Kā mammai pagūt visu: pateiksim priekšā!

Kā mammai pagūt visu: pateiksim priekšā!

06. Oct 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Neatstājiet bērnus bez pieskatīšanas - šo likumu zina visi vecāki. Bet tikai viena lieta - mūsu dzīvē nenormālā ātrumā jāpagūst tik daudz ko izdarīt: pagatavot ēst, izmazgāt veļu, izsūkt paklāju, paēst un nomazgāties, galu galā. Kā to visu lai savieno?

Pirmais variants - ciemos var uzaicināt draudzeni, mammu, vecmāmiņu, tanti, kas varētu pieskatīt mazuli, kamēr paēdat, nomazgājaties, pagatavojat ēst utt. 

Otrais variants - atrast aukli, kas atnāk uz noteiktu laiku, lai padarbotos ar bērniņu. 

Trešais variants - nolīgt mājkalpotāju, kas par noteiktu samaksu pagatavo ēst, uzkopj jūsu vietā. 

Ceturtais variants - uzkopt māju, gatavot ēst tikai vakaros, kad vīrs atgriežas no darba, un ēst - kad vien tam ir laiks. 

Piektais variants - neuzkopt, negatavot ēst, darboties tikai ar bērnu. 

Sestais variants, iegādāties radioauklīti.

Tā tiek saukta elektroierīce, kas atgādina rotaļu rāciju. Tā sastāv no diviem komplektiem - "bērnu" un "vecāku": pirmais tiek likts blakus mazuļa gultiņai, šūpulim utt, viņš uztver visas skaņas un nodod tās "vecāku" komplektam, tāpēc nepalaidīsiet garām brīdi, kad mazulis ieraudāsies, kamēr jūs nodarbosieties ar savām ikdienas lietām. 

Ja Jums šis ir piemērotākais variants, atliek vien izvēlēties radioauklītes jeb rācijas modeli. 

Cena

Izlemiet, no kādas summas esat gatavi šķirties: sakaru kvalitāte, ko nodrošina ierīce, funkciju skaits un proporcionāla cena. 

Sakaru kvalitāte

Pievērsiet uzmanību tam, kādu garantijas laiku piedāvā ražotājs, kā arī kas vēl ir norādīts uz iepakojuma par sakaru kvalitāti, radiotraucējumiem utt. 

Fiksācijas radiuss 

Jūs no uztvērēja iegūsiet signālus par trokšņiem, kas dzirdami konkrētā radiusā, kas norādīts tehniskajos ierīces parametros. Precizējiet, kāds būs jūsu darbības radiuss atklātā telpā, kur nav sienu un citu traucējumu, un kāds rādiuss - vienkārša dzīvokļa parametros. Sapratīsiet, kādā radiusā jādarbojas jūsu ierīcei.

Elektromagnētisko staru līmenis

Radioauklīte - grozies, kā gribi, ir elektroniska ierīce, tāpēc jāpievērš uzmanība tam, lai instrukcijā norādītais elektromagnētisko staru līmenis būtu zemāks par Eiropas standartos norādīto. 

Izvēlieties sev modeli ar funkcijām, kas jums ir pašas aktuālākās. 

Signalizācijas veidi

Balss - var reāli dzirdēt mazuļa raudāšanu un citas trauksmes skaņas, ko rada bērniņš.

Apgaismojums - tiklīdz mazulim ir diskomforts un viņš sāk raudāt, īdēt utt., ierīcē iedegas lampiņa vai pat vairākas, kas ziņo par bērnistabā esošo skaņu intensitāti. 

Vibrosignāls - ērti tajā gadījumā, ja nodarbojaties ar "trokšņainām" mājas lietām (piemēram, ar putekļu sūcēju uzkopjat māju).

Kompleksā ierīces sistēma - ir gan skaņas signāli, gan apgaismojums vienā ierīcē.

Funkcijas

Starp funkcijām svarīgākās ir šādas:

- sensorā funkcija: automātiskā skaņas ieslēgšanās, gaismas indikācija ierīcē, kā atbildes reakcija uz bērna balsi, ja ir trokšņi bērnistabā;

- jūtīguma līmeņa regulācija: palīdz izvēlēties labāko kvalitātei bērna balss noteikšanai starp dažādas pakāpes trokšņiem;

- "atgriezeniskā saite" ar bērnu: kamēr mamma vai tētis iet pie bērna, viņi var sākt mierināt viņu ar vārdiem, runājot ierīcē jeb raidītājā.

