INTERAKTĪVAIS EKSPERIMENTS: Meklējam populārāko pretdrudža līdzekli Latvijā!

INTERAKTĪVAIS EKSPERIMENTS: Meklējam populārāko pretdrudža līdzekli Latvijā!

01. Dec 2014, 01:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katra mēs zinām, cik ļoti plaša medikamentu izvēle ir aptiekā. Ko darīt, ja jums nākas pirkt bērnam pretdrudža līdzekli ķermeņa temperatūras pazemināšanai? Vēršamies pēc padoma pie ārsta. Pērkam jau pārbaudītus līdzekļus. Vai tomēr - jautājam, ko ieteiks farmaceits.

Bet šajā reizē, esiet aicinātas veikt kopīgi INTERAKTĪVO EKSPERIMENTU!

20140918140426-99930.jpg

Par eksperimenta dalībnieku var kļūt ikviena no jums. Jāieiet vien tuvējā aptiekā, jāpajautā farmaceitam, kādu līdzekli viņš jums ieteikta "pret sāpēm, drudzi, temperatūras pazemināšanai bērnam"un jāuzraksta komentārs zem šī teksta.

Komentāros obligāti jānorāda:

  • Produkta nosaukums un farmaceita paskaidrojums, - kāpēc tieši šis produkts
  • Medikamenta cena
  • Aptiekas nosaukums un adrese
  • Uzrakstiet arī, kādas zāles parasti iesaka bērna ārsts
  • Kāds līdzeklis pret drudzi pašlaik jums ir mājās, un kas jums ieteica tādu iegādāties?

20140918140454-25491.jpg

Kāpēc tas viss?

Māmiņu Klubs vēlas noskaidrot, kāds līdzeklis pret sāpēm, drudzi un paaugstinātu temperatūru ir populārākais Latvijā no farmaceitu, ģimenes ārstu un māmiņu ieteiktajiem.

Eksperiments ilgs  līdz 7.decembrim ieskaitot.

Pēc nejaušības principa uzvarētājs balvā saņems rotaļlietu savam mazulim, lai radošas spēles ziemā!

20141121134218-73871.jpg

Eksperimentu atbalsta

20130919103517-40240.jpg

cecii cecii 26. Nov 2014, 13:10 arule

"Mums ieteica Ibumetin sīpupu, jo tam ir nedaudz dabīgāka krāsa nekā Nurofenam, vārdu sakot klāt ir mazāk krāsvielu." Nopietni? Nav jau pamats neticēt dakterim, bet vai viņas kabinetā nav parādījušies kādi suvenīri ar Ibumetin tematiku, vai varbūt kādā ceļojumā pabijusi. Piedodiet par ironiju. Domāju, ka manu komentāru dzēsīs, jo tas neatbilst šai Berlin Chemie Menarini tirgus pētījuma tematikai. Iekopēšu tik sastāvu 3 līdzekļiem. Aktīvā viela ir visiem identiska, atšķiras piedevas. Lai veicas izvēlē, jo katram savs.
Ibumetin
- Aktīvā viela ir ibuprofēns.
- Citas sastāvdaļas ir: glicerīns, ksantāna gumija, maltitola šķīdums (E965), polisorbāts 80, nātrija saharīns, citronskābes monohidrāts, nātrija metilparahidroksilbenzoāts (E219), nātrija propilparahidrobenzoāts (E217), zemeņu garšviela, attīrīts ūdens.

Nurofen
Aktīvā viela ir ibuprofēns.
Citas sastāvdaļas ir maltitola sīrups, attīrīts ūdens, citrāts, nātrija hlorīds, nātrija saharināts, apelsīnu polisorbāts 80, domifēna bromīds.

Ibustar
Aktīvā viela ir ibuprofēns.
Citas sastāvdaļas:
nātrija benzoāts, bezūdens citronskābe, nātrija citrāts, saharīna nātrija sāls, nātrija hlorīds, hipromeloze, ksantāna sveķi, šķidrais maltīts, glicerīns, attīrīts ūdens, zemeņu aromātviela (satur vielas, kas ir identiskas dabiskajām aromātvielām, dabiskas aromātvielas, propilēnglikolu).

nosiguldas nosiguldas 26. Nov 2014, 10:35

Pēc mazās Katrīnes piedzimšanas daktere lika nopirkt Paracetamola svecītes un Nurofēnu. Gan viens, gan otrs līdzeklis bija pietiekami efektīvs. Kādu brīdi atpakaļ, presē parādījās raksts par Nurofēnu un mazuli, kam uz to bija alerģiska reakcija, tad es nolēmu pamainīt pretdrudža līdzekli un aptiekā man ieteica Ibumetinu (Ģimenes aptieka). Es pārliecinājos, ka pēdējais tik labi nepalīdz, tāpēc atgriezos pie Nurofēna, ko lietojam vēl jo projām.