Šķiļas zobiņi? Pamēģini noņemt sāpes ar zobu gelu!

Šķiļas zobiņi? Pamēģini noņemt sāpes ar zobu gelu!

08. Feb 2012, 10:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Visi topošie vecāki zina, ka viens no pirmajiem nopietniem pārbaudījumiem ir zobiņu nākšana. Mazulis raud, raud, bet Tu nezini, kā viņam palīdzēt. Otrs izaicinājums ir zobiņu šķilšanās.

 

Protams, mēs visi esam dzirdējuši stāstus par to, cik dažiem mazuļiem pirmie zobiņi nemanāmi izaug un vecāki ir bezgala laimīgi, ka tas viss notiek bez pūlēm! Ja tā vienmēr būtu!

 

Bieži zobiņu nākšanas sākumposmā nākas sastapties arī ar "blakusparādībām". Kāds mazulis kļūst kaprīzāks, kādam parādās šķidrāka vēdera izeja, kādam paaugstinās temperatūra, kādam pazūd apetīte.

 

No kā visvairāk baidās vecāki? No bezpalīdzības! Tieši tāpēc viņus tik ļoti baida kolikas, lai gan, spriežot pēc stāstiem, lai kas arī netiktu darīts, nekas nepalīdz. 

 

Bet zobiņu nākšanā viss ir daudz vienkāršāk. Vienkāršāk tāpēc, ka ir pieejams pārbaudīts un efektīvs līdzeklis, lai noņemtu niezi un sāpes smaganās.

 

Viens no šiem līdzekļiem ir gels. Vai esat lietojuši gelu zobiņiem? Vai tas jums palīdzēja?

 

Ārstu viedokļi par gēla lietošanu atšķiras. Kāds uzskata, ka nekādu reālu efektu tas nesniedz, tas ir vairāk vecāku nomierināšanai, ka viņi ir kaut ko darījuši bērna labā. Bet daži ārsti tieši otrādi- ir pārliecināti, ka līdzeklis darbojas, jo ir saņemtas reālas atsauksmes par tā iedarbību.

 

Šodien parasti ārsti saka "katrs gadījums jāskatās individuāli". Patiesībā tā patiešām arī ir. Ja vienam bērnam kāds līdzeklis nepalīdz, iespējams, ka kādam citam bērnam tas būs īsts glābiņš.

Calgel zobu gels

Mazuļiem no 3 mēnešu vecuma

 

Ātri atbrīvo no sāpēm smaganās, piemīt viegli antiseptisks efekts.

 

Deva

Nelielu gela daudzumu ( apmēram 5-7 mm uzspiež uz tīra pirksta gala) iemasē mazuļa smaganās. Ja nepieciešams, želeju var lietot atkārtoti ne mazāk kā pēc 20 minūtēm, ne biežāk kā 6 reizes dienā.

 

Piesardzības pasākumi

Nepārsniedziet ieteikto dienas devu. Ja ir kādas blakusparādības vai pārdozēšana, pārstājiet lietot zobu gelu un konsultējieties ar savu ārstu.

 
 
Kontrindikācijas
 

Nelietot, ja ir bojātas vai asiņojošas smaganas. Nedrīkst lietot bērniem, kuriem ir alerģija pret lidokaīnu vai kādu citu no Calgel aktīvo vielu vai jebkuru no palīgvielām.

 

Blakusparādības
 

Parādoties jebkādām nevēlamām blakusparādībām, zāļu lietošana jāpārtrauc un jākonsultējas ar ārstu.


 
Ražots Francijā

Pirms zāļu lietošanas izlasiet lietošanas instrukciju.

Konsultēties ar ārstu vai farmaceitu par zāļu lietošanu.

ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI.

04. Apr 2011, 12:02

Es zobu periodā lietoju tikai un vienīgi Krievijā ražoto dabīgo deļļu Stomatologičeskaja! Kad jutu, ka mazajai baigi sāp, tad iesmērēju nedaudz eļļas smaganās, un uz dienu var aizmirst par sāpēm. Eļļa ir diezgan dārga un aptiekās ar to manuprāt nevar nopirkt. Jājautā aromterapijas speciālistiem!

04. Apr 2011, 11:49

Mums arii labi paliidz Dentinox geels 😀

04. Apr 2011, 09:52

Labs ir Dentinox gēls.

04. Apr 2011, 09:39

Mums Calgel nepalīdzēja + vēl negaršoja un mutē iedabūt bija grūti...