Ir jautājumi par mazuļa uzturu? Saņem atbildes ONLINE TV!

25. Nov 2016, 14:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulis aug, mainās viņa uzturs. Vislielākos satraukums parasti sagādā tieši pilnvērtīgs un veselīgus uzturs bērniņam – tad nu šoreiz uzzināsim visu par mazuļa ēdienkartes dažādību otrajā dzīves pusgadā. Vai arī tev ir jautājumi par mazuļa uztura daudzveidību, vai varbūt par kazas piena produktiem?

Mazuļa ēdienkartes dažādība otrajā dzīves pusgadā – kāpēc tā ir svarīga?

Kad mazulis sasniedzis jau sešu mēnešu vecumu, mēs zinām - laiks aizdomāties par viņa ēdienkartes dažādošanu, jo nu vairs ar mammas pienu vien nepietiek. Mazulis aug, un viņam parādās arī jaunas vajadzības. Bez pilnvērtīga uztura nav iedomājama neviena mazuļa normāla attīstība. Jūs jau to zināt, bet - ko tieši piedāvāt mazulim pēc sešu mēnešu vecuma? Skaties Online TV un uzzini visu par kazas pienu, par ēdienkartes optimālajām pārmaiņām mazulim, kas vecāks par 6 mēnešiem, un saņem atbildes no uztura speciālista. Bet mums ir vēl viena lieliska ziņa - pieredzē dalīsies arī kāda māmiņa! Tiekamies un gatavo jautājumus uztura speciālistei Lienei Sondorei!

Māmiņu Klubs

20161121201814-44381.jpg

DivuMeituMamma DivuMeituMamma 22. Nov 2016, 16:57

Man būtu daži jautājumi:

- no kura vecuma un kādas tējas/ sulas var piedāvāt bērnam? cik lielā apjomā?
- cik lielam jābūt diennakts kaloriju/ ogļhidrātu/ olbaltumvielu/ tauku daudzumam 10 mēnešus lielam zīdainim?
- zinu, ka bērniem taukvielas ir svarīgas smadzeņu attīstībai - ar kādiem produktiem tos labāk piedāvāt mazulim?
- esmu dzirdējusi, ka līdz gadam ir jābūt uzmanīgiem ne tikai ar piena, bet arī ar skābpiena produktiem - vai tiešām biezpienu, kefīru vai Lakto var pārdozēt (pie apstākļa, ka bērns labprāt tos lieto uzturā?)

Paldies!