Atrodi labāko vietu mazuļa gultiņai!

Atrodi labāko vietu mazuļa gultiņai!

21. Feb 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Naktsmiers neapšaubāmi svarīgs ne tikai pašam zīdainītim, bet arī viņa vecākiem, kuriem naktī nepieciešams atpūsties. Kur novietot mazuļa gultiņu, lai viņš labi justos un izgulētos, stāsta neirolingvistiskās programmēšanas trenere un hipnopsihoterapeite Dace Rolava. 

Āderes un dienas gaisma

„Izvēloties telpā vietu, kur novietot mazuļa gultiņu, jāņem vērā divi nosacījumi.

Pirmkārt, jāskatās, lai bērna gultiņa nebūtu uz āderes. Es esmu ļoti liela āderu „pieritēja”, ticu, ka tās ietekmē mūsu organismu, pašsajūtu un veselību. Pati savā dzīvē to esmu pārbaudījusi gan ar slimībām, gan veselību, gan ar mierīgu miegu, gan trauksmainu miegu, gan arī ar kāju salšanu naktīs.

Āderes noteikti ietekmē mūsu miegu, tādēļ, pirms izvēlēties vietu sava mazuļa gultiņai, vislabāk būtu noskaidrot, kur konkrētajā telpā tās atrodas, kur it āderu krustošanās punkti, un izvairīties gultiņu tajos novietot.

Otrs nosacījums, kas jāņem vērā – bērna gultiņu jānovieto pret logu.

Ja mazulis lielāko daļu dienas pavada savā gultiņā, kurā ievietotas mantiņas un viņš tur spēlējas, tad to vajadzētu novietot pret logu, lai bērnam uz abām actiņām kristu dienas gaisma. Savukārt, ja viņš gultiņā tiek ielikts tikai vakarā un tajā pavada salīdzinoši maz laika, tad šis nosacījums vairs nav tik ļoti būtisks. 

Fen Šui metode

Ja vecāki tic fen šui enerģijas plūsmai, tad pēc bērna dzimšanas datiem var rēķināt, uz kuru pusi jāliek gultiņa, lai bērnam būtu veiksme, uz kuru pusi, lai būtu – veselība, uz kuru, lai būtu panākumi. Kad tas uzzināts, jāskatās, kurā brīdī, kas bērnam ir svarīgi. To var aprēķināt pēc fen šui formulas, kas atrodama daudzās grāmatās. Bet princips ir šāds: visi bērna dzimšanas dienas skaitļi tiek saskaitīti, līdz nonāk līdz vienam ciparam. Tomēr, lai precīzi uzzinātu, kā to aprēķināt, to skaties Lilianas Tū sarkanajā grāmatā „Praktiskais fen šui”.

Pieliec aizkariņus!

Daudzi vecāki bērna gultiņu izvēlas novietot savā guļamistabā un nereti mazulis tajā guļ pat līdz gada vecumam. Arī šajā gadījumā, izvēloties, kur gultiņu vislabāk novietot, jāievēro gan iepriekšminētos faktorus, gan arī var pielietot fen šui metodi, lai atrastu tai labāko vietu. Tomēr, papildus tam, mazuļa gultiņai būtu jāpieliek aizkariņi! Tā kā mazulis naktī guļ vienā telpā ar vecākiem, domāju, ka tas būtu pareizi gan no ētikas viedokļa, gan arī patīkamāk pašam bērnam. Ar aizkariņu palīdzību viņam tiks radīta it kā atsevišķa, telpa – sava norobežota intīmā vide, kurā mazulis būs kopā ar savu miedziņu un varēs netraucēti izgulēties.” 

Kā tu izraudzījies piemērotāko vietu sava mazuļa gultiņai?