Ko domājat par jauno e-karti Rīgas skolēniem?

Ko domājat par jauno e-karti Rīgas skolēniem?

25. Aug 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No šī gada 15. augusta Rīgā pakāpeniski tiek ieviestas skolēnu e-kartes, kas būs audzēkņu apliecības un e-talona apvienojums. Sākotnēji e-karte darbosies kā sabiedriskā transporta e-talons, tad, skolās to papildinot ar uzlīmi, karte iegūs skolēnu apliecības funkcijas.

Nākamajā etapā audzēkņi ar e-karti varēs norēķināties par skolas pusdienām, lietot mācību iestāžu identificēšanas sistēmās, ar atlaidi apmeklēt pilsētas muzejus, teātrus, Rīgas zooloģisko dārzu u.tml. Skolēna e-karte pienākas Rīgas vispārizglītojošo skolu 1. - 12.klases audzēkņiem, kā arī Rīgā deklarētiem skolēniem, kuri apmeklē mācību iestādes ārpus pilsētas.


Skolēna e-karte tiek ieviesta laikā, kad spēkā stāsies Rīgas domes saistošie noteikumi par bezmaksas sabiedrisko transportu Rīgas vispārējo izglītības iestāžu 1.-12. klases skolēniem.

Uzņēmums "Rīgas satiksme" atgādina, ka, lai saņemtu atlaidi, nepieciešams personalizētais e-talons vai skolēna e-karte, personu apliecinošs dokuments, izziņa no skolas vai derīga skolēna apliecība, ja nav Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta datu bāzē (mācās ārpus Rīgas).

Atlaidi var saņemt skolā, ja to apmeklē "Rīgas satiksmes" pārvietojamais klientu apkalpošanas centrs, vai arī kādā no “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centriem Brīvības ielā 191, Prāgas ielā 1, Spīķeru ielā 1, Brīvības ielā 384b, Vienības gatvē 76b, Kurzemes pr. 137. Darba laiks darbdienās: 9.00-19.00, sestdienās: 10.00-16.00. Svētdienās darbojas klient apkalpošanas centrs Spīķeru ielā 1 no plkst.10.00-16.00.

Svarīgi zināt, ka skolēniem, kuriem nav personalizētā e-talona vai skolēna e-kartes, tās jāsaņem līdz 20. septembrim. Līdz minētajam datumam skolēni sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, uzrādot derīgu skolēnu apliecību. E-talona vai skolēna e-kartes reģistrācija jāveic nekavējoties pēc iekāpšanas transportlīdzeklī, pietuvinot to karšu lasītājam. Par veiksmīgu reģistrāciju ziņo karšu lasītāja zaļais signāls, savukārt, ja parādās sarkanais signāls, lūdzam doties pie vadītāja. Saņemto e-talonu vai skolēna e-karti nedrīkst locīt, burzīt vai kā citādi bojāt. Ja transportlīdzeklī iekāpj kontrole, e-talons vai skolēna e-karte ir jāuzrāda kontrolierim, iedodot to rokās. Atlaide braukšanai sabiedriskajā transportā tiek piemērota tikai "Rīgas satiksmes" autobusos, tramvajos, trolejbusos. (Atlaides nepienākas nakts transportā, Retro tramvajā, mikroautobusos).

Ko domājat par jauno e-karti Rīgas skolēniem? Vai uzskatat, ka tas būs ērts veids, kas apvienos e-talonu un skolēnu apliecību?