Pirmā pedagoģe no Baltijas valstīm starp labākajiem 20 pedagogiem Kolumbijas universitātes programmā.

Pirmā pedagoģe no Baltijas valstīm starp labākajiem 20 pedagogiem Kolumbijas universitātes programmā.

18. Feb 2016, 10:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Six Senses International Group" (lielākā pirmsskolas izglītības iestāžu ķēde Baltijas valstīs; viens no šiem bērnudārziem atrodas Rīgas Mežaparkā) dibinātāja Dr. Austeja Landsbergiene ir ieguvusi pilna finansējuma stipendiju Klingenšteina centra (Klingenstein Center) Neatkarīgo skolu vadības 2016. gada Skolu līderu programmā, Kolumbijas universitātes Skolotāju koledžā. Šo ievērojamo, 1991. gadā izveidoto balvu katru gadu piešķir tikai 20 skolu vadītājiem. Šī balva neatkarīgiem un starptautiskiem vadītājiem dod iespēju bagātināt, uzlabot un pārskatīt savas profesionālās prasmes. 

Dažādu skolu vadītāji no visas pasaules divas nedēļas janvārī sapulcējās Kolumbijas universitātē, lai intensīvi pētītu un izskatītu izglītības politiku un problēmas. Klingenšteina centrs piesaista un izvēlas pedagogus ar izciliem sasniegumiem vai ar potenciālu uz izcilību. Centrs palīdz viņiem iegūt zināšanas, prasmes un vērtības, kas ir nepieciešamas informētam un efektīvam darbam. Dalībnieki koncentrējās uz filozofiju, pētniecību, vadību un aktuālajām izglītības tēmām. 2016. gada grupā ietilpst skolu vadītāji no ASV, kā arī dalībnieki no Dominikānas Republikas, Kolumbijas, Vācijas, Nikaragvas, Kotdivuāras, Lietuvas, Fidži, Itālijas un Honkongas.

Klingenšteina centra mērķis ir uzlabot izglītības kvalitāti, attīstot un stiprinot pedagoģisko vadību visā pasaulē. Visas stipendijas un zinātnisko grādu programmas koncentrējas uz audzinošo vadību, sadarbību un komandas darbu, ētisku lēmumu pieņemšanu, reflektīvu praksi, kā arī sociālo taisnīgumu un daudzveidību.

Panākumi vairāk nekā 35 gadu garumā, kā arī Skolotāju koledžas un Kolumbijas universitātes resursu pilnīga izmantošana, Klingenšteina centru padara par spējīgāko pedagoģisko līderu veidotāju.

Dr. Austeja Landsbergiene ieradīsies Rīgā 2016. gada 22. februārī. Viņa uzstāsies seminārā "Uzvedības pārvaldība agrīnā bērnībā" (Behaviour Management in Early Childhood), kas tiks pasniegts starptautiskā bērnudārza "Six Senses" vecākiem un pedagogiem.

Par Dr. Austeju Landsbergieni

Dr. Austeja Landsbergiene ir " Six Senses International Preschool" priekšsēdētāja. "Six Senses" ir lielākā pirmsskolas izglītības iestāžu ķēde Baltijas valstīs, kas sastāv no 13 bērnudārziem un vienas pamatskolas. 2015. gadā "Six Senses" ar saviem izglītības principiem iepazīstināja arī Latviju, izveidojot savu pirmo izglītības iestādi Rīgas Mežaparkā.

Dr. Austeja Landsbergiene, četru bērnu māte un Eiropas parlamenta deputāta sieva, kā padomdevēja izglītības jautājumos sadarbojas ar Lietuvas valdību un tās izglītības institūcijām. Viņa regulāri uzstājas semināros, izglītības konferencēs un darbnīcās. Papildus plašam izglītības aktivitāšu lokam Landsbergiene arī ir Starptautisko skolu padomes akreditācijas nodaļas biedre. Viņa ir izglītības jomas profesionāle ar specialitāti izglītības pārvaldībā, vadībā, skolotāju apmācībā, programmu veidošanā un uzraudzībā, bērnu audzināšanā un psiholoģijā.

Par "Six Senses International Preschool"

"Six Senses International Preschool" ir mūsdienīga un radoša sabiedrība. Tās galvenais mērķis ir sniegt augstākās kvalitātes starptautiskas klases izglītību pirmsskolas vecuma bērniem. Skola darbojas pēc Dr. Austejas Landsbergienes izveidotas programmas. Mācību programma balstās uz "International Primary Curriculum" (IPC), Redžo Emīlijas (Reggio Emilia) pieeju, H. Gārdnera intelektuālās daudzveidības teoriju un Zviedrijas Pamatizglītības programmām.

Šīs pirmsskolas izglītības iestādes izmanto citādu izglītības filozofiju un pieeju mācību procesam, un tas ar panākumiem tiek darīts Lietuvā jau piecus gadus. To darbinieki uzskata, ka izglītībai 21. gadsimtā ir jāveicina emocionālā inteliģence un jāiedrošina veikt zinātniskus eksperimentus, lai attīstītu spēju mācīties visa mūža garumā. Galvenā mācību valoda ir angļu, bet, kad tas ir nepieciešams, bērni var sazināties arī savā dzimtajā valodā.