Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam,bet noteikt derēs arī daudz mazākiem bērniem.
Pagatavošana aizņem ap 30 minūtēm.
Sastāvdaļas:
1/2 glāze griķi
1 glāze ūdens
1 ābols- salds
1 banāns
1 ēd.k kanēlis,ja negaršo var pievienot vaniļu
Piedeva pasniegšanai jogurts un augļi
Pagatavošana:
Griķus liekam katliņā,uzlejam karstu ūdeni.Vāram zem vāka uz mazas uguns ap 15 minūtēm,ik pa brīdim apmaisot.
Kad griķi pavārījusies,tie būs uzbrieduši,ūdens būs izvārījies.Pievienojam gabaliņos sagrieztu ābolu bez mizas.Vāram uz mazas uguns maisot vēl 5 minūtes,ja ļoti sausa putra pielejam ūdeni,pavisam nedaudz.
Āboli izšķīduši,griķi labi mīksti,pievienojam banānu sagrieztu gabaliņos.Turot uz uguns maisam līdz banāni sāk šķīst ārā,tas notiek ātri.Gatavā putrā iemaisam kanēli.
Tālāk ir divi varianti,kas atkarīgs no bērna vecuma kam pasniegsim putru.Putru var pasniegt šādu,bet var arī sablenderēt.
Es sablenderēju un pasniedzu ar jogurtu,dekorēju ar augļiem.
Augļi tik labi bagātina griķu putru,ka ne cukurs,ne medus klāt neprasās.Lieliska putra kā maziem,tā arī lieliem.