Seksuāla vardarbība starp skolēniem

Seksuāla vardarbība starp skolēniem

17. Jan 2017, 10:47 nosiguldas nosiguldas

Šodien vēlos dalīties ar Jums pārdomās par vakar lasīto rakstu. Ziņās tika publicēta ziņa par astoņgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu, ko izdarījuši divi zēni 8 un 9. gadu vecumā. 

Godīgi jāsaka, es kā mamma un arī cilvēks, kam likumdošana nav sveša, nevaru atbildēt kā rīkotos tādā situācijā.  Es vari iedomāties kā jūtās meitenītes vecāki, kas nevar savam bērnam palīdzēt, jo pilsētā ir viena skola un gribi vai nē bērnam būs jāiet šajā skolā. 

Kā jūtās zēnu vecāki. Zēniem ir jāsaņem sods, bet kāds? Vai tas ko mēs varam piemērot šādam bērnam dos rezultātus? Ir jāatzīst , ka ir izdarīts noziegums, noziegums, kura būtību izdarītāji nemaz neizprot. Šajā vecumā nevar būt runa par kriminālsodu, bet nesodot , radīdies iespaids, ka par tādu rīcību nekas jau nebūs. 

Ir skaidrs, ka tagad pieaugušie: skola, vecāki, sociālais dienests, policija, mēģinās atbildību pārlikt viens uz otru . Tas ir tikai dabīgi, jo reālas izejas no šīs situācijas mūsu valstī nav. Uz šo brīdi ar rūktumu jāatzīst, ka ir sabojātas trīs bērnu dzīves.

Kā vispār tā varēja notiks. Kur ir meklējamas notikuma saknes. Lai veiktu šādas apzinātas rīcības, bērnam tas jau ir kaut kur jāredz. Jābūt par to pastiprinātai interesei.

Kas varēja radīt šādu interesi? 

  • Vecāku datorā redzēti ieraksti, vai bezkontrole no vecāku puses. Te ir vietā jautājums, vai mēs kā vecāki ieskatamies datorā un pasekojam līdz kādas mājas lapas apmeklē bērns.
 
  • Pats bērns ir saskāries ar seksuālu vardarbību. Tad atkal ir jautājums. Mazā pilsētiņā notiek šāds notikums. Vai tiešām neviens neko nemanīja. Pēc pieredzes zinu, ka tādās vietās visi par visiem visu zin.
  • Kas notiek ar mūsu sabiedrību. Es protams nenoliegšu, ka seksuāla interese par pretējo dzimumu bija arī mūsu laikā.  Bet tas bija pavisam nevainīgi, ja salīdzina ar tagadējiem laikiem.

Iespējams visam pamatā ir tas, ka mūsu sabiedrība vēl jo projām noliec acis, ja jārunā par neeērtām tēmām.  Attieksmes -Uz mani tas neattiecās , ir mūsu sabiedrības ikdiena.

nosiguldas nosiguldas 18. Jan 2017, 15:56 INGA_DZĒRVE

paldies 😀

lauvinja lauvinja 17. Jan 2017, 14:05

Nevajag jau nemaz vecāku datorus un pormosaitus, paskatieties ko rāda visos serijāļos - čiki -briki, traļi-vaļi - te zem krūma, te ar vienu, te ar citu - viss atļauts! Dažā labā seriālā rāda vairāk nekā erotiskā filmā!

Ja es būtu meitenes mātes vietā - redzu divus scenārijus - vai nu mainīt skolu meitai, ja vien tas kaut kā nedaudz būtu iespējams, ja ne, tad izēstu tos puikas no skolas, iesaistot visus dienestus kādus varētu atrast. Varmākiem ar upuri nav vietas vienā skolā.

Tomēr tā kā notikumu vieta ir mazpilsēta, tad uzskatu, ka būtu jāiesaistās atiecīgām instancēm un jāstrādā ar visām trim ģimenēm + rūpīgi jāanalizē puišu ģimenes un jātur tās zem lupas. Papildus skolā izveiktu preventīvas darbības, jo nedomāju, ka neviens neko nezināja/neredzēja/nedzirdēja, ļoti iespējams, ka klasesbiedri/skolasbiedri zināja/redzēja/manīja, bet neko nedarīja - un te arī jāstrādā ar skolniekiem, jāstāsta, ka tie, kas zināja, bet neko nedarīja ir līdzvainigi, tāpat ir jāstrāda ar pārējo skolnieku vecākiem.