Inhalatori - atsauksmes un salīdzinājums Ronis, Gotiņa un Omron

Inhalatori - atsauksmes un salīdzinājums Ronis, Gotiņa un Omron

04. Feb 2019, 08:55 inguuna18 inguuna18

Mazajam (10 mēneši) diagnozēja laringītu un iespējamu bronhītu, un bija jāveic inhalācijas. Ārsts piedāvāja izvēli  - palikt vēl ilgāk slimnīcā vai inhalācijas veikt mājās, iegādājoties inhalatoru. Protams, ka mājās ir daudz labāk, tāpēc steigšus meklējām inhalatoru. Internetā ir maz atsauksmju par inhalatoriem un nav normāla salīdzinājuma, lai saprastu, kurš būtu labāks, bet cenu diapazons iespaidīgs. Man sanāca saskarties ar trīs inhalatoriem, tāpēc izlēmu uzrakstīt šo rakstu, kas varbūt noderēs citām mammām. Izvērtēju visu pēc lietotāja ērtuma, neesmu speciālists, lai vērtētu no medicīniskā viedokļa, turklāt, kā minēja viena inhalatoru veikala konsultante, uz modeļiem rakstītais bieži vien ir mārketinga triks nevis realitāte (piemēram viens inhalators reklamē, ka ir kluss, bet nu faktiski nekādas atšķirības nav).

Neskaitot slimnīcā izmantoto inhalatoru (kuram nepiefiksēju firmas nosaukumu), mums sanāca saskarties ar trīs, manuprāt, populārākajiem inhalatoriem:

- Gotiņa (Esperanza ECN001, aptiekās nav pieejama, bet cena interneta veikalos 20 EUR),

- Omron Kinds (C801KD dzeltens, ar mazu dzeltenu lācīti un degunam nazālais aspirators, aptiekās cena 90 EUR, LV cena interneta veikalos 63-69 EUR)

- Ronītis (Philips Respironics SAMI, pēc izskata kā ronis, cena internetveikalos 59 EUR).

Tagad mazliet par katru, un ko izsecinājām lietojot:

1)      Gotiņa

Sākotnēji pasūtījām dārgāko Omron inhalatoru interneta veikalā (jo gribas taču mazulim visu pašu labāko un kvalitatīvāko un viņa dēļ nekā nav žēl!). Kamēr to gaidījām, viena mamma mums aizdeva Gotiņu (izmantojām 3-4 reizes). Salīdzinot ar slimnīcas (manā uztverē slimnīcā ir jābūt profesionālam inhalatoram). Gotiņa pēc izskata feināka, bet savādāk viss aptuveni līdzīgs, caurule, kuras galā stingri noslēdzams trauciņš, kurā ielej zāles (miglotājs) un tad maska, ko likt pie sejas. Skaļums neatšķīrās no slimnīcas inhalatora, lai es to ievērotu, tvaiki arī tādi paši. Vienīgi lietojot pāris reizes caurulīte nokrita no miglotāja - pirmajā reizē likās, ka varbūt nebiju labi piestiprinājusi, bet nu nākamajā jau sāka šķist aizdomīgi. Bet nu liela bēda tā nav - uzmauc to caurulīti atpakaļ uz miglotāja un inhalācija turpinās (un nekas neiet zudumā, jo tvaiki nenāk, kad caurulīte ir nost). Tā gotiņa mazo nu nemaz neinteresēja, bet, par laimi, arī nebiedēja, un caurulīte ir diezgan gara tā, ka var nolikt mazo tālāk no tās gotiņas, ja nu baidās.

Kopumā likās, ka ierīce ļoti pārdomāta, jo ir kur uzkārt inhalatora masku, gan arī rokturis aiz kura ērti turēt pašu inhalatora ierīci (gotiņu) to pārvietojot. Kā arī kvalitāte likās ļoti laba, pie tam arī cena ir 3 x mazāka nekā abām pārējām ierīcēm, ko izmantojām turpmāk. Šī ierīce atstāja ļoti labu iespaidu!

