Vai tava bērna uzturā regulāri tiek iekļauts piens?

28. May 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sabalansēts uzturs dod bērnam enerģiju un spēku visas dienas garumā, tāpēc ikdienā svarīgi ēst dārzeņus, augļus, šķiedrvielas un arī piena produktus. Lai bērnu vidū veicinātu veselīgu ēšanas un uztura paradumu veidošanos, izveidota speciāla programma skolu apgādei ar augļiem, dārzeņiem un pienu.

Programmas “Piens un augļi skolai” ietvaros bērni saņem uzturā tik nepieciešamo pienu. “Protams, mēdz būt dažādi uzskati par to, cik daudz un kādu pienu bērniem vajadzētu dzert un kādā veidā to uzņemt, taču, darbojoties kopā uztura speciālistiem, Eiropas Savienība un Latvija pieņēmusi lēmumu, ka programma “Piens” skolām ir nepieciešama, tāpēc trīs reizes nedēļā bērni bērnudārzos un no 1. līdz 9. klasei saņem pienu,” saka Lauku atbalsta dienesta pārstāve Kristīne Ilgaža.

Sarunā ar Māmiņu Klubu uztura speciāliste Anna Piskurjova stāsta, ka piens ir lielisks kalcija avots, tajā ir daudz olbaltumvielu, kas viegli uzsūcas. “Strauji augošam bērnam piena olbaltumvielas papildina kopējo olbaltumvielu daudzumu, kuru nepieciešams uzņemt dienā. Pienā ir arī jods, kas ir ļoti svarīgs nervu sistēmas attīstībai,” par piena labajām īpašībām stāsta uztura speciāliste.