Ieteikumi saldam miedziņam...

Ieteikumi saldam miedziņam...

23. Apr 2012, 12:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ieteikumi no Džodijas A. Mindelas (Jodi A. Mindell), Ph. D., grāmatas „Nakts miegs – kā padarīt ciešāku zīdaiņa, maza bērna un viņu vecāku miegu” (“Sleeping Through The Night - How Infants, Toddlers and Their Parents Can Get a Good Night’s Sleep”).

 

1. Jau no pirmajām dzīves dienām, veidojiet rituālu,  pārliecinoties, ka tā mērķis ir nemainīgs... ciešs miegs! Jūs taču nevēlaties rituālu, kurš nepārtraukti mainās!

 

2.Radiet nemainīgu un patīkamu rituālu, bet izvairieties no aktīvām nodarbēm.  Liekot mazuli dusēt, kad viņš jūtas miegains, tomēr vēl
ir nomodā, Jūs iemācīsit viņam aizmigt patstāvīgi. Tādējādi mazulis, kurš ir iemācījies nomierināties pats, spēs patstāvīgi iemigt no jauna, ja naktī būs pamodies.

 

3. Pamošanās nakts laikā mazuļiem ir dabiska parādība. Tie mazuļi, kuri prot nomierināties paši, drīz vien atkal iemigs.


4. Pirmsmiega rituāls padara mazuli miegainu un sagatavo viņu ilgstošam nakts miegam. Šādu rituālu izmantošana sākot jau ar sešu līdz astoņu nedēļu vecumu palīdzēs Jūsu mazulim iemigt un novērsīs miega traucējumus turpmākās dzīves laikā.

 

 

JOHNSON’S® Baby Before-Bed Routine ir vienīgais pirmsmiega rituāls, kuru veic, izmantojot JOHNSON’S® Baby BEDTIME BATH® un JOHNSON’S® Baby BEDTIME LOTION®, kas ļauj mazulim vieglāk iemigt un nodrošina ilgstošāku miegu nakts laikā.


Vidēji***:


• Mazuļi iemiga par 37% agrāk

• Pamošanās nakts laikā samazinājās par 38%


• Kopējais nomoda periods nakts laikā saīsinājās par 49%.

 

Mazuļu miegs bija ilgāks


■ Ilgstoša miega periods pagarinājās par 23%


■ Kopējais miegā pavadītais laiks naktī pagarinājās par 8%

 

__________________

* National Sleep Foundation. Sleep in America Poll, 2004


** Mindell JA, Kuhn B, Lewin DS, Meltzer LJ, Sadeh A. A behavioural treatment of bedtime problems and night wakings in infants and young children.


*** Data on File, JOHNSON & JOHNSON Consumer Products Company, Division of JOHNSON & JOHNSON Consumer Companies, Inc.