Fizioterapeites ieteikumi vingrojumiem, kas palīdzēs mazināt kolikas

15. May 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viens no biežākajiem sarunu tematiem, par kuriem runā jaunās māmiņas, noteikti ir mazuļa kolikas. Domājams, ko tas nozīmē, zina teju ikviena māmiņa. 

Pēc fizioterapeites Kristīnes Asonovas teiktā, bērniņš ēd, visu dienu ir mazkustīgs, tāpēc, jo sevišķi jaundzimušajiem, vakara pusē var sākt sāpēt vēderiņš. Lai tas nesāpētu, var izmantot dažādu masāžas elementus, kā arī vingrojumus.  

Noskaties video un uzzini fizioterapeites ieteiktos vingrinājumus, kas palīdzēs mazināt mazulim kolikas!

Gadījumos, kad mazulis saņem ekskluzīvu krūts barošana, pediatre Daira Brenča koliku gadījumā iesaka pārskatīt ēdināšanas režīmu, jo, pavisam iespējams, mazulis nepārtraukti saņem krūts pienu un zarnu traktam nav laika atpūsties. Šī iemesla dēļ ārste atgādina, ka krūts nav knupis un mazulim nav vajadzības ēst 24 stundas no vietas. "Ja bērna kuņģa zarnu traktam būs iespēja atpūsties, mazulis jutīsies komfortablāk," uzsver D. Brenča.

Gadījumos, ja rodas vajadzība krūts barošanu nomainīt uz adaptētajiem maisījumiem, jo māmiņai objektīvi nepietiek sava piena, ir svarīgi atcerēties, ka ir būtiski izvēlēties pareizo adaptēto maisījumu. Pediatre Daira Brenča: "Pie katra jauna maisījuma bērna zarnu trakts pierod, taču, lai tas notiktu, var paiet pat mēnesis. Tāpēc, uzsākot jaunu maisījumu, vēlamais efekts nebūs sasniedzams pēc dienas vai divām, jo ir nepieciešams noteikts periods, lai mazuļa zarnu mikroflora pielāgotos un spētu pārstrādāt jauno piedāvāto uzturu."

Ja ir sakārtota ēdināšana un uzturs, kolikām nevajadzētu ieilgt ilgāk par mazuļa 5-6 mēnešu vecumu, kas ir arī brīdis, kad jāuzsāk piebarošana, ieviešot uzturā dārzeņus, graudaugus.