Bēbīša nedēļas. 7. nedēļa

Bēbīša nedēļas. 7. nedēļa

20. Jan 2013, 10:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas ar mazuli notiek septītajā dzīves nedēļā? Uzzināsi, lasot!

Tas var izklausīties nedaudz dīvaini, bet bērns attīstas no augšas uz leju, t.i., kad bēbītis aug, prasmes attīstās no galvas virzienā uz kājām. Vispirms bēbītis iemācās turēt galviņu, tad iemācās kontrolēt savu ķermeni, lai sēdētu. Pēc kāda laika, kad ir nostiprinājusies mugura un kājas, bēbītis sāk stāvēt un staigāt. Droši vien arī Tu būsi ievērojusi, ka pēdējo nedēļu laikā bēbītis ir iemācījies galvu noturēt arvien stabilāk.

Bēbītis šajā vecumā sāk aktīvi darboties ar savām rociņām – pēc tam mazais iemācīsies rīkoties ar plaukstām un tad ar pirkstiņiem.

Mazuļa aprūpe

Tava bēbīša pirmās vakcinācijas potes, kas palīdz izsargāties no nāvējošām slimībām, ir jau bijušas.

Ja Tu esi nobažījusies par sāpēm, ko bēbītis jūt vakcinācijas laikā, un blakusefektiem pēc tās, piemēram, drudzis, svīšana un piepampums injekcijas apvidū, 1h pirms vakcinācijas vari iedot vieglas pretsāpju zāles, ko izrakstījis ārsts. Un atkārtoti iedot šīs zāles pēc 4h, lai samazinātu diskomfortu un samazinātu drudža iespējamību.

Tu un Tava ģimene

Vai pēc bērniņa piedzimšanas starp tēti un māmiņu ir sekss? Pēc dzemdībām dažām sievietēm paiet krietns brītiņš, kad vecāki ir gatavi nodoties mīlas rotaļām. Parasti ginekologs sievietei iesaka pēc dzemdībām izvairīties no seksuālajiem kontaktiem, lai dotu laiku ķermenim atpūsties pēc smagā darba – dzemdībām. Tomēr šis laiks seksuālo attiecību atjaunošanai atkarīgs arī no sievietes pašsajūtas un dzemdību sarežģītības. Ja Tu jūties labi, dzemdības noritēja bez sarežģījumiem un jūties gatava, vari atjaunot savu aktīvo seksuālo dzīvi. Tomēr atceries, ka sākumā tas var radīt nepatīkamas sajūtas.

Neskatoties uz dzemdību pieredzi, ir dabiski, ja Tu nejūties seksīga un pievilcīga. Tas ir normāli, ja pēcdzemdību laikā, kad Tu baro ar krūti, hormoni slāpē Tavu seksuālo vēlmi.

Tomēr jāatceras, ka iepriekš minētās lietas neapslāpēs Tavu seksuālo dzīvi uz mūžu. Svarīgākā lieta, ko Tu vari darīt, ir runāt ar partneri par savām izjūtām. Ja Tu jūties nejūties pārliecināta par sevi un vēl jūti sāpes, mēģini iegūt partnera sapratni un vēl nedaudz nogaidīt, lai sadziedētu brūces un iekvēlinātu seksuālo liesmiņu.

Drošība - pirmajā vietā!

Vai Tu zināji, ka pētījumi parāda, ka vairāk kā 80% autosēdeklīšu nav uzstādītu pareizi vai neatbilst drošības standartiem?

Lielākā daļa vecāku būtu pārsteigti par to, cik nepareizi viņi lieto autosēdeklīšus – vaļīgas drošības saites, nepareiza drošības jostu lietošanu vai citi jautājumi. Kad Tu piesprādzē autosēdeklīti un grasies veikt braucienu, ir ārkārtīgi svarīgi, lai Tu seko ražotāja instrukcijām.

Māmiņu Klubs