Utis - īsts briesmonis un kauns..

Utis - īsts briesmonis un kauns..

29. Aug 2014, 11:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmo reizi dzīvē arī mans dēls ar ko tādu saskāries. Kad sapratu, ka tas, kas ir viņa matos, ir utis, man bija patiešām kauns.. Domāju - mājās ar higiēnu viss ir kārtībā, dārziņā it kā arī. Draugiem nevienam tādu problēmu nav bijis. Un tomēr.. Kad sapratu, ka pašas spēkiem no utīm neizdosies atbrīvoties, izmantoju Hedrin un veikalā nopirktu metāla ķemmīti, kam ir smalki, bieži izvietoti sariņi.

20140827111040-66594.jpg

Dēlam utu biezajos matos bija daudz, bet, taisnībsakot, nopriecājos, ka man ir tieši dēls, jo nestādos pat priekšā, kā ar ko tādu galā var tikt garo, biezo matu īpašnieces - meitas, kam tādas ir..

Puika šausmīgi kasījās un teica, ka viņam galviņa kņud. Bieži matus mazgājām, un, lai cik interesanti neizklausītos, utis bija gaišas krāsas, tādas pašas, kā viņa matiņi. Kad uzzinājām, ka puikam ir utis, uzreiz zvanījām arī uz dārziņu, brīdinājām audzinātāju, lai apskata pārējo bērnu matus, un izrādījās, ka vēl diviem bērniem grupiņā tomēr ir utis.

Palikām mājās cīnīties.

Izmantojām šķīdumu Hedrin utu iznīdēšanai. Izmazgājām dēlam matus, rūpīgi izžāvējām un tikai tad sākām ieziest visu viņa galvas ādu un matus ar Hedrin.

20140827111501-31356.jpg

Visgrūtākais puikam bija nosēdēt veselu stundu mierā un pēc tam gaidīt, kad no viņa matiņiem izlasīšu gnīdas..

20140827111551-54404.jpg

Mums tas viss aizņēma veselu vakaru - pārbaudījām arī matus viens otram, izmazgājām dēlam vēlreiz matus ar viņa šampūnu. Un tūliņ būs jau pagājušas 7 dienas, kopš līdzekļa pirmās lietošanas reizes. It kā šķiet, ka nekas viņa matiņos vairs nedzīvo, unt omēr - līdzekli profilaktiski lietosim vēlreiz, kā instrukcijā norādīts. Drošībai.

Pats galvenais - esam guvuši pieredzi un zināsim citreiz, kā rīkoties, saglabājot vēsu prātu. Jo  - teikšu godīgi, tas mums bija tāds pamatīgs šoks. Bet nu, paldies Dievam, viss iet uz beigām.

Veselību visiem bērniņiem!

Anete