Aicina pieteikties pabalsta saņemšanai mācību līdzekļu iegādei

Aicina pieteikties pabalsta saņemšanai mācību līdzekļu iegādei

29. Jul 2013, 10:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīgas domes Labklājības departaments aicina materiālās grūtībās nonākušos rīdziniekus iesniegt iesniegumus pabalsta mācību līdzekļu iegādei.

Tiesības saņemt pabalstu ir maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm, kuras deklarējušas savu pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā divpadsmit mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas un kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 135 latus katram ģimenes loceklim, kā arī atbilst pārējiem šo saistošo noteikumu kritērijiem.

Pabalstu piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu un nav stājies laulībā, kā arī sociālās korekcijas klašu audzēkņiem bez vecuma ierobežojuma, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Pabalsta apmērs 25 lati katram skolniekam. Pabalsta izmaksai šogad plānots izlietot 136 300 latu. No 2013. gada 1.jūnija līdz 26.jūlijam pabalstu mācību līdzekļu iegādei ir saņēmušas 845 personas un šim mērķim izlietoti 21 125 lati.

Lai saņemtu pabalstu, bērna vecākam vai bērna likumiskam pārstāvim līdz 31.oktobrim jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, jāiesniedz rakstisks iesniegums un jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija.

Informāciju par sociālo darbinieku pieņemšanas laikiem un atbildes uz jautājumiem var iegūt, zvanot uz Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst.9 līdz 17, bet piektdienās no plkst.9 līdz 16. No plkst.17 līdz 21 darbojas automātiskais atbildētājs. Papildu informāciju par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem Rīgas pilsētā var iegūt Labklājības departamenta mājaslapā www.ld.riga.lv.

2012.gadā pabalstu mācību līdzekļu iegādei saņēma 5484 rīdzinieki. Kopumā 2012.gadā pabalstam mācību līdzekļu iegādei izlietoja 136 950 latus no Rīgas domes budžeta līdzekļu programmas.