Badastreiks? Zobi ? Pārejas vecums? Kāpēc mana meitiņa negrib ēst?

Badastreiks? Zobi ? Pārejas vecums? Kāpēc mana meitiņa negrib ēst?

24. Apr 2017, 00:05 lauruxs87 lauruxs87

Meitiņai jau ir 9 mēneši, bet pēdējo nedēļu mazā ir pieteikusi badastreiku. Kā tas izpaužas? Sākās ar to ka sāka sliktāk ēst dārzeņu biezeni. Pirms tam kārtīgi izēda savu porciju ko piedāvāju. Parasti centos dažādot ēdienkarti un ik pa laikam piedāvāt dažādus variantus. Mainīju ne tikai dārzeņus bet arī gaļu. Bet tad pēkšņi vienu dienu meitiņa sāka sliktāk ēst. Dārzeņus ēda mazāk un es arī nespiedu ļāvu ēst cik grib. Bet tad arī putras neēda. Mute ciet vai liela brēka kad tuvojās karote. Bet krūtij gan metas virsū tā it kā nebūtu ēdusi vairākas dienas. Un prasīja krūti biežāk, jo jutu ka piena man ir maz. Centos piedāvāt dārzeņus novārītus gabalos. Tos mazliet uzēda. Arī rupjmaizi un banānu , vai svaigu ābolu ēda. Bet pēkšņi vienu dienu nekas negribas. Tik krūti. Kašķis par visu, nogurums mums abām. Ar lielu kašķi ielūkojos mutē un redzu ka smaganiņa ir zila. Šeit jāpiebilst ka zobu vēl mazajai nav. Varbūt zobiņš?  Smaganiņas tagad sapampušas. Ievelku elpu skaitu līdz 10. Būs jau labi.
Bet bērns turpina pieteikt badastreiku visam ko dodu. Man krūtis tukšas un tā kā meitiņai jau tā mazs svars kaut kas ir jādod, jo ar manu pienu nepietiek.

Vai jūsu mazajamie ir bijuši šādi posmi ar neēšanu? Ko darījāt jūs?
Ko piedāvāt šādam "stereikotājam" ?
Kāda ir jūsu pieredze ar BVĒ? Jo sāku apdomāt ka mazā sākot vertikalizēties- sēdet, grib pati ēst. Varbūt piedāvāt dārzeņus un gaļu gabaliņos lai pati ēd?

Bildīte ņemta no http://img.webmd.com/dtmcms/live/webmd/consumer_assets/site_images/articles/health_tools/baby_feeding_problems_slideshow/getty_rm_photo_of_baby_eating_from_spoon.jpg

cecii cecii 24. Apr 2017, 23:00

Nedod biezeņus, notvaicē dārzeņus gabalos un dod mazajam rociņā. Redzēsi, ka ēdīs. Savējiem nekad biezeņos neko netaisīju, pat putru pamanījos pagatavot gabalos, ka var ņemt rokā.

lauruxs87 lauruxs87 24. Apr 2017, 11:45 baby_sweet

O. Pald būs laikam jāpalasa un jāpamēģina. Ja nu streiks ievelkas. Atceros kā dēlam ar sāku dot gabaliņos ēdienu kad sāka pats sēdēt. Bet tad neko par BVĒ nezināju un nelasīju.

baby_sweet baby_sweet 24. Apr 2017, 11:28

BvE gadījumā bērns ēd pats, netiek dotas putriņas un biezeņi. Iesaku grāmatu par bvē. :-) FB ir arī grupa par bvē. Tur ir gan receptes, gan dažādi mammu ieteikumi un dalīšanās pieredzē. Noteikti iesaku. Palīdzēs. Mana draudzene šo grupiņu ir izveidojusi. :-)

lauruxs87 lauruxs87 23. Apr 2017, 15:24 mamma88

Jā krūti ēd kārtīgi.

lauruxs87 lauruxs87 23. Apr 2017, 15:23

Paldies meitenes par atbildēm. 👍

mamma88 mamma88 23. Apr 2017, 14:35

Ja kruti ed,tad viss ok. Iznaks zobi,un atkal varesiet biezenisus est.

mamma88 mamma88 23. Apr 2017, 14:34

Gan jau zobi. Kaut kad jau viniem ir janak.