DISKUSIJA:Vai bērnam uz skolu būtu jādod līdzi zāles?

DISKUSIJA:Vai bērnam uz skolu būtu jādod līdzi zāles?

03. Apr 2013, 09:45 veesma veesma

Labrīt!

Nu jau kādu laiku gribētu parunāt par šādu jautājumu.

Vai veselam bērnam uz skolu būtu jādod līdzi zāles?

Manas jaunākās meitas klasē (mācās 6.klasē) ir bērns kuram mamma dod līdzi uz skolu zāles. Zāles ir vienkārši sabērtas maisiņā, izņemtas no iepakojuma, tā ka nav izlasāms, kas tās ir par zālēm. Zāles mamma dodot līdzi, kā teikt ja nu kas, ja nu sasāpot vēders, ja nu piemetoties caureja, ja nu sāk sāpēt galva. Tas vēl nebūtu nekas, bet šis bērns ja redz vai dzird ka, kādam ir slikti šīs savas zāles piedāvā citiem bērniem.

Meita stāstīja, ka vienu dienu sēdējusi jo sasāpējis vēders. Klasesbiedrene pieiet un prasa, kas viņai ir, ko tāda bēdīga, uz ko meita sakot, ka sāp vēders, meitene uzreiz piedāvājusi savas zāles. Meita ir atteikusies, jo mums ir stingri noteikts, ka nekādas tabletes ne no viena nedrīkst ņemt, nezin ko vēl iedos. Ja ir slikti jāiet pie medmāsas.

Citu dienu atkal citai meitenei klasē sāp galva un klasesbiedrene ar savām zālēm klāt, lai ņemot ibumetīnu iedzerot.

Saprotu, ja zāles tiek dotas līdzi bērnam, kuram ir kādas veselības problēmas, kurš skolu var apmeklēt, bet viņam ir regulāri jādzer kādas zāles. Bet nu ne jau veselam bērna, tā teikt visādam gadījuma.

Es esmu kategoriski pret šādu lietu. Nevaru saņemties tik un aiziet uz skolu par šo visu parunāt.

Piebildīšu, ka skolā ir medmāsa, pie kuras var griezties, ja kaut kas notiek.

Ko Jūs par šo jautājumu domājat?

Vai veselam bērnam jādod līdzi uz skolu zāles?

Vēsma

princesemince princesemince 03. Apr 2013, 16:45

Tagad ibumetīns, vēlāk - LSD! Nu labi, vēl vidusskolā bērns var kādu ibumetīnu somā turēt (meitenēm taču ir sāpīgas mēnešreizes u.tml), bet ne jau 6.klasē!!! Es laikam jau sēdētu pie direktora pēc šādas info uzzināšanas.

veesma veesma 03. Apr 2013, 11:16 iegrave

Izskatās, ka es esmu vienīgā kam satrauc šī situācija. Varbūt citi bērni vienkārši vecākiem neko nestāsta.
Tas, ka ir bērni pret kuriem skolotāji izturas citādi ir gan vienai meitai klasē, gan otrai. Vecāki deputāti, biznesmeņi. Šeit es neko neizdomāju, arī citi vecāki ir ievērojuši un bērni arī to izjūt.

veesma veesma 03. Apr 2013, 10:33 geeiitte

Būs jāsaņemas un jāaiziet parunāt par šo tēmu.

veesma veesma 03. Apr 2013, 10:28 iegrave

Klases audzinātāja mums ir tāda, kas nekad neko nedara, lai ko viņai ietu un teiktu. Ir bijuši citādāki gadījumi klasē, kad vecāki pat ir vākuši visu vecāku parakstus un iesnieguši gan audzinātājai, gan direktorei, bet no abām pusēm nekādas reakcijas. Godīgi skot gaidām, kad bērni beigs 6.klasi un tiks pie cita audzinātāja.
Nevaru saņemties uz skolu aiziet arī tāpēc, ka šī ir tāda ģimene, kuru bērni skolā ir mīluļi, viņu bērniem, kā meita saka ir citāda attieksme.

aab aab 03. Apr 2013, 10:02

es uzskatu, ka nevajag dot līdzi zāles. nekad nevar zināt vai bērns nesajauks tabletītes, vai kāds nepaņems, nejauši neiedzers visas. nekad neko nevar zināt. es vairāk paļautos uz skolas/bērnudārza medmāsu. tur ir jābūt nepieciešamajām zālēm. zinu, ka manai meitai ir daži ierobežojumi uz zālēm, bet nekas tāds, lai es speciāli dotu līdzi. es gan saprotu, ja tās ir kādas specifiskas zāles - asmas vai tml.