Dažām radioauklēm ir skaņas un vizuālās novērošanas funkcija - tā ļauj ne tikai dzirdēt, bet arī redzēt, kas notiek ar bērnu. Tāpat iespējams atrast modeļos ar izeju uz telefona tīklu, kad "bērna" rācija, ķerot mazuļa pīkstienu, var piezvanīt uz konkrētu telefona numuru. 

Un tomēr, tā jau ir greznība. Pamata funkcija visām radioauklītēm ir viena - paziņot vecākiem par mazuļa labsajūtu, tajā pat laikā palīdzot kontrolēt situāciju. 

Māmiņu atsauksmes par radioauklītēm:

Tatjana

Mēs lietojam rāciju, kad braucam pie vecmāmiņas, tur ir māja, un bērns guļ 2.stāvā. Tas ir ļoti ērti - var dzirdēt katru kustību. Darbības radiuss - 50m. Darbojas gan ar elektrību, gan arī uz baterijām. Dzīvoklī nelietojam. 

Maara

Mēs lietojam rāciju gan mājās, gan vasarnīcā, gan ciemos. Darbojas gan ar elektrību, gan uz baterijām. Mums tā ir neaizvietojama lieta. 

Tamija

Oi, esmu tik priecīga par to, ka mums ir tāda lieta! Bez tās nu nekādi neiztiktu, jo dzīvojam mājā, ratiņus gribas atstāt ārā, lai mazā var gulēt svaigā gaisā. Radioaukle ļoti palīdz. 

Stepbystep

Forši ir tas, ka tad, kad mazā sāk trokšņot, tad to ne tikai dzirdu, bet deg arī lampiņa. Pirmajā mēnesī lietoju ļoti aktīvi, tagad meitiņa ir paaugusies un viņu arī bez visas radioauklītes var dzirdēt. 

trinyti

Mums ir trīsistabu dzīvoklis. Bērns atrodas pašā tālākajā istabā + durvis tiek aizvērtas suņa dēļ, dzirdamība - 0. Es sākumā pat paēst normāli nevarēju, visu laiku skraidīju, lai pārbaudītu mazo. Bet ar radioauklīti tagad ir mierīgāk, var normāli paēst, nomazgāties. 

liona

Man ir vienistabas dzīvoklis. Visiem esmu teikusi, ka radioaukli man nevajadzēs. Bet tomēr  - skraidīju ik pēc 10 minūtēm pie mazā, jo dēliņš modās ļoti klusi un tikai tad, ja nevienu neredzēja, sabijās un sāka kliegt. Īpaši, ja virtuvē sāku tecināt ūdeni, tad kliegšanu dzirdēt nevar. Tāpēc mans viedoklis tagad ir tāds - radioauklīti vajag arī vienistabas dzīvoklī, īpaši, ja bērniņš slikti guļ. Mēs nopirkām, kad mazajam bija jau 6 mēneši, skan pat dīvaini. Bet tieši šajā vecumā mēs sākām izbarukt no mājas, ciemos, ar nakšņošanu pie draugiem utt, un skraidīt ik pēc 10 minūtēm negribējās. Tāpēc tagad šādu ierīci arī citiem - tikai un vienīgi iesaku!

Mūsdienās māmiņas var baudzīt dzīvi mazliet vairāk, kā agrāk. Izmantojiet to!

Māmiņu Klubs

Radioaukle Nuk Eco Control

 

Radioaukle NUK "Eco Control" - ideāla ierīce vecākiem, kas vēlas paturēt kontaktu ar mazuli katru minūti. Jūs vienmēr viņu dzirdēsiet - gan tad, kad viņš guļ, gan tad, kad viņš rotaļājas, netraucējot viņa mieru. 

Radioauklei ir divi bloki - bērnu un vecāku. Tā ir bezvadu ierīce ar unikālu režīmu - Full Eco.

Jaunā radioaukle, kas izgatavota, pamatojoties uz DECT tehnoloģijām, tai ir unikāla nulles staru funkcija, ko sauc par Eco režīmu.

Bērnu var novērot visu laiku, droši un ar minimālo iespējamo elektromagnētisko staru līmeni.

Ar jaunā Full Eco režīma palīdzību vecāku blokam ir pat kontroles/pārbaudes statusa signāli, kas ir pārbaude starp bērna un vecāku blogiem, tāpēc, kamēr bērns mierīgi, klusi guļ, bloks pārslēdzas uz Full Eco režīmu, ja vecāku blokā ir uzstādīti attiecīgi iestatījumi. Tiklīdz bērns sāk izdot skaņas, bērna bloks aktivizējas un izveidojas sasaiste ar vecāku bloku.

Radioauklei ir divi tīkla adapteri un instrukcija krievu valodā.

Radioaukle darbojas gan ar elektrības palīdzību, gan arī ar baterijām (iekļautas komplektācijā).