Valsts vairs nekompensēs skolēnu pārvadājumus

Valsts vairs nekompensēs skolēnu pārvadājumus

30. Aug 2012, 10:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vairākas pašvaldības, kuras pēc mazo skolu slēgšanas saņēma valsts budžeta dotāciju skolēnu pārvadājumiem uz izglītības iestādēm citviet, nākamgad to vairs nesaņems.

 

Šogad šo kompensāciju izmaksai bija piešķirti kopumā apmēram 2,5 miljoni latu, ko nākamgad pašvaldībām vajadzēs meklēt savos budžetos, otrdien Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē pastāstīja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

 

Problemātiski, ka šīs izmaiņas skars arī "ne tās bagātākās pašvaldības", taču ar šo situāciju pāris gadu pēc skolu slēgšanas līdz ar skolēnu skaita samazināšanos bijis jārēķinās.

 

Tajā pašā laikā Jaunsleinis norādīja, ka ir novērstas pašvaldību bažas, ka valsts varētu vairs nefinansēt sabiedriskā transporta pārvadājumus personām ar īpašām vajadzībām pilsētās un ārpus tām. Sarunu laikā ir panākta vienošanās, ka saglabās dotāciju pilsētām par sabiedriskā transporta kompensējumiem personām ar īpašām vajadzībām, tāpat saglabās valsts finansējumu pārvadājumiem ārpus pilsētām.

 

avots: www.tvnet.lv