6 ieteikumi, kā vannot mazuli

6 ieteikumi, kā vannot mazuli

12. Apr 2012, 20:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kamēr zīdainītim nav sadzijusi un nokritusi nabassaite (kas parasti notiek vienas vai divu nedēļu laikā pēc dzimšanas), ieteicamāk ir to mazgāt, lietojot vannas sūkli. Konsultējieties ar savu pediatru, kas varēs sniegt jums labākos ieteikumus.

 

1. Noguldiet mazuli uz mīksta dvieļa vai vanniņā, kas izklāta ar mīkstu materiālu. Vannojot mazuli, atbalstiet tā galviņu, rociņas un kājiņas.

 

2. Samitriniet siltā ūdenī vates plāksnīti un noslaukiet mazuļa ādu ap abām actiņām, darot to no acs iekšējā kaktiņa uz ārpusi.

 

3. Lai mazulim nebūtu auksti, apsedziet to ar dvieli un atsedziet tikai tās vietas, kuras mazgājat. Samitriniet mazgāšanai paredzētu auduma salveti vanniņā, nomazgājiet un pēc tam noskalojiet zīdainīša seju, rokas, kājas, vēderiņu.

 

4. Arī ādu, ko klāj autiņbiksītes — autiņu zonu. Autiņu zonas mazgāšanu vienmēr veiciet no priekšpuses uz aizmuguri. Ar samitrinātu vates plāksnīti atsevišķi nomazgājiet nabas saites griezuma vietu.

 

5. Ja jūsu mazulītim ir mati, izmazgājiet tos ar zīdaiņiem paredzētu mazgāšanas līdzekli un pēc tam ar mīksta auduma salvetes vai
tīra ūdens palīdzību izskalojiet tos.

 

6. Pēc tam tieši tādā pašā secībā, kā mazuli mazgājāt — no galvas līdz kājām — noslaukiet to. Dariet to rūpīgi, pārāk spēcīgi neberzējot. Pēc tam zīdainīti, arī tā galviņu, ietiniet dvielī.