Pie tam, zvanījām inhalatoru interneta veikaliem un neviena no konsultantēm nevarēja nosaukt būtiskas atšķirības ar ko Omron un Ronis būtu daudz labāki par Gotiņu (par šādu inhalatoru nav dzirdējuši...). Vienīgais arguments, - ja saplīst, tad detaļas varot būt grūti atrast, jo viņiem ir tiešā saziņa ar Omron un Philips ražotājiem. Tas, protams, ir būtiski, bet tāpat detaļas viņi pārdotu par maksu un joprojām sanāk, ka es varu nopirkt 3 Gotiņas pa to pašu cenu cik viņu sākuma cena ierīcei. Konsultanti minēja arī, ka svarīgs ir daļiņu lielums, jo mazākas daļiņas, jo dziļāk plaušās tās nonāk un labāks ārstēšanas rezultāts. Gotiņai norādīts diezgan plašs diapazons no 0,5-10.

2) Omron

Tad nu likās, ka 3x (salīdzinot ar aptiekas cenu pat vairāk kā 4x) dārgākais Omron būs īsts atradums, un kad to saņēmām, pasteidzāmies atdot Gotiņu īpašniecei. Un tad piedzīvojām negaidītu vilšanos! Omron  pati ierīce (motora daļa) ir izmēros mazāka nekā Gotiņa, kas ir pluss, ja vēlas paņemt līdzi ceļojumā; skaņas ziņā nekādu atšķirību nemanīju. Caurule, miglotājs un maska pēc izskata un būtības ir līdzīgi slimnīcas variantam un Gotiņai. BET (!!!!) miglotājam ir ļoti sliktas kvalitātes zāļu trauciņš - to nevar stingri aizgriezt. Tajā taču tiek ielietas šķidras zāles, un ja viņš lietojot atveras, tad viss izlīst pa grīdu vai virsū bēbītim. Vai arī jātur visu inhalācijas laiku (5-10 min) dzelžaini saspiests plaukstā, lai nekas neatveras – pats bērns to noteikti nespēs. Tādējādi iespēja ar gumiju piespirināt masku pie sejas neturot to rokās vispār nepastāv, jo tiklīdz pagriezīsi galvu, tā miglotājs atvērsies, zāles izlīs. Domājām, ka varbūt tas ir mūsu ierīces defekts, tāpēc nākamajā dienā braucām uz interneta veikalu, kurā tika iegādāts inhalators un gribējām samainīt, bet tur sapratām, ka Omron miglotāji vairāk vai mazāk ir tādi pat (arī Omron pieaugušo modeļiem!). Salīdzinot ar iepriekš izmantotajiem slimnīcas un Gotiņa modeļiem, tas likās ļoti neparocīgi un nedroši. Par to mazo bērnu mantiņu uz maskas - plastmasas mantiņa, kas šķiet kādus 30 centu vērta, turklāt tā ir tik tuvu maskai, ka pieliekot masku pie bērna sejas, bērnam vajag šķielēt uz to skatoties, tāpēc sākumā uzlikām, bet drīz vien to štruntiņu noņēmām.

Kopumā šķiet ļoti pārvērtēts un cenas ziņā pārspīlēts produkts, ko nu tiešām nepirktu. Negribējām pat otrreiz vairs lietot, jo uzreiz skaidri sapratām, ka gribam vest atpakaļ un mainīt. No visiem izmēģinātajiem vissliktākās kvalitātes inhalators viennozīmīgi.

Omron daļiņu lielums norādīts 3 μM, bet tai pat laikā arī teikts, ka 70% zem 5 μM. Tātad īsti nevar arī pateikt, cik mazas ir daļiņas. 

