Kļūsti par viesģimeni un iegūsti starptautisku pieredzi!

07. Jul 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau šīs vasaras izskaņā YFU programmas (Youth For Understanding) ietvaros Latvijā iebrauks 15 apmaiņas skolēni no visas pasaules, kas Latvijā pavadīs vienu mācību gadu, lai iepazītu mūsu zemes kultūru, sabiedrību, kā arī apgūtu latviešu vai krievu valodu. 

Tā kā apmaiņas skolēni sava apmaiņas gada ietvaros dzīvo vietējās ģimenēs, ir izsludināta jaunu viesģimeņu meklēšana visā Latvijā.

Lieliska starptautiskā pieredze Tev un Tavai ģimenei

Skolēnu apmaiņas programma aicina pieteikties ģimenes, kurām ir interese par citām kultūrām un vēlme kontaktēties ar cilvēkiem no dažādām pasaules valstīm! Turklāt, uzņemot savā ģimenē 15 līdz 18 gadus vecu apmaiņas studentu vai studenti, ģimene savā veidā varēs justies kā nokļuvusi citā zemē.

Tavai ģimenei būs iespēja ne tikai uzzināt par jaunā ģimenes locekļa zemi un kultūru, bet arī iepriecināt skolēnu apmaiņas programmas dalībnieku iepazīstinot viņu ar Latviju un tās tradīcijām. Iespējams, pateicoties Tev, uz pasaules būs par vienu cilvēku vairāk, kas runā latviski.

20140603163132-17864.jpg

Viesģimenes meklējam visā Latvijā!

Katru gadu kopš 1990.gada pie mums uz Latviju brauc jaunieši no dažādām Eiropas zemēm, ASV un daudzām citām pasaules valstīm, kuri pavada mācību gadu kādā no Latvijas pilsētām , apmeklē vidusskolu, apgūst latviešu vai krievu valodas un dzīvo latviski vai krieviski runājošās viesģimenēs. Jaunieši apgūst mūsu valsts kultūru, tradīcijas un mācās pielāgoties mūsu ikdienai.

Skolēnu apmaiņas programmas skolēni dzīvo viesģimenēs dažādos Latvijas rajonos.  Uz Latviju brauc arī vidusskolnieki, kuru mērķis ir piedalīties speciālā mākslas programmā, līdz ar to, ja Tev vai Tavai ģimenei ir īpaša interese par mākslu, mūziku un deju, tad ir iespējams uzņemt ārvalstu jaunieti, kuram mācības kādā no Latvijas mākslas skolām ir brauciena mērķis.

Jau zināms, ka vasaras izskaņā Latvijā iebrauks 15 apmaiņas skolēni no dažādām pasaules valstīm – Vācijas, Taizemes un Argentīnas. Viesģimenes šiem apmaiņas skolēniem tiek meklētas visā Latvijā, potenciālās viesģimenes dzimtā valoda var būt gan latviešu, gan krievu.

20140603163143-50342.jpg

Kas var kļūt par viesģimeni? 

Par viesģimeni var kļūt ikviena ģimene, kas vēlas gūt šādu starptautisku pieredzi un kurai ir iespējas savās mājās izmitināt apmaiņas skolēnu uz vienu gadu. Apmaiņas skolēniem nav nepieciešami grezni apartamenti, bet gan draudzība un gultasvieta, istabu apmaiņas skolēns var dalīt ar viesbrāli vai viesmāsu no Latvijas. Bez ēdienreizēm, kuras apmaiņas skolēns pavada kopā ar viesģimeni, pārejos ikdienas tēriņus sedz apmaiņas skolnieka īstā ģimene.

Kā pieteikties par viesģimeni?

Tas ir pavisam vienkārši! Par YFU skolēnu apmaiņas programmas viesģimeni var kļūt jebkura ģimene, kura izsaka interesi un kurai ir motivācija, vēlme to darīt .

Tev tikai jāsazinās ar YFU Latvijas pārstāvniecību- YFU Latvija  pa tālruni 6 7 212 025 vai e-pastu info@yfu.lv

Atnākot ciemos uz YFU biroju mēs Tev sniegsim informāciju par studentiem, kas augusta vidū ieradīsies Latvijā, lai iespējams gadu dzīvotu tieši Tavā ģimenē.

Par organizāciju 

YFU ir viena no lielākajām skolēnu apmaiņas organizācijām pasaulē, kas dod iespēju vidusskolēniem vienu mācību gadu pavadīt ārvalstīs, dzīvojot izvēlētās zemes vietējā ģimenē un mācoties vietējā skolā. Ik gadu YFU programmā piedalās ap 7000 jaunieši no visas pasaules. Sadarbībā ar YFU Latvija nākamo mācību gadu Latvijā pavadīs 16 skolēni, bet 27 vidusskolēni no Latvijas dosies apmaiņas gadā uz kādu no pasaules valstīm gūt savu apmaiņas gada pieredzi ārzemēs. 

20140603161459-12498.jpg