Kas atrodas tava skolēna pārtikas pakā?

Kas atrodas tava skolēna pārtikas pakā?

26. Jan 2021, 09:09 SkolēnaMamma SkolēnaMamma

Ja pagājušā gada pavasarī pusdienas vai dāvanu kartes pārtikas iegādei skolas nodrošināja tikai sociāli mazaizsargātākiem bērniem, kā arī bērniem no daudzbērnu ģimenēm, tad šogad jau viss ir daudz savādāk. Arī mēs esam saņēmuši savu pirmo pārtikas paku, kuru skola sagādājusi par to naudu, ko savādāk iztērētu par bērnu ēdināšanu klātienes mācību laikā.

Pirms tam dzirdot daudz negāciju par pārtiku paku saturiem, kuros ir lētākie produkti, ar zemu uzturvērtību, tad es varu uzslavēt mūsu skolu, jo, manuprāt, pārtikas paka ir tiešām kvalitatīva.

Zinu, ka ir citās skolās vecāki, kuri ir neapmierināti par to, ka piens nav vietējais, bet ko darīt, ja Latvijā neražo pienu, kuru ilgstoši var uzglabāt ārpus ledusskapja? Tāpat arī dzirdēti neskaitāmi viedokļi par to, ka pakā atrodas konservi nevis svaigi augļi, dārzeņi. Ziniet, es gribētu redzēt, kādu dziesmu dziedātu tie, kuriem tiešām pakā saliktu banānus, burkānus un kartupeļus. Pakas komplektēšanas laikā tie būtu skaisti un svaigi, bet, pēc laika pārnesot mājās, jau labi apvītuši, kas nozīmē, ka vecākiem jau atkal nebūtu labi.

Zinot, ka skolai tas prasa arī gana lielu loģistiku, jo produkti jāiepērk, jāsapako, tad skolēniem jāaiziet tiem pakaļ, uzskatu, ka nav nekāda pamata pukoties par pakas saturu. Tiešām pārdomāti, kvalitatīvi produkti, no kuriem var pagatavot bērnam garšīgu maltīti. Pankūkas, makaroni ar gaļu, biešu salāti u.c. ēdienu variācijas. Mūsu skola, izpētot saturu, patiešām maksimāli centusies atbalstīt vietējos ražojumus.

Mūsu pārtikas pakā atradās:

  • Makaroni;
  • Gaļas konservi;
  • Piens;
  • Konservēta kukurūza;
  • Konservēti zaļie zirnīši;
  • Pankūku miltu maisījums;
  • Vārītas sarkanās bietes;
  • Riekstiņi.

Šajā laikā apkārt valda tik daudz negāciju, ka visa šķiet jau gana, tāpēc es patiesi novērtēju skolu centienus atbalstīt skolēnus. 

Priecāšos, ja padalīsies ar jūsu skolas pārtikas paku saturu. 

Justīne Bekere Justīne Bekere 29. Jan 2021, 18:30

Mūsu pakā uz 2 nedēļām- biezpiens, krējums, sagriestais siers, sagriesta doktordesa, 10 gb olas, spageti makaroni, 1 kg burkānu, 2 lakto jogurtiņi, plāno pankūku maisījums, 3gb āboli, vārītas bietes, turku zirņi, 1kg skābētu kāpostu, selgas cepumi, riekstu un žāvētu augļu mix, tomātu pasta, 5 gb skolas piens, kelogsi, lielā baltmaize. Mācāmies V. Plūdoņa Kuldīgas vodusskolā.

lauvinja lauvinja 26. Jan 2021, 09:53

Pārtikas paku saturs atšķiras pa nedēļām, un jā tajās ir gan kartupeļi (kvalitāte kā kuru reizi), burkāni (labas kvalitātes), auzu/pilngraudu pārslas (pārstrādāju cepumos, jo putras mūsmājās nav iecienītas), sausmaizītes (ceptas ar sieru, tiek atzītas par ēdamām), ilgi glabājamais piens, āboli (pēdējās divas reizes, izskatās, ka kāds latviešu bāleliņš sekmīgi ticis vaļā no nelikvīdiem - apvītušiem, mazliet iepuvušiem antonofkas āboliem, kas piedevām ir skābi), RGK gaļas konservi (neēdami, garšo briesmīgi), mēdz būt makaroni (dobeles - kas ir labi vai mario, kas ir briesmīgi), rīsi (arī dažādas kvalitātes un ražotāja), tagad parādījušies arī zivju konservi (neesam garšojuši, par kvalitāti pagaidām nav viedokļa), zaļie zirnīši, kukurūza, persiki (konservēti - ir ok).