Ronis

Atteicāmies braukt mājās ar savu Omron, labprāt būtu prasījuši atpakaļ naudu un pirkuši Gotiņu, bet nu teica, ka tā nevarot, jo esam jau lietojuši, un pierunāja samainīt pret Roni, paturot miglotāju un masku. Negribējās vēl arī braukt pāri visai Rīgai uz vienīgo sestdienā darbojošos interneta veikalu, kuram ir uz vietas Gotiņa un vajadzēja taču  mazulim arī nākamo inhalāciju veikt, tāpēc paņēmām Ronīti. Kaste izmēra ziņā vislielākā, bet pats inhalators aptuveni tikpat liels kā Gotiņai. Princips līdzīgs kā Gotiņai – tas ronis ir motora daļa no kuras stiepjas samērā gara caurulīte, tā ka, ja baidās bērniņš, var turēt viņu tālu prom. Miglotājs vaļā neskrūvējas, skaļuma ziņā daudz neatšķiras no citiem. Komplektā tikai 1 maska, bet ja nepieciešamas lielākas maskas- tās var pasūtīt internetaveikalos, arī ārzemju.

Ronis un Gotiņa šķiet samērā līdzīgas preces, to vienīgā atšķirība ir zīmols (Ronis ir no pazīstamā Philips, kas savu zīmolu jau pierādījis, bet Gotiņa ir no Esperanza, kas man līdz šim nebija dzirdēts) un, protams, cena.

 

Ronim norādīts, ka daļiņu izmērs ir 3 μM, un 74% daļiņu ir zem 5 μM (FPF -74%).

Secinājums: cena ne vienmēr atspoguļo preces kvalitāti, gribot bērnam pašu labāko, var iegrābties. Pēc darbības un kvalitātes iesaku Gotiņu un Roni, jo šķiet tie diezgan līdzīgi! Cenas un kvalitātes attiecība vislabākā ir Gotiņai, tā ka tiešām iesaku nenobīties no lētas cenas, jo inhalators ir tiešām labs (nespriežu no medicīniskā viedokļa, bet lietošanas ērtuma)!

Papētījām internetu, rezerves daļas var iegādāties arī ārzemju veikalos, proti, maskas, miglotājus, caurules (cena ap 4eur par komplektu), tā ka internets pilns ar rezerves daļām. Vienīgi jāčeko filtri (kā maziņas vatītes, to varbūt piepirkt tepat LV).

Būtu ļoti forši, ja Jūs atstātu zemāk savas atsauksmes par Jūsu pieredzi inhalatoru lietošanā, jo tas lieti noderēs māmiņām, kuras ir izvēles priekšā – kuru gan inhalatoru iegādāties mazulītim.

Patimamma Patimamma 08. Feb 2019, 20:32

Mums ir Ronis,esam ļoti apmierināti.Nepateiksiet kurā mājas lapā Jūs pirkat mainamās rezerves daļas?filtrus/švammes pirku šeit Latvijā.

kristianna20 kristianna20 04. Feb 2019, 10:52

Mums ir gotiņa, esmu ļoti apmierināta. Ērti lietojama, dažreiz gan tā caurule nokrīt, bet nav grūti atpakaļ uzlikt. Izmantoju gan 9 mēnešus jaunajam mazulim, gan trīsgadniekam, gan pašiem.

mamma88 mamma88 04. Feb 2019, 10:16

Omron pa ~70e es garantijas laika 3!!!reizes nesu labot. Drausmas. Pietam biezi vien saka maz izsmidzinat,kaut lietots un tirits pec instrukcijas. Nav nepartrauktai lietosanai,ir vajadzigs starplaiks. Neder vairakiem berniem gimene. Pec tam servisa centra,garantijai beidzoties,ir gandriz nereali kaut kadu detalu nopirkt. Viens pie otra nofire...lidz beidzot xaur aptieku pec menesa ilgas zvanisanas kaut kas tika darits lietas laba. Otrreiz nepirktu nekad to *** vairs!