Trikotāža ir vēls viens kokvilnas materiāls, kas ir viegli krītošs un mīksts. Šāda auduma gultas veļa labi pieguļ un maz burzās, tādēļ ir īpaši piemērota tieši palagiem. Vienīgais šī materiāla mīnuss – tas mēdz izskatīties nekārtīgs un ātri izstaipīties.

Kokvilnas satīns

Pretēju efektu trikotāžas audumam rada kokvilnas satīns. Šim audumam nav nepieciešama īpaša kopšana un tas ir viegli gludināms. Kokvilnas satīns ir ļoti izturīgs pret dilšanu, ilgi saglabā sākotnējo krāsu un ir patīkami maigs, pēc spīduma atgādinot zīdu. Mazuļa ādai tas būs patīkams un pilnībā nekaitīgs.

Flanelis

Arī flanelis ir pieskaitāms kokvilnas materiālu saimei, un ir patīkami mīksts un ļoti silts. Biezuma dēļ, šis materiāls gan vairāk piemērots būs gada aukstākajiem mēnešiem. Lai izvairītos no savelšanās, iesakām izvēlēties flaneli ar īsākiem matiņiem, jo garāka pūciņa ātri vien saveļas kušķīšos un liek gultas veļai izskatīties nolietotai. 

Lins

Savukārt gada karstajiem mēnešiem labākais gultas veļas materiāls noteikti ir lins. Šis audums saglabā svaigumu un vēsu, līdz ar to bērna ķermenītis guļot nesviedrējas, garantējot kvalitatīvu un saldu miegu. Lina audums ir noturīgs pret baktērijām, neveicina alerģiskas reakcijas un ir sevišķi piemērots jutīgai ādai. Lina gultas veļu ieteicams mazgāt saudzīgā režīmā vai ar rokām. Esot dabisks augu materiāls, lins ļoti burzās un ir grūti gludināms, taču tas arī ir vienīgais šī materiāla mīnuss.

Kam vēl pievērst uzmanību

-       Iegādājoties gultas veļu, pievērsiet uzmanību tās aizdarei. Rāvējslēdzēji var būt slikti pagatavoti, durt vai skrāpēt bērna ādu, tādēļ tiem ir jābūt labi paslēptiem. Pārliecinieties, ka pogas ir stipri piešūtas, bet vislabāk paslēptas. Vispraktiskākais risinājums ir aizmugures lejasdaļā izveidota atlocīta kabatiņa, kas notur segu pārvalkā.

-       Ja dodat priekšroku apdrukātai gultas veļai, pārliecinieties, ka krāsas ir draudzīgas bērniem. Savukārt, gultas veļā iestrādātas mežģīnes un krāsaini izšuvumi radīs bērniņam papildus interesi tos aiztikt ar pirkstiņiem, tādā veidā attīstot sīko motoriku.

-       Aicinām izvairīties no dažādiem sintētiskiem materiāliem, kā piemēram, poliesteris vai neilons, kas neļauj ādai elpot un var attīstīt dažādas alerģijas.

Autores piezīme:

Kad bērniņš silti ievīstīts mīkstajā gultiņā, kā mierpilns noslēgums dienai var kļūt māmiņas dziedāta šūpuļdziesma, kas ir neatņemams ikvakara rituāls arī mūsu mājās. Pierodot pie mammas balss, mazulis nomierinās un ātri vien iemieg saldā miegā. Klasiskās šūpuļdziesmas melodijai klāt var pievienot improvizētu, pašu sacerētu tekstu vai iekļaut bērna vārdu, padarot to par īpaši mazulim veltītu miega dziesmiņu.

 

Atzīmējot siltās vasaras iestāšanos, MeadowMe gultas veļu piedāvājam ar 20% atlaidi! Veicot pirkumu mūsu mājas lapā, ievadi akcijas kodu MM20.